Mijn dochter zit hier op de BSO en heeft het ontzettend naar haar zin! De begeleiders zijn geweldig en houden de ouders up to date aan het einde van de dag wat ze allemaal hebben gedaan qua activiteiten. De kinderen zijn veel in beweging wat erg belangrijk is. Ga zo door!

Manolya Yesil Manolya Yesil
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kamelenrace, Waterspelletjes, Speeltuin Helmond-West! Week 22 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 22, waaronder kamelenrace, waterspelletjes, speeltuin Helmond-West en nog veel meer!
 

Maandag 29 mei
GESLOTEN – i.v.m. 2e pinksterdag
 

Dinsdag 30 mei
Na een heerlijk lang weekend mogen we weer aan het werk en mogen de kinderen weer naar de BSO. De komende weken gaan we extra genieten van het weer en proberen we zoveel mogelijk buiten te zijn met de kinderen. Zo begonnen we de dag bij Sportstuif Beek en Donk met fruit eten. Na het fruit eten was het tijd om de kinderen in te smeren met zonnebrand! Dit vinden wij erg belangrijk bij Sportstuif. Natuurlijk omdat we veel buiten zijn met de kinderen en we niet willen dat de kinderen zich verbranden. Daarna was het tijd om de verjaardag te vieren van één van de kinderen. Hij had een traktatie bij en mocht daarna een cadeautje kiezen! Nadat we dat hadden gedaan gingen we naar het panna-veldje en werd de activiteit klaargezet. De activiteit van vandaag was; kamelenrace voetbal! Elk team had één pion. Bij elk doelpunt mochten ze de pion één stap verplaatsen. Welk team kwam als eerst bij de eindstreep door te scoren? Na dit spel hadden we het allemaal zo warm, dat we nog lekker waterspelletjes gingen doen. De kinderen van vandaag konden er morgen niet bij zijn met de waterspellen, dus hadden ze het toch nog een beetje gedaan vandaag!

  

Woensdag 31 mei
Het was weer woensdag en dat betekende weer een nieuwe woensdag middag activiteit. De activiteiten van vandaag waren allerlei waterspelletjes zoals; sponsen estafette met buikschuiven, flessenvoetbal en waterpistolen gevecht. In de ochtend waren we dus al vroeg begonnen met het voorbereiden van de activiteit. Het was fantastisch om te zien dat de activiteit helemaal vol geboekt was, dat zien wij natuurlijk graag bij Sportstuif! Voordat we begonnen met de activiteit gingen we eerst de kinderen ophalen van school… even snel een boterhammetje eten en hop door met de voorbereidingen! Met zo’n 30 kinderen hadden we de groep verdeeld in drie. Elk team begon bij een van de activiteiten. Zo begon ‘’mijn’’ team bijvoorbeeld bij flessenvoetbal. Na ongeveer 15 minuten, was het tijd om te wisselen naar het waterpistolengevecht. Pfff… alle kinderen gingen op de Sportstuif begeleiders schieten… kletsnat waren we… maar wat een lol! Na al dat spelen hadden we even een korte drinkpauze. Tijdens de drinkpauze konden wij alle flessen en emmers weer vullen voor de volgende rondes. Nadat we weer even gedronken hadden was het tijd voor de laatste ronde. Op naar het buikschuiven (estafette). Met flink wat groene zeep en twee tubes konden de kinderen lekker ver glijden. Rond half vier was het alweer tijd om langzaam af te bouwen. Volgens mij hadden de kinderen het erg naar hun zin, aan de blije gezichtjes te zien. Op naar volgende week, dan spelen we levend stratego! Doen jullie weer mee? Aanmelden kan op onze website.

  

Donderdag 1 juni
Het is alweer Juni en dat betekent dat we de komende tijd weer nieuwe activiteiten op de planning hebben staan. Benieuwd? Neem alvast een kijkje op onze Instagram. Vandaag gingen we naar basisschool de Raagten om de kinderen op te halen van school. Zoals gewoonlijk mogen de kinderen bij binnenkomst nog even vrij spelen tot we klaar zijn met het voorbereiden van het fruit en het drinken. Het was een heerlijk weertje. We besloten daarom om lekker buiten te gaan eten. Tijdens het fruit eten besproken we wat we gingen doen vandaag. We gingen met z’n allen naar een speeltuintje in Beek en Donk. Eenmaal aangekomen op de speeltuin, gingen we allerlei kleine spellen spelen zoals; 10 tellen in de rimboe, tikkertje en nog wat eigen verzonnen spelletjes. Rond vijf uur was het alweer tijd om terug te gaan naar de BSO. De kinderen mochten weer vrij spelen tot ze werden opgehaald door de ouders.

  

Vrijdag 2 juni
Nog maar één dagje te gaan op de BSO en dan is het alweer weekend! Vandaag zijn wij weer een keer te vinden op Sportstuif Helmond de Braak. Rond 12:15 gaan we erheen om de kinderen op te halen van school. Het was vandaag weer een langere dag op de BSO en daarom gingen we bij binnenkomst eerst even gezellig lunchen. Het plan voor vandaag hadden we even omgegooid. We gingen ons klaar maken om naar speeltuin Helmond-West te gaan met z’n allen. Het weer was perfect, niet te warm en niet teveel wind en de kinderen hadden er erg veel zin in! Bij binnenkomst spraken we eerst even af waar we gingen zitten. Daarna mochten de kinderen lekker vrij spelen! De speeltuin heeft erg veel verschillende speeltoestellen voor jongere en oudere kinderen (en wij doen ook stiekem mee…) Lekker glijden op de glijbanen, klimmen in touwen en spelen in het parkje met veel waterpret! Een heerlijke middag waar de kinderen zich goed konden vermaken. Rond vijf uur gingen we weer terug naar de BSO, zodat de kinderen op tijd terug waren voor het ophalen. Namens Sportstuif wensen we jullie een fijn weekend en tot volgende week!

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches