Na school is het de leukste middag ooit!. Je gaat altijd een hele leuke activiteit doen en je mag ook vrij spelen. Ze zorgen ook voor eten bijvoorbeeld: een koekje of snoepje, fruit en een peperkoek (ontbijtkoek). Je krijgt ook iets lekkers als iemand jarig is. Als je zelf jarig bent mag je een cadeautje uitkiezen.

Lot Knoops (dochter)

Marleen Knoops Marleen Knoops
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepelpong, Buskruit, Lacrosse! Week 21 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 21, waaronder hoepelpong, buskruit, lacrosse en nog veel meer!
 

Maandag 22 mei
Na een heerlijk uitgerust weekendje was het weer tijd om te knallen deze week. We begonnen de maandag met onze wekelijkse vergadering. Na het vergaderen was het tijd om de boodschappen van de week te halen, het materiaal voor de woensdagmiddag activiteit en om cadeautjes te halen voor de jarige joppen. Wist je dat de kinderen bij ons ook een klein cadeau krijgen als je jarig zijn? Ze mogen als ze willen dan ook trakteren op de BSO! Rond kwart voor drie gingen we richting basisschool de Raagten om de kinderen op te halen en daarna gingen we naar basisschool het Otterke. Met een volle auto gingen we terug naar de BSO om er een gezellige dag van te maken. Voor de maandag hebben we nu 5 extra inschrijvingen erbij gekregen en dat is helemaal fantastisch! De bordjes met fruit en groente werden op tafel gezet met een bekertje ranja erbij. Eerst even de handen wassen natuurlijk en daarna lekker smullen. Het was vandaag gelukkig prachtig weer, want het zou eigenlijk vanaf drie uur gaan regenen, hebben wij even geluk! Tijd om de activiteit te gaan doen!! De activiteit van vandaag was; Hoepelpong en Buskruit. We begonnen met hoepelpong; Er werden twee teams gemaakt. Wij speelden jongens tegen de meisjes. Elk team had drie hoepels en 4 pitzakken. Je moest proberen om in de hoepel van de tegenstander te gooien. Lukte dat? Dan moest de hoepel uit het spel. Wie er als eerste geen hoepels meer over had, had helaas verloren. Daarna speelden we nog even buskruit op het terrein. Om beurten werd er gewisseld met een zoeker. Er werd fanatiek gespeeld, ze deden allemaal erg goed mee. Na al dat spelen was het tijd om even te gaan drinken binnen, want wat hadden we dorst gekregen he! Op de BSO hadden we nieuwe spellen gekocht. Een van die spellen was 3D Stratego. (Voor mij was het de eerste keer spelen en ik kan jullie vertellen dat ik verloren heb… hahaha), de kinderen waren erg slim, fanatiek en enthousiast met dit spel en dat zien wij natuurlijk graag!

 

Dinsdag 23 mei
Vandaag was weer een langere dag op school. Het was bijna drie uur en dus tijd om ze op te halen van school. We gingen naar basisschool het Klokhuis om de kinderen op te halen. Ze kwamen vrolijk en enthousiast naar buiten en ze zeiden dat ze echt zin hadden in Sportstuif vandaag! (wat leuk om te horen!) Eenmaal aangekomen op de BSO gingen we even het fruit snijden en de ranja maken terwijl de kinderen nog even vrij speelden. Toen we compleet waren, gingen we fruit eten en werd er alvast verteld wat we gingen doen vandaag. De activiteiten van vandaag waren; buskruit en jachtseizoen! Er waren nog meer kinderen aanwezig op het pannaveldje die graag mee wilden doen. Hoe meer kinderen hoe leuker zeggen wij altijd bij Sportstuif! Het eerste spel dat wij gingen doen was buskruit. Dit is een spel wat vanaf vroeger al erg populair was en nog steeds zo is. Er was één zoeker, één bal wegtrapper en derest mocht zichzelf verstoppen. De zoeker gaat de bal halen en kijkt naar beneden zodat hij/zij niet ziet waar derest heen loopt. Diegene brengt de bal terug naar het ‘’buut punt’’. Je mag als zoeker niet te lang bij de bal staan, maar moet ook echt bewegen, zodat de kinderen de kans krijgen om de bal weg te schieten. De zoeker moet proberen om iedereen te vinden en dan vervolgens te buten op de bal. Wordt de bal weggeschoten? Dan zijn alle kinderen die gebuut zijn weer vrij en mogen zich weer verstoppen. Het tweede spel was het jachtseizoen: Je had de politie en je had de boeven. De boeven moesten zich verstoppen en de politie moest ze vinden. Zag de politie de boeven? Dan moest de politie de boeven tikken. Het team dat dit het snelste deed die won. De kinderen waren erg fanatiek vandaag, ze vonden het geweldig en konden hun energie goed kwijt. Na de activiteit zijn we nog even binnen verder gaan spelen en speelden we spelletjes zoals; geen ja of nee zeggen en lego. De dag ging erg snel voorbij, want wat hadden we een lol en wat was het gezellig!

   

Woensdag 24 mei
We begonnen de dag vandaag met een studiedag bij Sportstuif. De dag begon rustig met kleine spellen zoals galgje, kleien en hoepelverstoppertje. Bij het spelletje galgje konden de kinderen het woord raden van de activiteit waar we straks naar toe gingen. Na galgje, gingen we gezamenlijk kleien. We hadden nieuwe klei gehaald voor de BSO, dus we konden weer helemaal los gaan. De een maakte een sneeuwpop de ander een hartje en ik een kikker! Voordat we gingen fruit eten speelden we nog een eigen verzonnen spelletje namelijk; hoepel verstoppertje. Dit is een soort verstoppertje maar dan met verschillende varianten door je hoepel mee te verstoppen. We hadden nog even tijd om fruit te eten en daarna gingen we door naar Eindhoven. We gingen namelijk naar Bounce Valley! We waren er nog nooit geweest, dus we waren erg benieuwd. Het is eigenlijk een springkussen hal met allerlei glijbanen van springkussens en spelletjes. Tijdens het springen gingen we spelletjes doen met andere kinderen die er waren zoals; verstoppertje en tikkertje. Je kunt wel zeggen dat we genoeg bewogen hadden! Na één uur gingen we weer terug naar de BSO, want de kinderen hadden een halve studiedag bij ons. In de middag was het alweer tijd voor onze gratis woensdagmiddag activiteit. Deze activiteit begon om 14:30 en we speelden Lacrosse! 🥍🥍 Dit is een uitdagend spel, een spel wat nog niet heel bekend was bij de kinderen. Bij Sportstuif vinden wij het belangrijk dat er verschillende sport en spelactiviteiten wordt aangeboden. Zo kunnen kinderen ontdekken welke sport ze leuk vinden, leren ze om samen te spelen, omgaan met winst en verlies en omgaan met emoties. 😁💪🏼 De kinderen deden het super goed! Na een paar keer overgooien, hadden ze de techniek al beter te pakken. Wil jij nou ook een keertje meedoen?

Neem dan een kijkje op onze website en meld je gratis aan voor de volgende activiteiten!

 

Donderdag 25 mei
Vandaag waren we in de ochtend alweer flink bezig met flyeren. Heb jij onze flyer al ontvangen? Het was heerlijk weer om te flyeren, muziekje aan en gaan met die banaan! Rond kwart voor drie was basisschool de Raagten uit. Tijd om de kinderen op te halen van de school. Bij binnenkomst op de BSO mochten de kinderen samen met een van de medewerkers fruit en groente gaan snijden. De een maakt de ranja terwijl de ander onder begeleiding helpt met het snijden van het fruit. Tijdens het fruit eten hadden we fijn gekletst over de studiedag van gisteren. Na het fruit eten, pakten we alle spulletjes bij elkaar voor de activiteit en vertrokken we naar het achterste veld van Sparta. De activiteiten van vandaag waren lummelen en waterpistolengevecht.  We begonnen met het spelletje lummeltje. Dit spel is simpel, maar toch erg leuk. We speelden verschillende varianten zoals eerst alles met de voeten raken, daarna met de handen en de lummel mocht bijvoorbeeld eerst de bal raken en daarna moest diegene de bal echt hebben. Na dit spel hadden we het erg warm gekregen en besloten we om een waterpistolen gevecht te houden. Het was heerlijk om met dit weertje lekker te spetteren op elkaar!

  

Vrijdag 26 mei
Vandaag hadden we eigenlijk onze ‘’expeditie Sportstuif’’ staan als activiteit. Helaas door te weinig aanmeldingen hebben we deze moeten verplaatsen. Het is een gratis activiteit georganiseerd door Sportstuif Beek en Donk, waar kinderen uit omgeving Laarbeek zich voor kunnen inschrijven! De nieuwe datum is op vrijdag 30 Juni, schrijf je dus alvast in op onze website! Tijdens deze activiteit komen leuke proeven (kleine spelletjes) aan bod. Naast de expeditie Sportstuif, zijn we ook bezig geweest met een activiteit organiseren op de nationale buitenspeeldag die plaats vindt op woensdag 14 juni. Wij zullen aanwezig zijn op speeltuin ‘’de Til’’ in Gerwen tussen 14:00 en 16:00. Al met al, waren we deze dag toch nog druk bezig geweest met de marketing!

 Aanstaande maandag zijn wij gesloten, wij wensen iedereen een fijn pinkster weekend!

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches