Een leuke BSO waar de kinderen lekker kunnen bewegen. Er worden leuke sport- en spelactiviteiten bedacht voor alle leeftijden.

Kevin Koch Kevin Koch
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Flag Football, Verstoppertje en Kinderfeestje! Week 41 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 41, waaronder Flag Football, verstoppertje, Kinderfeestje en nog veel meer!

Maandag 9 oktober
Vandaag stond er een druk programma op de planning namelijk, verjaardag vieren, ontruimingsoefening en de activiteit. Bij binnenkomst mochten de kinderen meteen hun handen wassen en konden we het fruit gezamenlijk opeten. Na het fruit was het tijd om de verjaardag te vieren. De jarige mocht op tafel staan en met alle kinderen zongen we een verjaardagslied. Met de verjaardag gevierd konden we beginnen aan de ontruimingsoefening. We wilde de kinderen hier eerst op voorbereiden en vertelden dan ook wat deze oefening inhield en wat ervan de kinderen verwacht werd. Er was natuurlijk ook tijd om vragen te stellen en deze waren er zeker. Eenmaal alle vragen beantwoord lieten we het alarm afgaan en de kinderen deden precies wat er verwacht werd van hen. Voor sommige kinderen was het nog een beetje spannend, maar wat heeft iedereen het goed gedaan! Met ook deze afgevinkt konden we beginnen aan de activiteit er kon gekozen worden tussen Flag Football en Pionnenroof. Beide spellen waren erg intrek. Bij Flag Football begonnen we met het gooien van de bal zodat de kinderen konden oefenen hiermee. De kinderen hadden het snel onder de knie waardoor snel aan het wedstrijdje begonnen kon worden. Wat een fanatisme was er, de kinderen lieten niet zomaar hun lintje afpakken en de kinderen die het moesten afpakken gaven niet op! Het was geweldig om te zien. Ook bij de pionnenroof ging het er fanatiek aan toe. De kinderen rende hard om zoveel mogelijk hoedjes bij elkaar te sprokkelen terwijl de tikker hen probeerde af te tikken. Het was een drukke, maar geslaagde dag. De kinderen hebben goed hun best gedaan!

 

Dinsdag 10 oktober
Na de drukke dag van gister, was het vandaag een rustige dag. Wel in de tweede kantine van Sparta’25 aangezien onze gebruikelijk kantine in gebruik was. Dit maakt het niet minder leuk! De kinderen vinden het geweldig om in de andere kantine te zijn en zich te kunnen verstoppen in de kleedkamers. Ook hadden we bezoek van Sportstuif Gemert. Omdat de kinderen erg graag verstoppertje wilde spelen hebben we dit ook met zijn alle gedaan. We begonnen met gewoon verstoppertje. Vol enthousiasme gingen de kinderen zich verstoppen en hadden we natuurlijk een zoeker die de kinderen moest gaan zoeken. Er waren zoveel verstopplekken dat de zoeker goed moest kijken waar de kinderen verstopt zaten. De kinderen hadden enorm veel plezier. Na het gewone verstopspel zijn we overgegaan op omgekeerd verstoppertje met de walkie talkies. De kinderen werden hier nog enthousiaster van, ze vinden het geweldig om met de walkie talkies aan de slag te gaan. Een kind mocht zich verstoppen en had de walkie talkie, de rest moest gaan zoeken. De Sportstuifjuf had de andere walkie talkie en had contact met de verstopte. De verstopte kon praten met de Sportstuifjuf, zo kon er ook af en toe een hint worden gegeven. Het was een groot succes! De dag mochten we afsluiten in de vertrouwde kantine, deze was inmiddels weer beschikbaar voor ons. Er werd nog lekker buiten gespeeld en geknutseld totdat de ouders de kinderen kwamen ophalen. 

 

Woensdag 11 oktober
De woensdag was alweer aangebroken. Dit betekent dat we samen met de kinderen lunchen aangezien de school vroeg uit is. Na de lunch mochten de kinderen vrij spelen en was het tijd om de spullen voor het kinderfeestje klaar te zetten. Vandaag stond blikgooien, hoepeldans, XL-twister, XL-Jenga en pittenzakjes gooien op het programma. De kinderen arriveerde snel na het klaarzetten. Het feestje begonnen we met het zingen voor de jarige job en natuurlijk met het openen van de cadeautjes. Hierna werden de teams gemaakt en mocht de jarige kiezen welk spel zij als eerste wilde doen. Alle spellen werden met enthousiasme gespeeld door de kinderen! Na een aantal spellen was het tijd voor de pauze, de kinderen had dorst. Tijdens het drinken werd er een zakje chips uitgedeeld wat de kinderen lekker konden opeten. Na de pauze gaven de kinderen aan graag te willen voetballen. Als de jarige job graag wil voetballen geven wij hier natuurlijk gehoor aan. Dus met de kinderen gingen we lekker een partij voetbal spelen. De kinderen vonden het helemaal geweldig. Aan al het leuke komt een einde zo ook aan het kinderfeestje. Na het voetballen liepen we naar binnen en kregen de kinderen hun diploma en een goodie bag mee naar huis. Het was een geslaagd feestje! Onze dag was nog niet afgelopen na het kinderfeestje en wij gingen nog creatief aan de slag met de kinderen. Er werd geknutseld voor Halloween. Als afsluiter is er nog met de ballonnen gespeeld.

 

Donderdag 12 oktober
De donderdag was alweer inzicht en ook vandaag stond de ontruimingsoefening op de planning. Na het fruit eten kwam er een korte uitleg over de ontruimingsoefening en gingen we aan de slag met de oefening. Met het alarm wat af ging wisten de kinderen wat ze moesten doen en deden dit hartstikke goed! Met een goed uitgevoerde oefening konden we de activiteit beginnen. Het was droog dus konden we naar buiten. De kinderen vroegen of we verstoppertje konden spelen. Dit hebben we dan ook gedaan, maar wel omgekeerd verstoppertje met de walkie talkies. De kinderen mochten kiezen of zij in tweetallen of alleen wilde verstoppen. Sommige kozen ervoor om alleen te verstoppen en andere in tweetallen. Er werden goede verstopplekken gevonden wat het zoeken moeilijker maakten. Ondanks dit is het iedereen iedere keer gelukt om de kinderen te vinden. De walkie talkies vinden de kinderen echt leuk en geven een extra boost aan verstoppertje. Het was een geslaagde donderdag.

 

Vrijdag 13 oktober
Het einde van de week was alweer aangebroken en dit betekent dat de kinderen herfstvakantie hebben. Sommige kinderen hadden al een dagje eerder vrij omdat er studiedag was. Met de kinderen van de studiedag zijn we vertrokken naar KidsPlaza. De kinderen hebben hier altijd plezier! Er werd gerend, tikkertje en verstoppertje gespeeld, maar natuurlijk ook gegleden van de glijbanen en gebouwd met de blokken. Het is heerlijk om te zien hoe de kinderen zich hier kunnen vermaken! Ze vinden het ook geweldig als wij met ze mee komen spelen. Na het uitje in Kidslaza was het tijd om terug te gaan naar de BSO waar inmiddels ook de andere kinderen gearriveerd waren. Aangezien het een regenachtige dag was hadden we besloten om er een creatieve middag van te maken en hebben we geknutseld voor Halloween. De kinderen hadden nog veel energie over en we hebben met zijn alle nog gestoeid en verstoppertje gespeeld. Het was een geslaagde laatste dag van de week!

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches