Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Beek en Donk! Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Estafette spellen, Bowlen, Archerytag Week 10 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 10, waaronder verschillende estafette spellen, bowlen, archerytag nog veel meer!
 

Maandag 6 maart

Het is weer maandag en dat betekende dat Dominique weer terug is van haar vakantie! Ze was zo’n 16 dagen op vakantie in Thailand… wat héérlijk!! Het was weer even wennen aan de winterse temperatuur hier, maar de kinderen heeft ze zeker gemist. Deze dag waren we vooral bezig met de marketing. Zo werd er flink geflyerd in de omgeving en werden er volop nieuwe acties bedacht. We zijn ook nog even langs geweest bij Sportstuif de Braak. Wist je dat vaak op bezoek gaan bij andere Sportstuif locaties en we met andere locaties ook spellen kunnen spelen? Het is leuk voor de kinderen zodat ze nieuwe vriendschappen maken, ander materiaal waar ze mee kunnen spelen en het is ook leuk voor de medewerkers.

  

Dinsdag 7 maart

De dag is weer vroeg begonnen voor ons. Vandaag waren we onderweg naar Someren voor een vergadering. Één van ons blijft deze dag werken in Someren en de ander werkt bij Sportstuif de Braak ter ondersteuning. Met onze mooie Sportstuif Dacia’s gaan we de kinderen ophalen op verschillende scholen. Als we compleet zijn is het tijd om lekker fruit te gaan eten met een bekertje ranja erbij.
Op locatie Someren werden de volgende spellen gespeeld die dag; ‘’Viesland – lekkerland’’ en ‘’vier op een rij estafette’’. Op Locatie de Braak werd er ‘’ iemand is ‘m niemand is ‘m gespeeld’’ en ook verschillende estafette spellen. De twijfel was om binnen te blijven aangezien het erg hard regende, maar we hadden besloten om even naar buiten te gaan, zodat de kinderen toch nog even hun energie kwijt konden. Wat een bikkels zijn het allemaal! Regen, sneeuw, kou, wind… ze proberen altijd goed mee te doen. Voor we het wisten was het alweer tijd om naar huis te gaan!

 
 

Woensdag 8 maart

We kijken naar buiten en het is weer wit vandaag in Nederland… Het had weer flink gesneeuwd vanmorgen. De kinderen vinden sneeuw maar al te leuk. Zo bouwen ze graag sneeuwpoppen en houden ze een sneeuwballengevecht. Één van ons was vandaag weer werkzaam bij Sportstuif Someren. Het was een langere dag vandaag en dat betekende ook dat we meer activiteiten konden doen op een dag. Zo begon de dag met gezamenlijk lunchen en was het daarna tijd voor sneeuwpret!!  Daarna hadden we de middag gezellig afgesloten met een potje bowlen. Ondertussen werd er bij ons op de BSO de woensdagmiddag activiteit gegeven. Elke woensdagmiddag hebben wij een gratis activiteit voor kinderen uit de omgeving. Zo hadden we deze dag ‘’Archerytag’’ op het programma staan. Dit vonden de kinderen super gaaf om te doen. Voor sommige was het de eerste keer en was het een beetje moeilijk, maar na een half uurtje oefenen was er al een hele verbetering te zien! Dat was mooi om te zien, de kinderen waren erg enthousiast en zo zie je maar dat je nooit moet opgeven. Wil jij nou ook een keertje meedoen met de woensdagmiddag activiteit, meld je dan aan via de volgende link; https://samenbijsportstuif.nl/beek-en-donk. Klik op de datum en voeg het daarna toe in je winkelmandje.

  
 

Donderdag 9 maart

Het is weer donderdag, tijd om ons weer klaar te maken voor een sportieve dag bij Sportstuif Someren. Vandaag was het een volle bezetting, met 40 kinderen! Tijd om ze allemaal op te halen van school. Na het ophalen gingen we even fruit eten en ranja drinken. Er werd gezellig gekletst en heerlijk gesmuld. Ondertussen werden de activiteiten buiten klaargezet. Aangezien we met een hele grote groep aanwezig, zijn werden er twee activiteiten uitgevoerd. De spellen die gespeeld werden waren; ‘’Mastermind’’ en ‘’ Superbal’’. Zelf deed ik ook mee met het spel superbal. Het is een leuke trefbal vorm waarbij je moet onthouden door wie je werd afgegooid. Is diegene af door wie je werd afgegooid dan mag je er weer in. Na een half uurtje dit spel gespeeld te hebben, begon het helaas zo hard te regenen dat we de activiteit moesten stoppen. Sommige bleven nog heerlijk buiten spelen in de regen en de rest waren naar binnen gegaan om vervolgens binnen te spelen.


 

Vrijdag 10 maart

Het was weer een lange dag vandaag. In de ochtend zijn we naar de loods gereden van Sportstuif. In deze loods kunnen wij materiaal lenen voor alle activiteiten die we willen uitvoeren. Zo hebben we voor komende woensdag de activiteit ‘’Nerf’’ op het programma staan en kunnen we hiervoor materiaal lenen uit de loods. Nadat we het materiaal hadden opgehaald was het tijd om naar Sportstuif Helmond te gaan. Deze dag was het weer flink aan het sneeuwen en was het ijskoud buiten waardoor we gekozen hadden om binnen te blijven. Opeens hadden we het idee om met een paar kinderen alle puzzels te sorteren en te markeren zodat alles weer klopt! Het was erg gezellig, de kinderen vonden dit leuk om te doen en de puzzels zijn weer helemaal in orde… top!! Daarna was het nog even tijd om verstoppertje in het donker te doen. De kinderen gaan helemaal los als we dit spel spelen, ze vinden dit altijd geweldig! Aan het einde van de middag werd en nog een wedstrijdje tafelvoetbal gespeeld met de leiding erbij, dat was erg spannend, maar we hadden de winst te pakken… haha!! Weer een week voorbij, waarbij we ook werkzaam waren op verschillende locaties in de regio. Tot volgende week weer!

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches