Mijn dochter zit hier op de BSO en heeft het ontzettend naar haar zin! De begeleiders zijn geweldig en houden de ouders up to date aan het einde van de dag wat ze allemaal hebben gedaan qua activiteiten. De kinderen zijn veel in beweging wat erg belangrijk is. Ga zo door!

Manolya Yesil Manolya Yesil
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Doeltjesvoetbal, Het Reactiespel, Party & Co! Week 25 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 25, waaronder doeltjesvoetbal, het reactiespel, Party & Co en nog veel meer!

Maandag 19 juni
We zijn weer bijgekomen van een lekker zonnig weekendje en kunnen er weer helemaal tegenaan! Het was een mooie warme dag, tijd om de kinderen op te halen van school. We gingen met z’n allen lekker fruit eten, met als extraatje…. heerlijke aardbeien! Dit is één van de favorietste fruitsoort van de kinderen, lekker smullen dus. Na het fruit en drinkmoment was het weer tijd voor de activiteit van vandaag. De muziekbox ging mee, voor leuke muziek tijdens de activiteit en we liepen naar het achterste veld van Sparta. De activiteiten van vandaag waren: verschillende tik spellen, wat daarna het jachtseizoen werd en doeltjesvoetbal. Bij het jachtseizoen waren de kinderen razend enthousiast, want ze wisten goede verstop plekken te vinden. Op het einde speelden we nog doeltjes voetbal, waarbij de Sportstuif begeleider ook mee deed. Participeren vinden wij namelijk erg belangrijk bij ons op de BSO, dit vinden de kinderen ook altijd super leuk. Aan het einde van de activiteit kregen de kinderen een waterijsje en werd er weer goed gedronken. Na de activiteit was er ruimte voor de kinderen om nog even vrij te spelen.



Dinsdag 20 juni
Weer een nieuwe dag bij BSO Sportstuif Beek en Donk! Het zou eigenlijk slecht weer worden vandaag met onweer, maar gelukkig was het heel de dag droog gebleven. Zoals gewoonlijk begonnen we de dag met het ophalen van de kinderen en gingen we daarna terug naar de BSO. Er waren vandaag extra kinderen op de BSO, zij hadden hun tweede proefdagje! Dat is alleen maar gezellig natuurlijk. De bordjes fruit met groente staat klaar, net als de ranja. We gingen naar buiten om de activiteit te spelen en dit spel hadden ze nog nooit gespeeld. Het spel van vandaag was; Het reactiespel. ‘’Er werden twee teams gemaakt, per team liggen vier gekleurde pionnetjes. Je staat met z’n allen om de pionnetjes. De teamleider roept vervolgens een lichaamsdeel, dit doe je minimaal 3x roepen en maximaal 6x. Bijvoorbeeld: hoofd, schouders, knie…. en dan roept de teamleider een kleur van de pionnetjes (blauw). De kinderen moeten dan zo snel mogelijk het blauwe pionnetje pakken. Per keer dat je het snelste was kreeg je één punt’’. Voordat we begonnen, werd er eerst nog even duidelijk de regeltjes uitgelegd. We leren de kinderen ook met dit spel dat winnen niet altijd belangrijk is, maar meedoen net zo. Om het spel moeilijker te maken, werd de afstand van het startpunt (waar de kinderen staan) groter gemaakt en speelde we dit spel met heel de groep. Op begeven moment speelde de Sportstuif begeleider ook mee en hadden we het erg gezellig met z’n allen. Na de activiteit gingen we terug naar binnen. Vervolgens hadden we nog even lekker spelletjes gespeeld met elkaar, tot de ouders ze kwamen ophalen.

 

Woensdag 21 juni
Vandaag mochten we naar Someren om even mee te helpen met het ophalen van de kinderen. Het is altijd leuk om de kinderen van een andere BSO weer eens te zien. Daarna gingen we terug naar Beek en Donk, om verder te werken aan de administratie… ja dat moet ook gebeuren!  De WMA van vandaag ging helaas niet door, maar niet getreurd…. Volgende week vrijdag 30 juni hebben we namelijk een grotere activiteit staan namelijk; Expeditie Sportstuif! Er zijn nog wat plekken vrij! Dit is een activiteit waar veel elementen aan bod komen zoals; hindernisproeven, springkussens, eetproef, voelproef en nog veel meer! Meld je aan via deze website!



Donderdag 22 juni
In de vroege ochtend waren wij al begonnen met flyeren in Beek en Donk, heb jij al een flyer van ons ontvangen? Gelukkig hadden we dit in de ochtend gedaan, want rond 12 uur ging het al flink te keer in de lucht. Rond kwart voor drie was het weer tijd om de kinderen mee op te halen van school. Dit keer ging de paraplu met ons mee! Gelukkig hadden we de Sportstuif auto, zodat we niet door de regen hoefde te lopen. We waren met een kleine groep vandaag en besloten daarom om gezellig samen de bordjes fruit met groente klaar te maken. De een plukt de aardbeien of druiven, de ander maakt de ranja en ik snijd de stukjes fruit. Na het fruitmoment gingen we de activiteit van vandaag doen. Doordat het erg hard aan het regenen was, besloten we om de activiteit te veranderen naar een spelletjes middag! We begonnen met Party & Co Junior: in teams van twee strijd je tegen elkaar. Wie is er als eerst bij de finish? Je moet hierbij allerlei opdrachten uitvoeren. Jouw teamgenoot moest bijvoorbeeld raden wat jij ging uitbeelden of tekenen. Had je deze goed? Dan mocht je nog een keer, had je hem fout? Dan was de tegenstander weer aan de beurt. Voor de eerste keer spelen, ging het super goed! Daarna speelden we nog beverbende, verstoppertje en gingen we strijkkralen.

 

Vrijdag 23 juni
Deze dag waren er geen kinderen aanwezig en hadden we onze tijd gebruikt voor de voorbereidingen voor het weekend . We zijn dit weekend namelijk aanwezig bij Sparta, daar is een rommelmarkt. Aanstaande zondag zullen wij er staan met springkussens! Komen jullie gezellig langs?



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches