Super leuke sport en spel activiteiten.

Rudy Rudy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dance Battle, Safari tikkertje en Spelletjes! Week 51 - 2023

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Dance Battle, Safari tikkertje en Spelletjes. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 18 december
De laatste week voor de kerstvakantie was alweer aangebroken, een week vol met nieuwe activiteiten. Vandaag stond de Dance Battle op het programma. Voordat we hieraan konden beginnen was het natuurlijk tijd om fruit te eten en de kantine te verbouwen tot dans arena. Nadat we dit hadden gedaan konden de kinderen een keuze maken of ze wilde dansen op hardstyle of op popmuziek. Met de keuzes gemaakt was het tijd om te oefenen en natuurlijk moest er ook een liedje worden gekozen om te dansen. De kinderen namen het serieus en gingen binnen het half uur hard aan de slag om iets moois neer te zetten. Het half uur was afgelopen en het was tijd om te beginnen aan de battle! De hardstyle trapte af en begonnen met hakken, de muziek werd gewisseld en het was tijd voor de popmuziek waar een ware dans werd opgevoerd. Het was weer tijd om te wisselen en de hardstyle nam de kantine over met hun dans. Maar de popmuziek kwam op zijn beurt terug om het weer over te nemen. Het was een prachtige battle! Waaruit eigenlijk geen winnaar is gekomen, beide partijen waren ontzettend goed. Na het harde werken tijdens de activiteit hadden de kinderen vrije tijd.

 
 

Dinsdag 19 december
Het was alweer dinsdag, een regenachtige dag. Hierdoor hadden we ervoor gekozen om de activiteit binnen te houden. Alles werd dan ook aan de kant geschoven en in tussentijd werd safari tikkertje klaar gezet. Bij safari tikkertje is er een jager die dieren moet proberen te tikken. De dieren worden in drie groepen, de olifanten, leeuwen en slangen. Er staan vier vierkanten uit waarvan er drie bezet zijn door de groepen. De jager roept bijvoorbeeld de leeuwen en probeert deze te tikken. De leeuwen moeten dan zo snel mogelijk naar het lege vak rennen en proberen om niet getikt te worden. De kinderen vonden het een geweldig spel om te spelen. Zo wel om de tikker te zijn als een van de dieren. Er werd gerend en gelachen. Hierna was het tijd voor een volgende activiteit Wie is het? Hierbij doen de kinderen één iemand na en moet een kind raden wie diegene is die de bewegingen maakt. Wat is dit een moeilijk spel, de kinderen waren goed in het verborgen houden van wie het eigenlijk was. Na meerdere potjes te hebben gespeeld gingen we nog een activiteit doen, namelijk de stoelendans. De stoelen werden klaar gezet en de muziek ging aan. De stoelendans kon beginnen. Er werd fanatiek gespeeld door de kinderen en wilde graag op een stoel zitten als de muziek stopte. Uiteindelijk bleven er twee over en wat was het ontzettend spannend wie er zou winnen. Ze eindigde allebei op de stoel alleen was een iemand toch echt de eerste! Het was weer een geslaagde dinsdag.

  
 

Woensdag 20 december
De woensdag was weer aangebroken. Samen met de kinderen konden we weer lunchen. Vandaag besloten we een creatieve dag te doen, omdat helaas de woensdagmiddagactiviteit niet doorging. De klei kwam te verschijn en de kinderen mochten een echt kunstwerk maken. Na het vormen van een figuur van de klei was het natuurlijk ook tijd om de klei te gaan verven voor een nog mooier resultaat. Natuurlijk moest dit drogen. Nu konden we beginnen aan andere knutselwerken zoals tekeningen en creaties van wc-rollen. Het was een erg creatieve dag vandaag! Naast het knutselen werd er druk met elkaar gespeeld, geskelterd en een echte hut gebouwd binnen. De kinderen beleven ontzettend veel plezier aan het bouwen van een hut en erin spelen. Langzaam aan werden de kinderen weer opgehaald.

 

Donderdag 21 december
Het was een stormachtige dag met veel regen en wind. We besloten om spelletjes te gaan doen binnen. Veel kinderen hadden namelijk ook kerstdiner op school en werden vroeg opgehaald. Er werden spelletjes als Party en Co, Halli Galli en Beverbende gespeeld. Natuurlijk deden de Sportstuifjuffen mee met alle spelletjes. Tijdens Party en Co waren de kinderen erg fanatiek en werd er druk uitgebeeld, getekend, woorden geraden en vragen beantwoord. Wat zaten de teams dicht achter elkaar aan, beide teams deden hard hun best. Uiteindelijk heeft een team toch echt gewonnen. Nu was het tijd voor Halli Galli waar onze reactie op de proef werd gesteld. Zodra vijf dezelfde vruchten omgedraaid waren moest je op de bel drukken om de kaarten te winnen. Ook hierbij liep het in het begin gelijk op. Hoe verder we kwamen hoe moeilijker het werd. Ook hierbij kwam een winnaar naar voren die het snelste was. Het was tijd voor het laatste spel Beverbende. Hierbij werd ons geheugen test. Het is een leuk spel maar vergt wel concentratie. Uiteindelijk hebben we drie potjes gespeeld en was er iedere ronde een andere winnaar.

 

Vrijdag 22 december
Het was de laatste dag van deze schoolweek, de kinderen haalden we op en het was tijd om te genieten van onze kerst lunch. Een van de Sportstuifjuffen had knakworstjes in bladerdeeg, appelflapjes en pannenkoeken gemaakt voor de kinderen op de BSO. De kinderen waren aan het genieten van deze lunch! Na de lunch was het tijd om vrij te spelen en er werd van alles gedaan. In de tussentijd arriveerde ook het laatste kindje op de BSO en was het tijd om fruit eten. Om de activiteit in het kerstthema te houden gingen we op kerstballenjacht in de kantine van Sparta. Nadat we alle kerstballen gevonden hadden konden we deze inkleuren en in de kleine kerstboom hangen. Wat een mooie boom was het geworden. Zo sloten we de laatste schoolweek van het jaar af. Namens Sportstuif Beek en Donk wensen wij jullie fijne kerstdagen!

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches