Mijn dochter zit hier op de BSO en heeft het ontzettend naar haar zin! De begeleiders zijn geweldig en houden de ouders up to date aan het einde van de dag wat ze allemaal hebben gedaan qua activiteiten. De kinderen zijn veel in beweging wat erg belangrijk is. Ga zo door!

Manolya Yesil Manolya Yesil
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsvakantie – Hemelrijk, JumpSquare en De Ontdekfabriek! Week 7 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Hemelrijk, JumpSquare en De Ontdekfabriek. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 12 februari
Op maandag 12 februari begon de carnavalsvakantie en wij trapten de ochtend rustig af met kennismakingen binnen het team en met de kinderen van Sportstuif Gemert. Na een smakelijk stukje fruit stond er een uitstapje naar Hemelrijk op het programma! Bij aankomst bleek het gelukkig niet al te druk, wat voor een aangename ervaring zorgde. We begonnen onze dag in het overdekte speelparadijs, waar de kinderen zich uitstekend vermaakten met glijbanen, trampolines, klimtoestellen, legoblokken en nog veel meer. Na een intensieve speelsessie was het tijd voor een korte pauze met lekkere boterhammen en wat te drinken. Na de lunch begaven we ons naar de ballenbakfabriek, waar de kinderen konden genieten van diverse activiteiten, variërend van het afschieten van ballen in een kanon tot aan een heus ballenbakgevecht. Na dit avontuur gingen we verder en ontdekten we dat de botsauto’s open waren. Hier namen we een aantal rondjes, waarbij de kinderen snel de techniek van het sturen onder de knie kregen en steeds fanatieker werden. Het weer was overigens prachtig; de zon scheen en het werd steeds warmer. We sloten de dag af met wat speeltijd in het park, waarbij we de helikopters probeerden en een grappige wedstrijd deden om als eerste binnen te komen. Als afsluiting bezochten we het springkussen, waar zelfs leidster Dominique niet kon ontsnappen aan een fanatiek stoeipartijtje met de kinderen. Helaas moesten we uiteindelijk afscheid nemen van een geweldige dag, waarbij de kinderen enorm genoten en absoluut nog niet naar huis wilden!

  
 

Dinsdag 13 februari
Na een gezellige dag gisteren, waren we weer helemaal opgeladen voor de tweede dag van de carnavalsvakantie. Ook vandaag stonden er weer boeiende activiteiten op het programma. We begonnen de ochtend rustig door in de kantine te spelen. De walkietalkies werden tevoorschijn gehaald, en er werd een spannend spelletje spionnetje en verstoppertje gespeeld. Sportstuif Gemert bracht een bezoek aan onze locatie, en terwijl we wachtten tot de hele groep compleet was, genoten we samen van een gezellige fruitpauze. Vervolgens was het tijd voor de eerste activiteit van de dag: de Sportstuif Beweeg Bingo. De kinderen mochten hun eigen bingokaart invullen met cijfers, waarbij we natuurlijk hielpen waar nodig. Aan elk genoemd cijfer was een beweegopdracht gekoppeld. Zo betekende bijvoorbeeld nummer 1: 30 seconden planken, en bij nummer 10 moesten ze met een kruiwagentje om de tafel lopen. De kinderen waren enorm enthousiast, vooral omdat ze kans maakten op prijsjes. Uiteindelijk ging iedereen met een prijsje naar huis, en de kinderen waren dolblij. Na deze energieke activiteit was het tijd voor een luxe lunch: het was namelijk tostidag! De kinderen konden kiezen tussen een tosti met kaas of ham-kaas, maar we zorgden er wel voor dat ze minimaal twee gezonde boterhammen aten. Na de lunch stond er een uitje naar Jumpsquare Eindhoven op het programma. Hoewel het een ritje van 30 minuten was, zaten de kinderen vol spanning en enthousiasme in de auto. Met 90 minuten speeltijd konden ze zich uitleven op het ninja-parcours, de grote trampolines, de twister, het basketbalveld en nog veel meer! Na een intensieve spring-sessie keerden de kinderen met rode blosjes op hun gezicht terug. De tijd vloog voorbij, en al snel was het moment daar om terug te keren naar de BSO. In de auto's werd er nog vrolijk gezongen door de kinderen, en voordat we het wisten waren we weer terug op de BSO.

  
 

Woensdag 14 februari  
Het was alweer woensdag en vandaag vertrokken we richting De Ontdekfabriek. De kinderen hadden er super veel zin in en stonden te popelen om te gaan. Eenmaal daar aangekomen bekeken we eerst met elkaar wat er allemaal te doen was voordat we aan de slag gingen. Er was ontzettend veel te doen en te beleven. Samen begonnen we in de recycle hoek, hier konden we van oud materiaal nieuwe spullen maken. De kinderen waren super creatief bezig en er werd van alles gebouwd van robot tot vliegtuig. Vervolgens kwamen we er achter dat een toneelstukje begon, hier sloten we ons bij aan. Het was een grappig toneelstukje waarbij de kinderen hun ogen uitkeken. Hierna gingen de kinderen verder op ontdekking en werd de 3D printer gebruikt, maar ook werd er met hout een auto gemaakt. Natuurlijk hebben we tussendoor heerlijk gegeten waardoor we konden blijven ontdekken. Maar op een gegeven moment was het toch echt tijd om naar huis te gaan, we mochten zelfs onze eigen gemaakte spullen mee naar huis nemen!

  
 

Donderdag 15 februari
De donderdag was aangebroken en vandaag stond er een nieuwe activiteit op het programma en in de middag nog een leuk uitstapje. Eerst kregen de kinderen vrije tijd om met elkaar te spelen. Ze begonnen honger te krijgen, het was dan ook tijd voor het fruit. De buiken zaten weer vol en zo konden we met goede energie aan de activiteit beginnen. Boksen! De kinderen hadden dit nog nooit eerder gedaan, dus werd er eerst uitleg gegeven en geoefend. Na het oefenen mochten de kinderen sparren met elkaar. Dit vonden ze geweldig en natuurlijk wilde ze ook even tegen de Sportstuifjuffen. Na de intensieve boks sessie was het tijd om even tot rust te komen. Het was inmiddels lunchtijd, gezamenlijk eten we een boterham met elkaar om vervolgens op uitstapje te gaan. We Jump Helmond stond vandaag op het programma. De kinderen komen hier ontzettend graag. De sokken werden enthousiast aangetrokken en het was tijd om te gaan springen! Er werden tricks gedaan, gesprongen en tikkertje gespeeld. De kinderen hadden ontzettend veel energie en die konden ze goed kwijt hier. Het was hartstikke gezellig, maar na een uur was het tijd om weer terug te keren naar de BSO. Het was wederom een geslaagde dag.

  
 

Vrijdag 16 februari
De laatste dag van de vakantie was aangebroken. Vandaag waren er jongere kinderen en besloten we dus naar Monkey Town. Dit is een binnenspeeltuin waar de kinderen altijd plezier beleven. De kinderen kunnen hier heerlijk spelen samen met anderen. Samen gingen de kinderen klimmen, glijden, spelen in de ballenbak en het ninja parcours afleggen. Tussendoor hadden ze dorst van al het spelen en wilden ze graag wat ranja drinken om vervolgens weer te gaan spelen. Rond de middag vertrokken we terug naar de BSO om te genieten van een heerlijke tosti. De dag was nog niet voorbij, wat betekent dat er nog iets leuks op de planning stond. Slijm maken stond namelijk ook nog op het programma. Wat hebben de kinderen hiervan genoten. Met lijm, lenzenvloeistof, baking soda en verf voor de kleur. Nadat het gemaakt was kon er natuurlijk mee gespeeld worden! De rest van de middag werd er vrij gespeeld, zo werden er spelletjes gespeeld en geknutseld. Het was een geslaagde vakantie, maandag begint de school weer en dan zien we jullie terug!

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches