Elke dag weer leuke sportieve maar ook creatieve activiteiten! Het team organiseert ook in de vakanties leuke uitjes. top!

Do Do
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Bowlen, Creatieve middag en Trefbal! Week 43 - 2023

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Bowlen, een Creatieve middag en Trefbal. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 23 oktober
Voor vele kinderen was de school weer begonnen, maar sommige kinderen hadden nog studiedag. Deze kinderen kwamen vroeg in de ochtend naar Sportstuif. We begonnen de ochtend met vrije tijd en er werd van alles gedaan zoals geknutseld, gebouwd met Kapla, Gravitrax en gevoetbald. Inmiddels was het tijd voor het fruitmoment en hebben we gezellig gezamenlijk fruit gegeten. En toen was het eindelijk tijd om te gaan bowlen bij Fletcher Bowling Helmond. Wat was dit leuk! De kinderen wilde graag al de kegels omgooien in een keer en bij sommige is dit ook gelukt, Strike. Na het bowlen was het tijd om terug te gaan en lekker te gaan lunchen inmiddels hadden we wel honger. Rond 15.00 uur arriveerde ook de andere kinderen en was het tijd om slagbal te gaan spelen. Met het spel klaargezet was het tijd om teams te maken, alle kinderen wilde heel graag slaan en niet in het veld staan. Na uitleg dat uiteindelijk iedereen aan de beurt was om de slagpartij te zijn konden we van start. Met de knuppel sloegen ze de bal het veld in en rende daarna hard om op tijd bij een honk te zijn. De kinderen deden hard hun best en iedereen vond het slaan leuk. Na de slagbal partij was het tijd om naar binnen te gaan en was de dag alweer bijna voorbij.

  


Dinsdag 24 oktober
Vandaag hadden alle kinderen weer school en stonden wij op ze te wachten bij het schoolplein. Het leek een regenachtige dag te worden waardoor wij ook een alternatief hadden bedacht als activiteit, knutselen met bladeren. Echter begon het zonnetje heerlijk te schijnen toen we de kinderen gingen ophalen. De kinderen mochten deze keer dan ook zelf bedenken wat ze wilde, sommige wilde knutselen met de bladeren, andere wilde heel graag verstoppertje spelen en sommige wilde beide doen. We konden aan de slag! Met de bladeren werden dieren gemaakt zoals een egel en eekhoorn. Natuurlijk werd er ook gekleurd en getekend door de kinderen want de ideeënboks moest nog af. Nu vraag je je misschien wat is de bedoeling van de ideeënboks? Dat zullen we even kort uitleggen, in deze boks kunnen de kinderen briefjes doen met activiteiten erop die ze graag zouden willen doen. Zodat wij dit ook kunnen meenemen in ons programma. Terwijl er druk geknutseld werd waren de andere buiten verstoppertje aan het spelen. Er werden goede verstopplekken gevonden waardoor het voor de zoeker moeilijk was om ze te vinden. Maar uiteindelijk lukt dit iedere keer. Het was een geslaagde middag!

 


Woensdag 11 oktober
De woensdag was aangebroken een dag vol met regen. We besloten om aan de kinderen te vragen wat ze wilde doen het antwoord was duidelijk met Lego bouwen en knutselen. Als eerste gingen we samen met de Lego bouwen, er werden allerlei mooie creaties gemaakt zoals robots en vliegtuigen. Natuurlijk was het na het bouwen tijd om er mee te gaan spelen! Op dat moment begonnen ook kinderen te knutselen, bekers werden omgetoverd tot prachtige kunstwerken. Ook werden er mooie tekeningen gemaakt. Samen we besloten we om nog samen aan de slag te gaan, we gingen met Gravitrex bouwen. Eerst moesten we bedenken wat voor een baan we gingen met Gravitrex, na overlegd te hebben konden we aan de slag. Er werd gebouwd en uitgeprobeerd tot het een mooie baan was die ook nog eens werkte! De knikker bleef op de baan en haalde het einde. Inmiddels was ook het einde van de dag aangebroken en werden de kinderen weer opgehaald. Ook kwam op dat moment een Sportstuifjuf terug van de BHV-cursus, ze is geslaagd!

 


Donderdag 26 oktober
Vandaag was het alweer donderdag en gelukkig een mooiere dag dan de woensdag! Om 14.45 stonden wij op het schoolplein te wachten op de kinderen. Met alle kinderen opgehaald was het tijd voor het fruitmoment en konden we hierna naar buiten. Vandaag stond trefbal op het programma en niet zomaar trefbal maar een andere variant hierop. De uitleg werd gegeven, de teams werden gemaakt en het was tijd om te beginnen! De kinderen rende naar de ballen om deze te hebben voordat het andere team deze heeft en om het andere team af te gooien. Wat waren de kinderen fanatiek! Maar ook werden ze wel eens afgegooid of moesten ze eruit omdat een vangbal gemaakt was. Wanneer je af was mocht je aan de achterkant van het veld bij de tegenpartij staan om de tegenpartij ook aan die kant af te kunnen gooien. Had je iemand afgegooid dan mocht je terug het veld vinden. De kinderen renden, gooiden en ontweken. Het laatste potje was aangebroken waar in wij als Sportstuifjuffen tegen al kinderen gingen spelen. Wat was dit moeilijk voor ons, we werden van alle kanten bekogeld met ballen. Enorm veel plezier hadden de kinderen dat het de Sportstuifjuffen tegen de groep was. Maar wij als Sportstuifjuffen hadden gewonnen! Na dit laatste potje was het tijd om gezamenlijk op te ruimen en liepen we terug naar binnen voor de vrije tijd.

 


Vrijdag 27 oktober
De laatste dag van de week alweer, weer een regenachtige dag. Vandaag was het weer tijd om gezamenlijk te lunchen aangezien sommige kinderen vroeg uit school waren. Na de lunch vond er een echte veegwedstrijd plaats! Wie kan het snelst het meeste opvegen? Er werd gerend met de bezems, door de gehele kantine! Na de wedstrijd zag het weer spik en span uit. De kinderen wilde graag winkeltje spelen en hier deden wij natuurlijk aan mee, wij waren de enige echte klanten terwijl de kinderen de verkopers waren. Er werd van alles gepakt en gemaakt om te verkopen. Met de uitverkochte winkel was het tijd voor het fruitmoment, de andere kinderen waren inmiddels ook gearriveerd. Er werd een clubhuis gebouwd, toneel gespeeld en samen gespeeld. Dit was weer het einde van de week, volgende week staan er weer nieuwe activiteiten op de planning!

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches