Na school is het de leukste middag ooit!. Je gaat altijd een hele leuke activiteit doen en je mag ook vrij spelen. Ze zorgen ook voor eten bijvoorbeeld: een koekje of snoepje, fruit en een peperkoek (ontbijtkoek). Je krijgt ook iets lekkers als iemand jarig is. Als je zelf jarig bent mag je een cadeautje uitkiezen.

Lot Knoops (dochter)

Marleen Knoops Marleen Knoops
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ballonnenrace, Estafette, Pinata, Open dag! Week 3 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 3, waaronder ballonnenrace, Annemaria Koekkoek en nog veel meer op onze open dag!
 

Maandag 16 januari

We zijn weer fris en fruitig de week begonnen. ‘’Letterlijk fris’’ want het weer is weer regenachtig en koud! Brr…. Tijd om de kinderen op te halen van de scholen. Het fruit wordt voorbereidt en het drinken wordt op tafel gezet. We hadden twee activiteiten gedaan vandaag namelijk Ballonnenrace en ballon afpakkertje. De bedoeling van ballonnenrace is dat je in tweetallen zo snel mogelijk de overkant bereikt. Je moet alleen wel de ballon vasthouden doormiddel van je buik, zij, rug etc.. en je mag je handen niet gebruiken. Als de ballon valt ben je af en moet je weer opnieuw beginnen.Tweede spel was ballon afpakkertje. Iedereen kreeg één ballon met een lintje eraan. Dit lintje stopte je in je broek aan de achterkant. Daarna probeer je elkaars ballon af te pakken. Diegene die de meeste ballonnen had afgepakt won de race. De kinderen waren erg enthousiast met de spellen. Kortom een spel om zeker vaker te doen.

 
 

Dinsdag 17 januari

Vandaag hadden wij geholpen op andere Sportstuif locaties. Met de Sportstuif bus zijn we onderweg om alle kinderen op te halen. De kinderen mochten nog even gezellig spelen tot alle kinderen er zijn en dan gaan we gezamenlijk fruit eten. Deze dag hadden wij ook weer leuke activiteiten gedaan. De activiteiten die we hadden gedaan waren; ‘’Ring tikkertje’’ en ‘’Ringenstoelendans’’  De groepen werden opgesplitst. Bij ringtikkertje had je eigenlijk één tikker en soms 2 die de rest probeert af te tikken. Als je in de ringen stond was je vrij, maar wel voor maar 5 seconden. Als je af was moest je naast het spel staan en bij 3 teveel af, mocht de eerste weer meedoen. Het spel werd vol fanatisme gespeelt ook door ons! Ringstoelendans werd door de andere groep gespeeld, het lijkt op stoelendans maar dan met ringen/hoepels. Met een heerlijk muziekje eronder werden beiden activiteiten goed gespeeld. Tijd om alles op te ruimen en nog even vrij te spelen met elkaar.

Woensdag 18 januari

Net als dinsdag zijn wij weer te vinden op een andere locatie. Vandaag waren de kinderen weer vroeg uit school, tijd om ze op te halen! Als we eenmaal compleet waren, hebben we gezellig met z'n allen geluncht. Na de lunch mochten de kinderen nog even vrij spelen, terwijl wij de activiteiten klaarzetten. Het was droog weer buiten en niet te koud. Mooi tijd om even actief bezig te zijn buiten! De spellen van vandaag waren; ''Annemaria Koekkoek'' en Kamelenrace'' . We hadden de groep in twee verdeeld. De kinderen deden goed mee met beide spellen. Om het uitdagender te maken hadden we bij Annemaria Koekkoek een variant gedaan, waarbij de assistent van het spel de voeten of armen af en toe deed verplaatsen. Dit vonden de kinderen geweldig! Na de activiteit zijn we terug naar binnen gegaan om vervolgens een heerlijke fruit hap te eten en ranja te drinken. Daarna kregen we allemaal opeens zin om te tekenen en knutselen en is het nog een creatieve middag geworden! 

     

  

Donderdag 19 januari 

De dag begint vandaag met een mooie witte uitstaling in Beek en Donk, want het heeft namelijk gesneeuwd! Tijd om de kinderen op te halen van school om er vervolgens een leuke middag van te maken. Eerst even lekker fruit eten zodat de buikjes weer goed gevuld zijn voor de activiteit. De eerste activiteit van vandaag was zaklopen. Wie het snelste aan de overkant is, die wint! Dit hebben we zo'n 4 keer gedaan. Daarna hadden we nog wat tijd over om heerlijk buiten te wandelen in de sneeuw. Af en toe een sneeuwbal naar elkaar gooien... blijft altijd leuk!! Vervolgens kwamen we aan bij een speeltuin, waar we nog even gespeeld hadden met sneeuw en stoepkrijt. 

  

Vrijdag 20 januari 

Het was vandaag een echte winterse dag. Maar niet zomaar een winterse dag.. nee.. want op deze dag was onze ''open dag'' ! Ondanks de sneeuw en de kou konden we er toch nog echt een feest van maken. We hadden verschillende soorten spellen en activiteiten voor binnen en buiten. Circa 16:00 gingen we van start met de buiten activiteit. Het was een estafette met verschillende onderdelen zoals; zak lopen en skippy bal race. Nadat we de estafette een paar keer hadden gedaan was het tijd voor de volgende activiteit namelijk; ''Blikken gooien''. Om beurten probeerden alle kinderen de stapel van 9 blikken om te gooien. Daarna gingen we door naar de volgende activiteit; ''Koek happen''. Dit vonden de kinderen ook echt super leuk om te doen en lekker en wat deden ze het allemaal fanatiek! Daarna was het tijd voor een echte kinder traktatie. Deze mocht zeker niet ontbreken, namelijke de Pinata. Bij de pinata zat een blinddoek, deze moesten de kinderen op hebben als ze de pinata wilden slaan. Op veilige afstand stonden de rest van de kinderen om beurten te wachten tot ze ieder mochten slaan op de pinata. Eenmaal gevallen, vlogen alle kinderen vol enthousiasme af op te pinata. Elk kind mocht een snoepje kiezen om mee te nemen.Toen we klaar waren met de buitenactiviteiten hadden de kinderen nog even wat fruit gegeten en ranja gedronken en daarna mochten ze vrij spelen. We hadden vanalles klaargezet om te spelen zoals; een tafeltennis, racebaan met auto's, kleurboeken, knutselspullen, zitzakken met boekjes en veel spellen. Terwijl de kinderen aan het spelen waren, konden wij de ouders informeren over alle mogelijkheden binnen onze BSO. Wij hebben het erg naar ons zin gehad en volgens mij alle kinderen ook!!

Heeft u de opendag nou gemist, maar wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via; beekendonk@sportstuif.nl
Een heel fijn weekend gewenst en hopelijk tot weersziens! 

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches