Sportstuif Beek en Donk is een buitenschoolse opvang die zich bezighoudt op het aanbieden van sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen. De professionele inzet van Dominique, die zich met veel enthousiasme inzet, om de kinderen blij te maken, inspireren en aan te blijven moedigen, is gewoon geweldig. Ze organiseert bij deze BSO hele leuke spelactiviteiten voor de kinderen en draagt actief bij aan het stimuleren van een gezonde en actieve levensstijl. En dan dat 'Fruit-uurtje'...... dat hoor ik elke keer weer... daar wordt ik zo blij van. Ik kan het alleen maar aanbevelen. Probeer het zelf een keer zou ik tegen elke ouder zeggen. Ga zo door Dominique, ga zo door BSO B&D !!

Patty Patty
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Allesbal, Memory, Tikspellen! Week 35 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 35, waaronder allesbal, memory, tikspellen en nog veel meer!

Maandag 28 augustus
De eerste dag na de zomervakantie en wat waren de kinderen enthousiast! Na alle voorbereidingen van voorgaande week konden wij van start gaan. Het enthousiasme van de kinderen begon al bij het ophalen, wat waren de kinderen blij en voor sommige ook weer spannend omdat ze voor het eerst op de BSO kwamen na schooltijd. Eenmaal aan elkaar voorgesteld was het tijd om het fruit op te eten. Toen het fruit op was, was het tijd om naar buiten te gaan voor de activiteit. Na de warming-up kon de activiteit beginnen! We gingen allesbal spelen, de kinderen deden fanatiek mee! Dit is een spel waarbij verschillende balsporten aan bod komen in dit geval was het voetbal, trefbal en handbal. Tijdens allesbal konden de kinderen hun energie goed kwijt. Na de activiteit was het tijd om de verjaardagen te vieren van de kinderen die in de vakantie jarig zijn geweest. Samen werd er gezongen en genoten van een traktatie. De kinderen hadden natuurlijk ook tijd om vrij te spelen met de nieuwe materialen. Zo werd er met lego gebouwd, aan de slag gegaan met GraviTrex, spelletjes gespeeld en geknutseld. Al met al een geslaagde eerste dag!

 

Dinsdag 29 augustus
Er was weer een nieuwe dag aangebroken, een nieuwe dag met activiteiten bij Sportstuif. Het was half 3 en dat betekende dat het tijd was om de kinderen op te halen van school. Met de Sportstuif auto vertrokken we naar de school. Met de kinderen compleet reden we weer terug naar de BSO. De kinderen kregen tijd om vrij te spelen voor het fruitmoment. Na het fruitmoment was het tijd voor de activiteit! We begonnen met de warming-up, hoofd, schouders, knie, hoedje. Dit is een reactiespel waarbij de spelleider lichaamsdelen benoemd die de kinderen moeten aantikken. Op een gegeven moment roept de spelleider hoedje, dan moeten de kinderen zo snel mogelijk het hoedje pakken. Het kind die het hoedje heeft, heeft het potje gewonnen. De kinderen deden enthousiast mee en wat waren ze snel! Hierna gingen we memory-estafette spelen. De kinderen werden opgedeeld in teams en moesten zo snel mogelijk alle memory setjes verzamelen. Ook dit ging snel, de setjes werden snel gevonden en er werd snel gerend! Natuurlijk speelden de sportstuifjuffen ook mee, dit vonden de kinderen dan ook echt leuk! Moe en voldaan van de activiteit liepen we terug naar binnen om samen vrij te kunnen spelen.

  

Woensdag 30 augustus
Inmiddels was de woensdag aangebroken en zaten we alweer op de helft van de week, de tijd is voorbij gevlogen. Het was tijd om de kinderen van school op te halen. Toen de kinderen waren opgehaald was het tijd om te lunchen, aangezien de kinderen op woensdag om 12.30 uit zijn lunchen we gezamenlijk. Na de lunch hadden de kinderen tijd om vrij te spelen. Rond 15.00u was het tijd voor de activiteit. We gingen naar buiten om Annemarie Koekoek te spelen. De kinderen en ook de Sportstuif juffen deden enthousiast mee. Het stilstaan was af en toe nog moeilijk, maar hoe vaker we het deden hoe beter dit ging. Naast Annemarie Koekoek hebben we ook verstoppertje gespeeld. Eerst moesten de verstopte spinnen gezocht worden en toen deze eenmaal gevonden waren mocht er zelf verstopt en gezocht worden. Er was natuurlijk ook tijd om vrij te spelen zo werden er spelletjes gespeeld, geknutseld, gebouwd en gepuzzeld.

 

Donderdag 31 augustus
De week zit er alweer bijna op, het was alweer donderdag! Het was een regenachtige dag, maar dit heeft de pret niet bedorven. De kinderen werden opgehaald van school, het fruit werd gesneden, gegeten en gespeeld. Ondanks de regen zijn we met de activiteit naar buiten gegaan waar we Chinese muur tikkertje en kat en muis tikkertje gespeeld hebben. Er werd gerend, gelachen en fanatiek meegedaan. Bij Chinese muur tikkertje wordt er een tikker aangewezen. Deze moet de kinderen gaan tikken, zodra iemand getikt is pakken ze elkaar de hand vast. Dit gaat door tot iedereen getikt is. Er stond dus een muur. De kinderen gingen fanatiek van start, hoe meer kinderen getikt werden hoe meer er samengewerkt moest worden. Bij kat en muis moest de kat de staarten van de muizen pakken en door beide werd er hard gerend! De kinderen deden goed mee tijdens de activiteit ondanks de regen!

 

Vrijdag 1 september
De laatste dag van de eerste schoolweek is aangebroken. Vandaag vertrokken wij met de kinderen naar team Helmond de Braak om daar samen de dag door te brengen. Een van de sportstuifjuffen was namelijk daar om hen uit de brand te helpen. Ook was deze sportstuifjuf jarig. In de vrije tijd werd er gekleurd en gespeeld met de kinderen van Helmond de Braak. Na het fruitmoment was het tijd om de verjaardagen te vieren. Er werd gezongen en de kinderen kregen een lekkere traktatie. Nu was het tijd om naar buiten te gaan. Het zonnetje begon lekker te schijnen, dit was anders dan de regenachtige ochtend en het begin van de middag. De kinderen konden kiezen tussen voetbal en een tikspel. Eenmaal de keuze gemaakt konden we van start gaan. Bij beide activiteiten werd er fanatiek gespeeld en zag je een lach op de gezichten van de kinderen. Nadat de activiteiten klaar waren werd er nog buiten gespeeld en mocht de traktatie opgegeten worden. Aan het einde van de middag was het tijd om terug te keren naar Beek en Donk.

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches