Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportstuif tikkertje, voetbal en slagbal in week 35 - 2023

Maandag 28 augustus
De vakantie zit er weer op! Voor de kinderen was het de eerste schooldag in de nieuwe klassen en ze zaten vol energie. Omdat het lekker weer was konden wij lekker naar buiten om met 2 verschillende veldjes slagbal te spelen. De oudere kinderen mochten op een groot veld en de jongere kinderen op een aangepast kleiner speelveld. De kinderen mochten hierbij kiezen of dat ze de voetbal weg gingen schoppen of dat ze een tennisbal met een tennisracket weg wilde slaan. Bij beide groepen werd er heel fanatiek meegedaan met de activiteit en dat resulteerde in een aantal mooie slagen van de kinderen. Slagbal was een mooie activiteit om de week mee te beginnen.

      


Dinsdag 29 augustus
Wij zijn de dag begonnen met een half uurtje vrij spelen. In deze tijd werd er gezorgd dat het fruit en wat te drinken klaar stond voor de kinderen op tafel. Nadat wij fruit hadden gegeten hebben we even een paar kleine regeltjes doorgesproken voor het komende jaar zodat deze weer vers in het geheugen van de kinderen kwamen. In de tussentijd zijn er 2 activiteiten klaargezet een estafette en een voetbaltraining. De kinderen kregen hierbij zelf de keuze of ze voor de voetbaltraining wilde gaan of estafette. Beide activiteiten waren populair en er werd wederom heel fanatiek meegedaan. We zijn heel de middag lekker bezig geweest met de activiteit. Omdat iedereen zo fanatiek was zijn we zelfs zo lang doorgegaan tot dat de papa’s en mama’s er waren om de kinderen op te halen.  

      


Woensdag 30 augustus
De woensdag begon met lekker boterhammetjes eten die iedereen weer voor zichzelf had meegenomen. Na het eten zijn wij gaan voetballen met een grote groep, dit hebben we wel een uur gedaan. Sportstuif Helmond de Braak heeft in de vakantie 2 hele grote nieuwe goals gekocht, deze vallen goed in de smaak en de kinderen willen het liefst de hele dag alleen nog maar voetballen. Na het voetballen was het tijd om fruit te gaan eten en hebben we ook nog een lekkere traktatie gehad. Toen de buikjes weer gevuld waren was het tijd voor de activiteit van vandaag. Omdat de kinderen gister een voetbaltraining hebben gehad, wilde ze als activiteit vandaag hun voetbalskills laten zien in een echt voetbalwedstrijdje. De kinderen mochten daarom vandaag kiezen of ze mee wilde doen met de voetbalwedstrijd, of dat ze mee wilde spelen met Sportstuif tikkertje. Beide activiteiten waren vandaag ook weer succesvol verlopen en de kinderen hebben lekker actief meegedaan.

      


Donderdag 31 augustus
Op donderdag begonnen we als gewoonlijk met een stukje fruit en een glaasje ranja. Tijdens het fruit eten kwamen er al veel kinderen naar ons toe met de vraag of we vandaag weer een echt wedstrijdje konden gaan voetballen. Het is ook niet gek dat de kinderen deze week zo veel willen voetballen omdat wij nieuwe goals hebben en dat nodigt natuurlijk enorm uit. Tijdens het fruit eten was het erg hard aan het regenen maar toen we even gewacht hadden tot de bui voorbij was konden we lekker naar buiten met de kinderen. Degene die dat graag wilde hebben lekker een potje voetbal gespeeld. Met de andere kinderen hebben we eerst Reus, Reus hoe laat is het? gespeeld. Daarna hebben we op verzoek van de kinderen ook nog het spelletje Annemaria Koekoek gespeeld. De middag vloog voorbij en voor we het wisten waren de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s er alweer om de kinderen op te komen halen.

      


Vrijdag 1 september
Het is alweer vrijdag, de laatste schooldag van de week. Als we op de BSO aankomen beginnen we de dag met onze broodtrommeltjes leeg eten en lekker wat te drinken. Na het eten was er eventjes de tijd om lekker vrij te spelen in het zonnetje. Na het vrij spelen gingen we ook nog een stukje fruit eten en hebben de kinderen een lekker traktatie gekregen omdat 2 kindjes jarig waren! De kinderen hadden daarna genoeg energie om aan de activiteit te beginnen. De grote kinderen wilde, heel verrassend, graag een potje voetballen met de nieuwe goals. Dit ging er weer erg fanatiek aan toe en de kinderen vinden het super leuk wanneer wij zelf ook lekker mee voetballen. Met de jongere kinderen hebben we vandaag kat en muis tikkertje gespeeld. Iedereen wilde heel graag een keer de kat zijn om zo te proberen zo veel mogelijk muizenstaartjes te verzamelen. Het was een heerlijk zonnige dag dus ook na de activiteiten werd er nog lekker buiten gespeeld. Een mooie afsluiter van de week!

      



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches