Fijne flexibele opvang, veel speelruimte voor de kinderen. Contact leggen gaat gemakkelijk, al zou ruilingen ed mogelijk gemakkelijker kunnen via een app oid. Erg tevreden!

Linda Sanders Linda Sanders
4 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Archery Tag, Atletiek, Acrogym en meer! - Week 8 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees het hier in de blog van week 8!

Veel leesplezier.

Maandag 21 februari

We beginnen de week met herfstachtig weer.. Tussen regen en wind gaan we toch naar buiten om wat spelletjes te spelen. Het is koud en winderig dus we houden het kort. We spelen om lekker warm te worden verschillende tikspellen. Iedereen tikkertje en Kat en Muisspel vinden de kinderen het leukste, dus deze spelen we! We hebben hiervoor gelukkig net een moment gevonden waar het een beetje droog is. We besluiten na een klein half uurtje toch weer lekker naar binnen te gaan. Met de kinderen die willen, spelen we binnen nog verstoppertje! 

Dinsdag 22 februari

We hebben geluk, het is deze middag droog! Het enige waar we rekening mee moeten houden is nog steeds de harde wind. Maar dat mag de pret niet drukken want vandaag heeft onze stagiaire Anne-May twee leuke activiteiten voorbereid. Hiervoor maken we dan ook twee groepen, verdeeld op leeftijd. De ene groep start met Korfbal,  maar ditmaal met een korf op de grond in plaats van aan een paal. De andere groep gaan middels een scoreformulier Atletiek oefeningen uitvoeren. Sprinten, verspringen, hoogspringen en werpen zijn de verschillende onderdelen. Erg leuk voor de kinderen dat we de scores bijhouden op het formulier, hierdoor dagen ze elkaar uit ! Halverwege de tijd draaien we de twee groepen om zodat iedereen overal aan de beurt komt. 

  

Woensdag 23 februari

Vandaag hebben we de laatste woensdagmiddag activiteit van februari. En wat hebben we een geluk want het lijkt wel lente vandaag! Heerlijk in de zon, 12 graden en vrijwel geen wind spelen we vandaag Archery Tag. Dit is een variant van pijl en boog schieten. De pijlen hebben hierbij geen punt, maar een rubberen bal. We maken tijdens de activiteit twee groepen; Eén groep (de jongeren kinderen) starten bij Demi en Stan (Sportstuif Son en Breugel), hier gaan ze samen leren hoe de boog werkt en hoe je het beste kan mikken. Dit doen ze door te schieten op pionnen of hoepels die in het doel hangen. De andere groep gaat mee met Ruben, waar we al gelijk in een spelvorm Archery Tag gaan spelen. Hier gaan we dus niet op pionnen of hoepels schieten, maar op elkaar! Speciaal hiervoor hebben we helmen die de kinderen opzetten, blauw en rood verdeelt de twee teams. Tijdens dit spel gelden de zelfde regels als bij trefbal, ben je geraakt dan ben je af. 

 

Donderdag 24 februari

Wij gaan als sport BSO toch wel erg blij zijn als het weer lekker heel de dag zonnig is, net zoals gisteren. Want vandaag was het namelijk weer nat en koud.. Door de vele regen hebben we zelfs besloten om vandaag de activiteit binnen te houden. Maar gelukkig staat er een activiteit op het programma die net zo goed binnen kan als buiten, we spelen namelijk Acrogrym! Normaal gesproken kunnen alle kinderen tegelijk meedoen aan deze activiteit buiten, maar omdat we binnen beperkte ruimte hebben, maken we voor de veiligheid verschillende groepjes. Ditmaal verdelen we ze niet in op leeftijd, maar juist door elkaar. Dit doen we omdat dan de sterke grote jongens onderop kunnen in een piramide en de kleinere lichte kinderen erop kunnen klimmen. Doormiddel van mediakaarten (voorbeelden van vormen) kunnen de kinderen zelf een bepaalde vorm uitzoeken die ze samen gaan maken. Hierdoor komen de acrobaten in iedereen naar boven en is het mooi om te zien wat ze allemaal uit proberen. Ondanks het slechte weer, hebben we een super leuke middag gehad!

 

Vrijdag 25 februari 

De laatste dag van de week alweer, en de laatste dag voor de carnavals vakantie! Dat betekent dat de kinderen allemaal verkleed naar Sportstuif mogen komen. We hebben geluk want het is vandaag lekker weer, de zon schijnt! We zijn vandaag dus lekker veel buiten te vinden. 

We starten vandaag de dag wat vroeger dan normaal. Omdat het de laatste dag voor de vakantie is, zijn sommige scholen al om 12 uur uit. Met deze kinderen eten we samen lekker een boterham op de BSO. Hierna mag iedereen nog even vrij spelen, binnen of buiten. Na 14.00 uur zijn alle kinderen nu op de opvang en kunnen we de dag echt beginnen. Dat doen we uiteraard weer met een stukje fruit. Hierna gaan we gauw naar buiten voor de activiteit van vandaag. We spelen verschillende tikspellen waarvan Leeuwenkooi er één van is. 

Voor dit spel zijn er twee leeuwenkooien gemaakt waar er in iedere kooi een leeuw in staat! De rest van de kinderen zijn de dierenverzorgers, en deze proberen het leeuwenvoer van de ene kant naar de andere kant te brengen. Hiervoor moeten ze wel eerst door beide leeuwenkooien heen gaan, zonder dat de leeuw het voer afpakt. Want ze zijn hongerig! Ben je getikt door een leeuw dan moet het voer op het einde in de voerbak van de leeuw. Is het je gelukt om zonder tik er doorheen te komen, dan mag je het voer in de bak van de verzorgers leggen. Op het einde kijken we wie er gewonnen heeft! 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches