Gijs en zijn collega's bieden een goede naschoolse opvang voor onze 5-jarige. Vooral het actief (buiten) spelen is voor ons een reden geweest om met Sportstuif in zee te gaan! Het ophalen van onze zoon op school maakt de goede service compleet.

Joost Leenders Joost Leenders
5/5 /5
bij Google reviews

Een week vol sportieve spellen bij Sportstuif Weert - Week 16 -2024

Maandag 15 april

De week begon erg regenachtig, dus de paraplu werd weer uit de kast gehaald. Nadat alle kinderen waren opgehaald, hebben we besloten om vandaag lekker binnen te blijven. Eerst werd het dagelijkse fruit gesneden, waarna we aan tafel zijn gaan zitten. De kinderen hadden veel te vertellen over het weekend, dus de tijd vloog voorbij. Na het fruit eten was het tijd om aan de activiteit te beginnen. Ook voor regenachtige dagen hebben we een oplossing voor een leuke activiteit. Vandaag hebben we namelijk het spel Weerwolven gespeeld. De kinderen vinden dit altijd een erg spannend spel, waarbij iedereen fanatiek de weerwolven probeert te ontmaskeren! Alle kinderen kregen een eigen rol, en toen kon het spel beginnen. Na verschillende ontmaskeringen was het tijd om vrij te gaan spelen. Er werd geknutseld, gerust in de tent en vooral veel samengespeeld. Ondanks alle regen was het toch een hele gezellige dag!

 

Dinsdag 16 april

Vandaag zijn we de dag weer begonnen met het ophalen van alle kinderen. Elke begeleider krijgt dagelijks een toegewezen route om te rijden langs verschillende scholen, zodat iedereen op tijd kan worden opgehaald. De routes worden altijd zo efficiënt mogelijk ingepland, zodat alle kinderen meteen kunnen instappen en niet hoeven te wachten. Nadat alle kinderen in de auto zaten, was het tijd om terug naar Sportstuif Weert te gaan. Vandaag scheen gelukkig weer de zon, dus konden we weer lekker buiten spelen. De kinderen hebben gevoetbald en tikkertje gespeeld. Na het fruitmoment was het weer tijd voor de activiteiten. Vandaag stonden er herkenbare spellen op het programma, namelijk Annamaria Koekoek, het geluksspel en groot memory. Deze spellen hebben we al vaker gedaan en worden altijd goed ontvangen door de kinderen. Iedereen deed dan ook enthousiast mee. Na alle drie de spellen waren de kinderen goed uitgeput, dus was het tijd voor wat vrije tijd. Tijdens het vrij spelen mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen doen. Rond vijf uur is het altijd tijd voor een lekker koekje. Na het koekje werden de eerste kinderen alweer opgehaald om naar huis te gaan.

 

Woensdag 17 april

Alweer woensdag! Sommige kinderen hadden vandaag een kortere dag op school, dus was het tijd om te lunchen! We lunchen altijd gezamenlijk aan tafel om ook even een moment van rust te creëren. Tijdens het eten van de boterhammen hebben we besloten om vandaag weer te gaan spelen bij Sportstuif Nederweert. De kinderen kennen elkaar al goed van eerdere gecombineerde woensdagen. Er wordt veel samengespeeld en er zijn al veel vriendschappen ontstaan, heel gezellig! De kinderen stapten daarom ook enthousiast de blauwe Sportstuif auto in om te vertrekken. Eenmaal aangekomen zijn de kinderen eerst vrij gaan spelen. Er werd gepuzzeld en natuurlijk ook gevoetbald. Daarna was het alweer tijd om fruit te gaan eten. Na het fruit eten hebben we meegedaan aan de activiteiten van Nederweert. Zij hadden dirigentje en piongooien op het programma staan. Bij dirigentje moesten de kinderen proberen de dirigent te ontmaskeren, die stiekem de instrumenten veranderde in de kring. Er werd zelfs luchtgitaar gespeeld! Daarna was het tijd voor het piongooien. Twee teams moesten tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk pionnen om te gooien met tennisballen. Het richtingsgevoel van de kinderen werd dus goed op de proef gesteld. Als afsluiter hebben we nog een lekker waterijsje gegeten in plaats van het gebruikelijke koekje. Wat een verwennerij! Daarna was het alweer tijd om terug te gaan naar onze eigen locatie. Hier hebben we nog buiten gespeeld tot iedereen weer was opgehaald.

Donderdag 18 april

De schoolweek zit er alweer bijna op. Vandaag hebben we weer een sportieve dag gehad bij Sportstuif Weert. Nadat alle kinderen weer waren opgehaald mochten ze eerst vrij gaan spelen. Er werd verder gewerkt aan onze mega Loombandjes slinger en er werd fanatiek gevoetbald. Rond half vier is het altijd tijd om fruit te gaan eten. Het was ook tijd om de verjaardag van Siem te vieren! Siem was namelijk gisteren jarig en dus moesten we het feestje nog even inhalen. Samen met de kinderen werd er een kaart geschreven en versierd. Daarna was het tijd om te gaan zingen. Na het feestvieren zijn we naar buiten gegaan voor de stopdans en pittenzakjes gooien. De activiteiten met muziek doen het altijd heel goed bij de kinderen. De leukste moves kwamen aan bod….tot de muziek stopte! Na al het dansen was het tijd om pittenzakjes te gaan gooien. De kinderen werden verdeeld in twee teams om zo de strijd onderling aan te gaan. Na de activiteiten was het alweer tijd om de dag weer af te sluiten met een koekje.

Vrijdag 19 april

Het was vandaag weer een regenachtige dus het was tijd voor een spelletjesmiddag. Bij Sportstuif Weert hebben we namelijk veel leuke (bord)spellen om te doen. Die komen goed van pas met de regenachtige dagen. Er werd memory gespeeld, Uno en nog veel. Siem werd goed uitgedaagd door de kinderen! Tussen de buien door werd er nog gevoetbald in de pannakooi, toch nog even snel een frisse neus gehaald. De rest van de middag mochten de kinderen lekker vrij spelen. Tijd voor weekend!  



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches