Super BSO, zo blij mee. Ze doen zo veel met de kids. Naar binnenspeeltuin, naar andere locaties, Color run maar ook gewoon op eigen locatie spelletjes buiten en binnen. Niets is te gek. Wat ook super is dat er mannen op deze locatie werken, echt top. In overleg zijn ze flexibel betreft uren. Alleen maar lof.

Eliza van der Meijden Eliza van der Meijden
5/5 /5
bij Google reviews

Een week vol nieuwe spellen bij Sportstuif Weert – Week 39 – 2023

Maandag 25 september – Schoolvrije dag

Vandaag was het een schoolvrije dag bij Sportstuif Weert. Nadat alle kindjes er waren barstte de energie los. We begonnen de ochtend met een uitstapje naar verschillende speeltuintjes in de buurt. Er werd flink gelachen en gegleden van de glijbaan. Hierna zijn we terug gegaan naar de Sportstuif locatie waar de kinderen vrij gespeeld hebben en vervolgens met z’n alle nog een boodschappenlijstje gemaakt van alles wat we nodig hadden aan boodschappen. We zijn naar de supermarkt gereden en boodschappen gedaan. Teruggekomen bij de bso hebben we de lunch klaargezet en gezellig met z’n allen boterhammen gegeten. Na het eten hebben we samen de tafels afgeruimd en konden de kinderen weer vrij spelen. Hierna hebben we nog gedanst op muziek en mooie kleurplaten gemaakt. Het was een succesvolle schoolvrije dag met blije gezichtjes.

Dinsdag 26 september – Rups estafette en voorwerptikkertje

Vandaag hebben we verschillende spelletjes gedaan op de BSO. We hebben namelijk eerst een “Rupsestafette’’ gedaan. De kinderen maken een rij en tussen elk kind zit een bal. Ze moeten naar de overkant en terug lopen zonder dat er een bal valt. De bal mag je niet met je handen aanraken. De kinderen vonden het een leuk spel, vooral omdat het een lange “rups” van kinderen was waardoor het extra moeilijk was. Na de “Rupsestafette”  hebben we nog “Voorwerptikkertje”  gedaan. Twee kinderen, die een voorwerp (steen, stok, sjaal, tas) in de hand hebben, proberen iemand te tikken. Wie dit lukt, legt snel het voorwerp neer, dat door de getikte direct moet worden opgepakt. Deze probeert nu weer iemand anders te tikken. Wie bij het stoppen van de muziek in het bezit is van een voorwerp, is af! Het was een spannend spel, want niemand wilt natuurlijk een voorwerp vast hebben op het moment dat de muziek stopt. Na de spelletjes hebben we nog een lekker koekje gegeten en wat ranja gedronken. Het was weer een leuke dag vol nieuwe spellen.

Woensdag 27 september – Parcours plezier

We zijn de dag begonnen met vrij spelen, waar kinderen de kans kregen om hun energie kwijt te raken en te socializen met vrienden. Vervolgens zaten we samen voor een gezonde snack van vers fruit. Het is belangrijk om te zorgen voor goede voeding, vooral als er een sportieve activiteit op de planning staat.

 

Na de snack was het tijd voor het hoogtepunt van de dag: het parcours! Een uitdagend en leuk parcours stond klaar voor de kinderen waarbij ze de bal met teamwork naar de overkant moesten brengen. De bal lag namelijk op een doek en deze mocht er niet vanaf vallen. Het was leuk om te zien hoe ze hun behendigheid en teamwork inzetten om het parcours te voltooien. Iedereen had plezier en leerde tegelijkertijd nieuwe vaardigheden.

Donderdag 28 september – Pingpong estafette & Cirkeltrefbal

Vandaag hebben we weer een leuke activiteit op de planning. De kinderen zijn van school gehaald, het fruit is gegeten en de ranja is gedronken. Tijdens het vrij spel van de kinderen hebben we alles klaargezet voor de activiteit. We zijn begonnen met pingpong estafette. Tijdens dit spel hebben we twee teams gemaakt, namelijk de jongens tegen de meisjes. Vervolgens kreeg iedereen een pingpongbal en een lepel. De bal moest op de lepel blijven liggen, en je moest zo naar de overkant proberen te komen. Het team waarbij alle deelnemers als eerste aan de overkant is heeft gewonnen. Vervolgens zijn we “Cirkeltrefbal” gaan spelen. We hebben een grote cirkel gemaakt van pionnen. Alle kinderen lopen in de cirkel, behalve één speler, die heeft de bal en staat buiten de cirkel. Hij moet proberen de kinderen af te gooien. Als een kind geraakt is, gaat hij de speler buiten de cirkel helpen. Het kind dat het langst in de cirkel blijft heeft gewonnen! Na het spel was het tijd voor een lekker koekje. Het was weer een geslaagd spel en de kinderen hebben erg gelachen.

 

Vrijdag 29 september – bowlen en voetballen

Op de laatste dag hebben we ons programma aangepast op de behoeftes en wensen van de kinderen. Na het vrije spel en een gezonde fruitpauze, zijn we begonnen met bowlen. Bowling is een geweldige sport voor kinderen omdat het hen helpt hun concentratie en coördinatie te verbeteren. De kinderen hadden een geweldige tijd om de pionnen omver te gooien. Het was een gezellige en ontspannen onderdeel van de middag.

 

Na het bowlen was het tijd om het veld op te gaan voor een potje voetbal. Voetbal is een van de meest populaire sporten ter wereld, en het is altijd leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen worden als ze een bal aan hun voeten hebben. Ze werkten samen in teams, dribbelden en schoten op doel. Het was een geweldige manier om hun fysieke fitheid en teamworkvaardigheden te bevorderen.

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches