Super BSO, zo blij mee. Ze doen zo veel met de kids. Naar binnenspeeltuin, naar andere locaties, Color run maar ook gewoon op eigen locatie spelletjes buiten en binnen. Niets is te gek. Wat ook super is dat er mannen op deze locatie werken, echt top. In overleg zijn ze flexibel betreft uren. Alleen maar lof.

Eliza van der Meijden Eliza van der Meijden
5/5 /5
bij Google reviews

Een week vol nieuwe spellen bij Sportstuif Weert – Week 50 – 2023

Maandag 11 december

Sinterklaas is weer terug naar Spanje maar wij bij Sportstuif gaan gewoon door met leuke activiteiten. We proberen te blijven inspelen op de beleefwereld van de kinderen en mee te gaan in thema’s/seizoenen. Omdat het al aardig koud is hebben we dit keer een leuk activiteit bedacht die hierbij aansluit. Op de planning stond namelijk bevriestikkertje. Bij bevriestikkertje moet je helemaal stil staan als je getikt bent, je mag weer bevrijdt worden als een medespelers jou 3 seconden over de armen wrijft. Daarna kregen de kinderen binnen nog wat ranja en een koekje en deden we nog wat gezelschapsspelletjes tot dat de ouders kwamen.

 

Dinsdag 12 december

Vandaag was het ook weer een koude dag. Nadat we alle kinderen hebben opgehaald en bij onze BSO locatie MMC Weert zijn gaan we dan ook een activiteit doen waar de kinderen veel mee in beweging zijn. Vandaag stond kat en muis tikkertje op de planning. Bij dit tikspel blijft iedereen het hele spel in beweging. Want als je getikt bent mag je mee gaan helpen met tikken. Maar het is niet zomaar tikken. In plaats van tikken moet de kat de staartjes ( lintjes ) van de muis afpakken. De kinderen vonden dit een zeer leuk spel en dit hebben we dan ook lekker lang gedaan.

Woensdag 13 december

Na het ophalen van de kinderen hebben we eerst samen een boterham gegeten. Daarna mochten de kinderen even vrij spelen. Vandaag had een kind van de BSO een spel van thuis mee genomen. Namelijk de vloer is lava. Hij wilde dit spel heel graag spelen met de kinderen op de BSO. Wij vonden het zelf ook een leuk spel en hebben van dit spel het activiteit gemaakt. We hadden binnen de ruimte omgebouwd zodat we genoeg ruimte hadden om het spel te spelen. De kinderen gingen helemaal in het spel op en hadden er heel veel plezier in. We hebben dit zolang gespeeld dat tijdens het spelen al de eerste ouders kwamen.

 

Donderdag 14 december

Vandaag zijn we met de kinderen naar de kersthappening gegaan bij basisschool Aan de Bron. De kinderen die hier op school zaten vonden het heel leuk omdat zij bekend waren met de school. De andere kinderen vonden het ook heel leuk omdat de sfeer erg leuk was met alle lichtjes en dergelijke. Zo hebben we bijvoorbeeld de kerstman met zijn elf gezien. En hebben de kinderen meegezongen met het kerstkoor. Maar er waren ook leuke activiteiten te doen. Helaas konden we niet alles doen maar dat maakt niet uit want de kinderen hebben evengoed een hele leuke kerstmiddag gehad.

Vrijdag 15 december

Vandaag mochten de kinderen zelf kiezen wat ze vandaag wouden gaan doen. Zo hebben we van de blokken een huis gebouwd. En hebben we verschillende gezelschapsspellen gedaan. Met het spelen met de blokken konden de kinderen hun fantasie er helemaal in kwijt. Ze deden de leukste verhalen verzinnen tijdens het spel. Met de gezelschapsspellen leren de kinderen omgaan met verlies en leren ze om op hun beurt de wachten. Zo leren de kinderen toch meer dan ze denken en dit allemaal op een leuke manier.

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches