Gijs en zijn collega's bieden een goede naschoolse opvang voor onze 5-jarige. Vooral het actief (buiten) spelen is voor ons een reden geweest om met Sportstuif in zee te gaan! Het ophalen van onze zoon op school maakt de goede service compleet.

Joost Leenders Joost Leenders
5/5 /5
bij Google reviews

Een week vol nieuwe spellen bij Sportstuif Weert – Week 13 -2024

Maandag 25 maart

Het is weer maandag, wat betekent dat het tijd is voor een nieuwe sportieve week bij Sportstuif Weert! Alle kinderen zijn weer opgehaald voor een sportieve middag. Het was eerst tijd om te versieren, want we vierden weer een verjaardag! De ballonnen en slingers werden opgehangen om samen feest te vieren. Sinds vandaag heeft onze locatie ook een nieuwe rustplek gekregen. We hebben een tentje aangeschaft waarin de kinderen heerlijk kunnen ontspannen. In deze tent kunnen de kinderen zich even terugtrekken van de groep om tot rust te komen en af te schakelen. De kinderen maakten vandaag al goed gebruik van het tentje! Na het afschakelen en vrij spelen zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten. Vandaag stonden levend kwartet en jagerbal op de planning. Deze spellen waren nieuw en dus extra uitdagend! Alle kinderen waren heel enthousiast en deden goed mee. Na de activiteiten zijn we binnen verder gaan met spelen en knutselen. We hebben nog samen een lekker koekje gegeten en onze dorst gelest om de dag af te sluiten.

 

Dinsdag 26 maart

Het zonnetje scheen en dus was het een heerlijke dag om lekker buiten te vertoeven. Enkele kinderen hielpen mee met het fruit klaarmaken, zodat we lekker snel aan de tafel konden voor de vitamientjes. De rest van de kinderen waren lekker buiten aan het spelen en voetballen, een goede warming-up voor de activiteit. Vandaag gingen we namelijk Kickbal spelen! De groep werd opgesplitst in twee teams die goed met elkaar moesten samenwerken. Er werd veel gerend en iedereen was goed uitgeput na afloop van de activiteit. Na de activiteit hebben we nog de hele middag met z’n allen buiten gespeeld tot iedereen weer werd opgehaald.

 

Woensdag 27 maart

We zijn alweer op de helft van de week! De kinderen die al vroeg klaar waren met school hebben eerst lekker geluncht en gespeeld. Er werd gepuzzeld, gelezen in de nieuwe tent en gebouwd met de nieuwe houten blokken. Nadat de rest van de kinderen waren opgehaald, hebben we met z’n allen fruit gegeten aan tafel. Sportstuif Nederweert kwam vandaag langs om een middag mee te sporten en spelen. Na het eten van fruit zijn we naar buiten gegaan met verschillende materialen. Met die materialen hebben we een parcours gebouwd. De kinderen moesten met een bal een parcours afleggen en zelfs door tunnels kruipen. Na het parcours hebben we bananentikkertje gespeeld. Nadat iedereen een keer tikker was geweest zijn we naar binnen gegaan. In de kantine hebben we vervolgens de muziek box gepakt en zijn we flink gaan dansen. De aanvragen voor liedjes bleven maar komen, dus de middag vloog voorbij. Na het dansen hebben we nog een bordspelletje gedaan en toen was de dag alweer voorbij.

 

Donderdag 28 maart

Ook vandaag zijn we de kinderen gaan ophalen met de blauwe auto's. Eenmaal bij de BSO aangekomen, mochten de kinderen eerst vrij spelen. Sommige kinderen vinden het dan fijn om buiten te spelen, terwijl anderen het juist fijn vinden om zich even terug te trekken. Hier hebben we sinds maandag ook een nieuw plekje voor gecreëerd. We merken dat de kinderen hier goed gebruik van maken. Na het vrij spelen zijn we gezamenlijk fruit gaan eten. Tijdens het fruitmoment mogen alle kinderen om de beurt iets vertellen. Nadat het fruit op was, zijn we aan de activiteiten begonnen. Vandaag stonden er wat behendigheidsspellen op de planning. Zo hebben we een doorgeefestafette en een behendigheidsparcours gedaan. We merkten dat het voor sommige kinderen nog wat moeilijk was. Deze kinderen hebben we daarom goed geholpen. Ter afsluiting hebben we nog verschillende tikspellen gespeeld. De kinderen mochten zelf kiezen welke vorm ze wilden doen. Na de activiteiten kwamen de eerste ouders alweer de kinderen ophalen.

Vrijdag 29 maart

Het is alweer de laatste dag van de week bij Sportstuif Weert. Vandaag zijn we met de kinderen naar Sportstuif Nederweert gegaan, waar de Paaseierenjacht plaatsvond. De kinderen moesten daar paaseieren zoeken, en als ze er eentje hadden gevonden, moesten ze een korte sportieve opdracht uitvoeren. Er was ook één gouden ei verstopt. Als je deze had gevonden, kreeg je nog een extra prijs. Maar een paaseierenjacht zonder paashaas is geen echte paaseierenjacht. Gelukkig hadden wij een heel vrolijke paashaas! Een erg geslaagde dag dus.



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches