Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van MMC Weert! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5/5 /5
bij Google reviews

Een week vol leuke spellen bij Sportstuif Weert- week 17- 2024

Maandag 22 april

Een nieuwe week is weer van start gegaan. Op maandag hebben we altijd een grotere groep, dus het was weer tijd om aan onze routes te beginnen. Nadat alle kinderen waren opgehaald, zijn we begonnen met het snijden van het fruit. De kinderen hielpen goed mee, dus het was snel klaar. Het fruit eten we altijd gezamenlijk aan tafel; dit is even een rustmomentje na een lange schooldag. Tijdens het fruit eten werd er bijgekletst over het weekend en de schooldag. Daarna was het weer tijd voor activiteiten. Het weer was goed, dus nadat de jassen waren aangetrokken, was het tijd om naar buiten te gaan. Vandaag stonden allesbal en diamantenroof op de planning. Vanwege de grootte van de groep hebben we besloten om te gaan opsplitsen. Hierdoor kwamen alle kinderen goed tot hun recht en kon er lekker gesport worden. De oudere kinderen kregen zelfs wat moeilijkere spelregels. Tijdens de diamantenroof moesten de kinderen proberen ‘diamanten’ te stelen zonder dat de politieagenten dat zagen... heel spannend! Na alle spanning en sportiviteit was het weer tijd om vrij te spelen. Na het eten van een heerlijk koekje was de dag alweer voorbij.

 

Dinsdag 23 april

De dag begon weer met het eten van gezonde vitamines en het drinken van suikervrije ranja. De kinderen hadden dus weer genoeg energie om aan de activiteiten te beginnen. Vandaag stonden het spel spons-water-vuur en 10-tellen in de rimboe op de planning. Bij het eerste spel moesten de kinderen rennen met kaartjes waar een spons, water of vuur op stond afgebeeld. Tijdens het rennen moesten ze het kaartje vergelijken met dat van een ander kind. Gewonnen? Dan mochten ze snel het gewonnen kaartje meenemen naar hun spelleider. Het team met uiteindelijk de meeste kaartjes had de strijd gewonnen. Na deze activiteit was er nog energie over, dus was het tijd voor de tweede activiteit. De kinderen waren goed uitgeput daarna en mochten dus lekker vrij gaan spelen. Er werd gerust in het tentje, getekend en UNO gespeeld. Daarna kwamen de eerste ouders alweer om de kinderen op te halen.

 

Woensdag 24 april

Op woensdag hebben sommige kinderen maar een korte dag, dus was het eerst tijd om te lunchen. Eenmaal aan tafel werden de gesmeerde boterhammen opgegeten en werd er onderling lekker gekletst. Vandaag was er weer een toernooi bij de locatie van Sportstuif Weert, dus hebben we besloten om weer lekker te gaan spelen bij Sportstuif Nederweert. De kinderen stapten weer vol enthousiasme in de auto's. Eenmaal aangekomen werd er meteen gespeeld met de dino's en auto's. Elke locatie heeft ander speelgoed, dus de kinderen vervelen zich nooit. Daarna was het tijd om fruit te gaan eten. Het team van Nederweert had al fruit voor ons gesneden, dus we konden zo aanschuiven. Helaas sloeg het weer om en begon het hard te hagelen. Het was dus tijd voor improvisatie voor een leuke binnenactiviteit. Al snel kwamen we op het idee om een quiz te gaan doen, namelijk de grote dierenquiz! De kinderen kregen vragen te zien op de televisie en moesten deze beantwoorden door naar de juiste kleurring te rennen. Deze ringen lagen verspreid in de ruimte en hadden allemaal een andere kleur. De kinderen leerden veel over verschillende dieren, zoals vissen, tijgers en nog veel meer. Toen de quiz was afgelopen, scheen de zon weer heerlijk, dus konden we toch nog even naar buiten. De kinderen werden verdeeld in twee teams en moesten pittenzakjes gooien. Wie de meeste pittenzakjes raak had gegooid, waren de winnaars. Toen was het alweer tijd om weer in de auto's te stappen terug naar Sportstuif Weert. Daar zijn we nog even met z'n allen gaan loomen en hebben we een tussendoortje gegeten. Het was een gezellige dag.

 

Donderdag 25 april

Vandaag hadden we een kleinere groep door wat afmeldingen. Tijdens het fruit eten hebben we daarom met de kinderen besproken welke activiteiten ze wilden doen. We vinden het namelijk ook erg belangrijk dat de kinderen inspraak hebben. Er werd besloten om Chinese muur en verstoppertje te gaan doen, aangezien de kinderen deze spellen al kennen konden we snel beginnen. Tijdens verstoppertje werden er goede verstopplekken bedacht, dus er moest goed gezocht worden! De kinderen hebben erg genoten van hun favoriete spellen! Na de spellen was het tijd voor wat optredens. Enkele kinderen wilden graag zingen of dansen, dus was het showtime! Er werd snel een podium gemaakt met een tribune om de show te laten beginnen. Er werd hard geapplaudisseerd na afloop. Wat een talenten bij Sportstuif Weert! De kinderen kregen nog een koekje en mochten vrij spelen tot ze werden opgehaald.

 

Vrijdag 26 april

Alweer de laatste schooldag. De dag van Team Sportstuif Weert begon met het ondersteunen van de Koningsspelen van basisschool De Graswinkel. De bovenbouw kwam namelijk op bezoek voor een sportieve ochtend. Er waren leuke spellen georganiseerd, zoals touwtrekken, pionvoetbal en nog veel meer. Het terrein was mooi oranje versierd en de kinderen deden enthousiast mee. Een geslaagde ochtend dus! Nadat alles was opgeruimd, was het tijd om te gaan lunchen. Na een welverdiende pauze was het tijd om de kinderen van de BSO weer op te halen. Ze kwamen in de mooiste oranje outfits aan. Aangezien de kinderen al veel hadden gesport op school, was het tijd voor een ontspannen dagje. Er werd lekker vrij gespeeld en de bellenblaas werd tevoorschijn gehaald. Bellenblaaspret! De kinderen bliezen grote bellen. De rest van de dag werd er nog lekker gespeeld en gevoetbald. En nu... tijd voor vakantie!

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches