Sportstuif Weert is een mooie Sportieve Buitenschoolse Opvang met een breed aanbod en veel mogelijkheden. 

Review Review
5 /5 /5
bij Google reviews

Een week vol leuke activiteiten bij Sportstuif Weert - week 4 - 2024

Maandag 22 januari

Het is weer de 1ste dag van de week. Nadat we de kinderen hebben opgehaald met de sportstuif auto zijn we fruit gaan eten met de kinderen. Tijdens het fruit eten mogen de kinderen om de beurt vertellen wat ze het weekend gedaan hebben. De ene vertelt over zijn voetbalwedstrijd en de andere over het logeren bij opa en oma. Na het fruit eten staat het activiteit op de planning. Het was lekker weer dus we konden fijn naar buiten. Als warming-up deden we een ruilspel. De kinderen hadden allemaal hoedjes en die moesten ze ruilen. Als de muziek stopte moesten ze zo snel mogelijk bij elkaar gaan staan met de zelfde kleur hoedjes. De gene die als laatste waren kregen een straf ( 10 spreidsprongen ). Toen we een beetje warm waren gingen we een tikspel spelen. Maar het was niet zo maar een tikspel het was fruitroof. 1 boer moest zijn fruit beschermen en de andere kinderen moesten proberen het fruit te stelen. Als de boer je tikte was je af en moest je al je fruit inleveren. Na dit spel mochten de kinderen nog vrij spelen tot dat de ouders kwamen.

 

Dinsdag 23 januari

Vandaag hadden we tijdens het ophalen van de kinderen leuke muziek aangezet in de auto en zijn we heel hard gaan mee zingen met alle liedjes. Eenmaal bij MMC Weert aangekomen mochten de kinderen eerst even vrij spelen. Na het vrij spel zijn we met z’n allen fruit gaan eten. Na het fruitmoment gaan we het activiteit doen. Vandaag stond er een zeer leuk spel op het programma. Namelijk ballon trappen. Ieder kind kreeg een ballen om zijn of haar voet. En ze moesten de ballonen bij de andere kinderen kapot trappen. De gene die als laatste overbleef had die ronde gewonnen. We hebben hier verschillende rondes in gespeeld. Na het spel kregen de kinderen nog een koekje en mochten ze nog even vrij spelen.

 

Woensdag 24 januari

Vandaag was de dag waar veel kinderen in Weert naar uit keken. Want vandaag hadden wij ons WMA op de planning staan. En dat was niet zo maar een WMA maar het was lasergame. Veel kinderen hadden zich hiervoor aangemeld. En wij hadden als Sportstuif Weert zijnde de sporthal van St. Theunis omgetoverd tot een lasergame hal. Om 16.00 gingen de lichten uit en kon het lasergame beginnen. We hebben hier verschillende rondes gespeeld. De kinderen waren zeer enthousiast en deden goed hun best. Na afloop kregen de kinderen nog een beker met ranja en een tasje met een bidon erin als bedankje.

Donderdag 25 januari

Het was vandaag helaas een regenachtige dag. Daarom hebben we ons activiteit een beetje moeten aanpassen. Nadat we met de kinderen fruit hadden gegeten en met de kinderen hadden besproken wat ze wilde gaan doen gingen we het activiteit doen. Dit activiteit hadden we samen met de kinderen uitgekozen. Het activiteit was een zoekspel. Namelijk zoek het dier. Gijs had door de hele kantine van MMC Weert kaartjes verstopt van verschillende dieren. Siem deed elke keer een naam van een dier zeggen en de kinderen moesten dat kaartje dan zo snel mogelijk vinden. Hier zijn we de hele middag mee bezig geweest.

 

Vrijdag 26 januari

Het is alweer de laatste dag voor het weekend. We hebben de kinderen weer opgehaald met de Sportstuif auto en zijn samen fruit gaan eten. Tijdens het fruit eten gingen we de plannen van het weekend bespreken. Toen al het fruit op was zijn we buiten een potje gaan voetballen. Maar voordat we gingen voetballen hadden we eerst een warming-up gedaan zodat we goed warm waren. Het waren spannende partijtjes want het ging heel erg gelijk op. Na het voetballen zijn we binnen een koekje gaan eten en hebben we nog gezelschapsspelletjes gedaan. Dit hebben we gedaan tot dat de ouders kwamen.



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches