Gijs en zijn collega's bieden een goede naschoolse opvang voor onze 5-jarige. Vooral het actief (buiten) spelen is voor ons een reden geweest om met Sportstuif in zee te gaan! Het ophalen van onze zoon op school maakt de goede service compleet.

Joost Leenders Joost Leenders
5/5 /5
bij Google reviews

Een week vol actie bij Sportstuif Weert – Week 15 – 2024

Maandag 8 april

Het weekend is weer voorbij! Tijd voor een nieuwe week met leuke activiteiten. Nadat alle kinderen waren opgehaald, zijn we gezellig met z’n allen fruit gaan eten. Sinds vandaag hebben we ook een nieuwe stagiaire, genaamd Anne. Zij komt voor de komende drie weken gezellig meelopen bij Sportstuif Weert. Na de kennismaking en het bijpraten zijn we weer naar buiten gegaan om met de activiteiten te beginnen. Vandaag stond er voetbal-estafette en panna-voetbal op de planning. We hadden de groep opgesplitst op leeftijd, zodat iedereen op zijn of haar niveau kon voetballen. De wedstrijden waren spannend en iedereen moedigde elkaar goed aan! Na de activiteiten mochten de kinderen weer vrij spelen. Er werd zelfs nog verder gevoetbald door de echte liefhebbers. We zijn de week dus weer sportief begonnen.

 

Dinsdag 9 april

Voor het team van Sportstuif Weert begon de dag vandaag vroeg, met een ochtendje peutergym op de planning. In samenwerking met gastouderbureau het Liefbeestje hadden we een sportieve ochtend voor peuters georganiseerd. Er was onder andere een springkussen en een parcours uitgezet. Het was een ochtend met veel lachende gezichtjes, erg geslaagd dus! Daarna was het tijd om de BSO kinderen weer op te halen met onze eigen Sportstuif auto’s. Nadat alle kinderen waren opgehaald zijn ze eerst vrij gaan spelen. Er werd geknutseld en lekker buiten gespeeld. Na het eten van het fruit zijn we de velden opgegaan. Vandaag stonden er een paar uitdagende spellen op de planning. Het waren nieuwe spellen voor de kinderen dus iedereen moest goed opletten bij de uitleg. We gingen namelijk emmerbal en levend boter, kaas en eieren spelen. Voor de oudere kinderen waren de spellen een leuke uitdaging en ging het super goed! De kleinere kinderen vonden het toch nog een beetje moeilijk, dus daar zijn we verschillende tikspelletjes mee gaan doen. Zo hebben alle kinderen toch lekker kunnen sporten en spelen.

 

Woensdag 10 april

We zijn de middag begonnen met een heerlijke picknick. De kinderen hebben in het zonnetje genoten van de lunch, heel gezellig! Na de lunch zijn we naar Sportstuif Nederweert gegaan. Zij hadden voor ons een paar leuke activiteiten klaargezet. Als eerste werd er een toren gebouwd met verschillende materialen. Het team met de hoogste toren won, en zo ontstond er een leuke competitie tussen Team Weert en Nederweert. Dit zorgde voor een leuke strijd en meer spanning! Na het bouwen van de torens was het tijd voor nog een activiteit, namelijk pizzatikkertje. De kinderen moesten met een denkbeeldige pizza op hun hand, springend door ringen, elkaar tikken. De kinderen konden hier goed hun energie kwijt en keerden voldaan terug naar Sportstuif Weert.

 

Donderdag 11 april

Weer tijd voor een nieuwe dag. Nadat alle kinderen waren opgehaald zijn we fruit gaan eten met z’n allen en feest gaan vieren, want er was weer een jarige job! Na een heerlijke traktatie en het uitkiezen van een cadeautje was het weer tijd om met de activiteiten te beginnen. Vandaag stond een parcours op het programma en een pittenzakken strijd. In het parcours moesten we over banken lopen, door hoepels heen kruipen en vooral elkaar veel aanmoedigen. Na het parcours zijn we begonnen aan de pittenzakken strijd. De groep werd opgesplitst in twee teams, en het team dat als eerste alle vier de pittenzakjes raakte, won. Iedereen deed fanatiek mee en het was een zeer spannende strijd. Na alle spanning was het tijd om vrij te gaan spelen. Als beloning voor al het harde werk kregen de kinderen nog een koekje om de dag af te sluiten.

 

Vrijdag 12 april

Het is alweer de laatste dag van de schoolweek. Het zonnetje scheen heerlijk en de kinderen kwamen lekker zonder jas naar buiten gelopen tijdens het ophalen. Het was zo’n lekker weer dat we hebben besloten een uitstapje te gaan maken. Het was namelijk tijd voor een lekker ijsje bij Huupkens. Na het heerlijke ijsje zijn we de energie eruit gaan gooien in een buitenspeeltuin. Er werd geschommeld, gerend en nog veel meer. De kinderen genoten enorm van de heerlijke dag.

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches