Gijs en zijn collega's bieden een goede naschoolse opvang voor onze 5-jarige. Vooral het actief (buiten) spelen is voor ons een reden geweest om met Sportstuif in zee te gaan! Het ophalen van onze zoon op school maakt de goede service compleet.

Joost Leenders Joost Leenders
5/5 /5
bij Google reviews

een regenachtige sportieve week bij sportstuif Weert- week 14 - 2024

Maandag 1 april

Vandaag was Sportstuif Weert dicht in verband met tweede paasdag.

Dinsdag 2 april

Na een extra dagje weekend vol met paaseieren zoeken, waren we vandaag weer klaar voor een nieuwe sportieve dag. Het weer zat helaas niet mee, dus de paraplu werd uit de kast gehaald om alle kinderen op te halen van school. Tijdens het fruit eten hebben we gezellig bijgekletst over het paasweekend. Er was ook weer een jarige, dus tijd voor feest! Na een heerlijke traktatie was het gelukkig droog, dus zijn we snel naar buiten gegaan. Vandaag stond een van de favoriete activiteiten van de kinderen op het programma, namelijk Schipper mag ik overvaren. De kinderen verzonnen de gekste ideeën om naar de overkant te komen! Toen we klaarstonden voor de nieuwe activiteit begon het helaas weer te regenen, dus zijn we terug naar binnen gegaan. In de kantine hebben we nog bordspelletjes en verstoppertje gespeeld. Gelukkig kunnen we ons met regenachtig weer ook goed vermaken bij Sportstuif Weert.

 

Woensdag 3 april

Op woensdag hebben sommige kinderen een kortere schooldag, dus zijn we eerst samen gaan lunchen. Tijdens de lunch gaan we altijd met z’n allen aan tafel zitten om even een rustmoment te creëren. Na de lunch zijn de kinderen vrij gaan spelen. Er werd samen een treinbaan gebouwd, gedanst en gelezen. Vandaag werd er ook veel gegoocheld met kaarten. Siem kent namelijk de beste kaarttrucs, heel cool! De kinderen wilden dit graag leren, dus werden de trucjes verklapt en uitgelegd. Sommige trucs moesten echter wel écht geheim blijven, want een goochelaar vertelt niet al zijn trucs. Na alle verbazingwekkende trucs zijn we naar buiten gegaan. Vandaag gingen we pionnentrefbal spelen. De speluitleg werd vandaag gegeven door een van de kinderen. Het geven van de uitleg ging supergoed en iedereen wist goed wat de bedoeling was. Het waren spannende potjes en iedereen gooide alles in de strijd om te winnen! Na al dat sporten hadden de kinderen wel een koekje verdiend. De dag vloog voorbij en de kinderen mochten nog vrij spelen tot ze werden opgehaald.

Donderdag 4 april

Vandaag was het een stormachtige dag, dus hebben we ons de hele dag binnen vermaakt. We hadden gezellig de muziek aangezet en iedereen was lekker aan het spelen. Door de ramen werd er gekeken naar de regen en de bliksem. Ondertussen werd er geholpen met het klaarmaken van het fruit. Ondanks dat we niet naar buiten konden, hebben we leuke activiteiten kunnen doen. We hebben getafeltennist, de dans geoefend van de Koningsspelen en als laatste hebben we rood-blauw gesprongen. Voor het laatste spel hebben we de mega lange Loombandjes-slinger gebruikt (als lijn) die de kinderen hebben gemaakt, heel handig! De kinderen moesten springen naar de juiste kant van de lijn, en dus ook naar de goede kleur. Het reactievermogen werd dus goed op de proef gesteld. De kinderen hebben zich goed vermaakt ondanks het regenachtige weer. Toen het weer wat opklaarde, zijn er nog een paar kinderen gaan voetballen om toch even een frisse neus te halen. Er werd nog gerelaxt in het tentje, gekleurd, getafeltennist en nog veel meer. Nadat alle kinderen waren opgehaald, was het weer tijd om naar huis te gaan.

Vrijdag 5 april

Het is alweer bijna weekend. Voordat we van het weekend gaan genieten, maken we er vandaag nog een leuke dag van. Nadat we de kinderen hadden opgehaald, mochten ze eerst even vrij spelen. Tijdens het vrij spelen hebben we binnen verstoppertje gespeeld met de kinderen. Dit kwam doordat het toen nog een beetje regende. Gelukkig konden we na het fruit eten wel naar buiten. Als activiteit hebben we verschillende balspellen gespeeld. Hier hebben de kinderen verschillende technieken geleerd om de bal te gooien. De kinderen vonden het erg leerzaam! Helaas komt aan al het leuks een eind, en werden de kinderen alweer opgehaald en was het tijd voor weekend.

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches