Gijs en zijn collega's bieden een goede naschoolse opvang voor onze 5-jarige. Vooral het actief (buiten) spelen is voor ons een reden geweest om met Sportstuif in zee te gaan! Het ophalen van onze zoon op school maakt de goede service compleet.

Joost Leenders Joost Leenders
5/5 /5
bij Google reviews

Een leuke week vol spelletjes, kleuren en sportplanning bij Sportstuif Weert – Week 26-2023

Een leuke week vol spelletjes, kleuren en sportplanning bij Sportstuif Weert – Week 26 2023

 

Maandag 26 juni – Blokjesvoetbal

Het weekend is weer voorbij, dus hebben we er voor gezorgd dat er weer allemaal leuke activiteiten op de planning staan voor deze week. Zo gaan we vandaag blokjesvoetbal spelen. Elk kind krijgt een blokje en kiest een plekje uit in het speelveld. De kinderen proberen met een bal de blokjes van de anderen kinderen om te schieten. Als je blokje om is geschoten loop je een rondje om het veld en dan mag je je blokje weer in het veld neerzetten. We hebben met zijn allen super veel lol gehad!

 

Dinsdag 27 juni – Spelletjes en kleuren

Op dinsdag hebben we weer een gezellige dag gehad. We hadden gehoord dat de kinderen van IKC Laar op een spannend schoolreisje waren geweest, dus besloten we om een rustige dag vol spelletjes en kleuren te organiseren. We hebben het pinguïnspel gespeeld en prachtige tekeningen gemaakt. Enorm leuk om te zien hoe creatief jullie zijn!

 

Woensdag 28 juni – Administratieve taken

Vandaag kwamen er geen kinderen bij ons langs. Dat gaf ons weer wat tijd om te werken aan een aantal administratieve taken, zoals het opstellen van contracten. Daarnaast hebben weer veel  geïnteresseerde families ons digitaal intakeformulier ontvangen. Er zijn weer enorm veel interesses bijgekomen waar wij natuurlijk heel enthousiast van worden. Verder zijn we nog bezig geweest om er voor te zorgen dat morgen weer een leuke dag gaat worden.

 

Donderdag 29 juni – Hoekenspel en voetbal

Vandaag was het een drukke dag bij Sportstuif Weert. We hebben eerst meerdere kinderen opgehaald van verschillende scholen. Toen we aankwamen op de BSO hebben we fruit gegeten en wat ranja gedronken. Na het eet moment zijn we eerst met de kinderen gaan voetballen en daarna hebben we het hoekenspel gespeeld. Dit spel wordt gespeeld in een veld met vier hoeken. Elke hoek had een andere kleur, groen, zwart, oranje en grijs. Er zit één kind in het midden van het veld op de grond met de ogen dicht. Er wordt afgeteld van 10 naar 0. In die tijd kunnen alle kinderen naar een hoek rennen. Daarna noemt het kind dat in het midden zit een kleur, bijvoorbeeld kleur oranje. Alle kinderen die dan in het oranje vak staan zijn af. Het spel gaat door totdat iedereen af is of totdat er één kind over is. De kinderen vonden het zo’n leuk spel dat we het net zo lang hebben gespeeld tot iedereen een keer heeft mogen tellen. Een enorm geslaagde dag dus!

 

Vrijdag 30 juni – Sportplanning

En dan komen we bij vrijdag, een belangrijke dag in de week. Waarom? Omdat het sportplanning dag is! Elke vrijdag maken we een sportplanning voor de komende week, zodat we al onze favoriete sporten en activiteiten kunnen plannen en ervoor kunnen zorgen dat we genoeg beweging krijgen. Het plannen van deze activiteiten helpt ons ook om onze dagen goed te organiseren en ervoor te zorgen dat we elke keer een leuke gevarieerde week voor de boeg hebben!



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches