Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van MMC Weert! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5/5 /5
bij Google reviews

een actieve week met verschillende sinterklaas activiteiten - week 48 - 2023

Maandag 27 november 

Tijdens het ophalen van de kinderen vertellen de kinderen al heel enthousiast over wat ze in hun schoen hebben gekregen. Omdat de kinderen nu helemaal in de wereld van sinterklaas zitten hebben wij ons activiteitenprogramma daar dan ook op aan gepast. Vandaag was het helaas wel een regenachtige dag, daarom konden wij helaas niet naar buiten. Maar we hadden een goed alternatief. We zijn met de kinderen pietenmutjes gaan knutselen. De kinderen mochten zelf de kleuren van de mutjes kiezen en ze mochten het helemaal versieren zoals ze het zelf wilden. Het resultaat was dan ook mooi om te zien. We hadden heel veel verschillende pietenmutjes.

 

Dinsdag 28 november

Ook vandaag hebben we leuke activiteiten op de planning staan in het thema van sinterklaas. Zo willen wij als sportstuif Weert  zijnde inspelen op de beleef wereld van de kinderen. Vandaag hadden we sinterklaas activiteiten op de planning staan. Als eerste zijn we sinterklaas tikkertje gaan doen. Sinterklaas tikkertje is het zelfde als bevries tikkertje alleen is sinterklaas dan de bevrijder en zijn de malle pietjes de tikkers. Hierna zijn we nog pakjes verstoppertje gaan doen. De kinderen mochten om de beurt de pakjes verstoppen en de andere kinderen moesten de pakjes dan gaan zoeken. De kinderen voelde zich een echte piet toen ze de pakjes mochten verstoppen.

  

woensdag 29 november

Vandaag was de dag van de pietenpret van sportstuif Weert. De pietenpret vond plaats bij sporthal st. Theunis te Weert. Hier hadden we verschillende pietenparcours uitgezet die de kinderen konden afleggen om zo een echte piet te worden. Zo moesten ze bijvoorbeeld over daken lopen, pakjes gooien, zaklopen, en nog veel meer. Ook hadden we die dag nog bezoek gekregen van 2 echte pieten. De pieten kwamen de kinderen helpen om een echte piet te worden. Ook kregen de kinderen tussendoor wat lekkers van de pieten. Op het einde van de dag hebben alle kinderen dan ook hun pietendiploma gehaald.

 

donderdag 30 november

Het is alweer bijna het einde van de week, maar niet getreurd ook vandaag staan er weer leuke (sinterklaas) activiteiten op de planning. Zo deden we vandaag fopbal maar niet zo maar fopbal, we deden het vandaag met een cadeautje in plaats van een bal. Dit maakt het spelletje wel iets moeilijker maar wel een stuk leuker. De kinderen wilde allemaal malle pietje zijn die in het midden stond en iedereen mocht gaan foppen door nep te gooien. Na dit spel zijn we nog een tikspel gaan doen om lekker in beweging te blijven. We zijn voorwerptikkertje gaan doen. Dit keer hadden we geen normale voorwerpen maar cadeautjes als voorwerpen. Dit maakte het net iets leuker voor de kinderen.

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches