Gijs en zijn collega's bieden een goede naschoolse opvang voor onze 5-jarige. Vooral het actief (buiten) spelen is voor ons een reden geweest om met Sportstuif in zee te gaan! Het ophalen van onze zoon op school maakt de goede service compleet.

Joost Leenders Joost Leenders
5/5 /5
bij Google reviews

een actieve week bij Sportstuif Weert - week 2 - 2024

Maandag 8 januari

De vakantie is weer voorbij en er staat weer een nieuwe actieve week bij Sportstuif voor de deur. Na het ophalen van de kinderen zijn we lekker wat fruit gaan eten. Omdat het deze week erg koud is buiten hebben we de kinderen goed laten rennen met de spellen van vandaag. We hadden bevrijding tikkertje gedaan. Hierbij moeten de kinderen weg rennen van de tikkers. Als ze tog getikt worden dan kunnen ze bevrijd worden door de bevrijders. Dit doen ze door onder je benen te kruipen. Ook hebben we nog een estafette gedaan waarbij 2 teams tegen elkaar moesten strijden. Welk team had als eerste het parcours voltooid?

 

Dinsdag 9 januari

Vandaag was de eerste dag van een nieuw kindje bij Sportstuif. Als er nieuwe kinderen zijn dan doen we bij bet fruitmoment een momentje maken om het kindje voor te stellen aan iedereen. De kinderen kunnen vragen stellen om het kind beter te leren kennen. Ook vandaag hebben we weer leuke spellen gedaan. We hadden deze dag een knutselactiviteit en een actieve activiteit. De kinderen vonden het heel leuk omdat er op deze manier heel veel afwisseling was. Binnen konden ze om de beurt iets leuks knutselen wat ze nog niet eerder gedaan hadden en buiten konden ze even hun energie kwijt. Binnen mochten ze figuurtjes maken met een 3d pen. Buiten deden we samen met de kinderen trefbal. De kinderen vonden het extra leuk want de leiding deed ook mee. Dit motiveert de kinderen om nog beter hun best te doen.

 

Woensdag 10 januari

Vandaag hebben we met de kinderen een uitstapje gemaakt. We zijn vandaag naar Jump square geweest. Jump square is een trampolinepark. Hier kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. Maar naast trampolines had je daar ook leuke klimparcours. Zo was er ook nog goede variatie in wat de kinderen konden doen. De kinderen hebben zich dan ook helemaal uitgeleefd en op het einde van de dag waren ze ook goed moe.

Donderdag 11 januari

Vandaag mochten de kinderen zelf kiezen wat ze wilde gaan doen vandaag. Tijdens het fruit moment deden we hier samen mee overleggen. De kinderen waren samen tot een besluit gekomen om schipper mag ik overvaren te willen gaan doen. We zijn na het fruit met z’n allen naar buiten gegaan om dit spel te spelen. Het leuke van dit spel is dat de kinderen om de beurt mogen verzinnen hoe de rest naar de overkant moet. De ene keer moeten ze stampend als een olifant en de andere wil dat ze springend als een kikker naar de overkant gaan.

Vrijdag 12 januari

Het is al weer de laatste dag van de week. Maar ook vandaag staan er nog leuke dingen op de planning. Zo hadden we vandaag een spelletjes dag. Tijdens de spelletjes dag hebben we verschillende bordspellen gespeeld. Maar ook hebben we met een knuffel overgegooid. Op het einde van de dag hebben we nog een estafette spel gedaan. Maar niet zomaar een estafette spel maar letter estafette. Zo moesten de kinderen naar de overkant rennen en een letter pakken. Ze moesten de letters pakken die in hun naam zitten zodat ze op het einde als alle letters op zijn hun naam kunnen maken.

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches