Gijs en zijn collega's bieden een goede naschoolse opvang voor onze 5-jarige. Vooral het actief (buiten) spelen is voor ons een reden geweest om met Sportstuif in zee te gaan! Het ophalen van onze zoon op school maakt de goede service compleet.

Joost Leenders Joost Leenders
5/5 /5
bij Google reviews

Een actieve week bij Sportstuif Weert - week 12 - 2024

Maandag 18 maart

Er is weer een nieuwe week van start gegaan! Alle kinderen zijn weer opgehaald met onze Sportstuif auto’s en daarna zijn we weer lekker fruit gaan eten. Na het fruit eten was het tijd om een verjaardag te vieren. De jarige werd hard toegezongen door iedereen, wat een gezelligheid! Elk kindje dat jarig is bij Sportstuif Weert mag altijd een cadeautje uitzoeken en krijgt een kaartje mee naar huis. Na het vieren van de verjaardag was het tijd om lekker naar buiten te gaan. Vandaag stonden er drie activiteiten op het programma, namelijk pionnentrefbal, hoofd/schouder/knie en hoedje, en als laatste het spel boompje verwisselen. De groep werd vandaag opgesplitst op leeftijd, waardoor alle kinderen goed konden meedoen op hun eigen niveau. Het waren uitdagende spelletjes, dus iedereen was goed moe erna! Na de activiteiten zijn we een koekje gaan eten en was er ruimte voor vrij spelen.

  

Dinsdag 19 maart

Vandaag scheen de zon heerlijk en daar hebben we optimaal van geprofiteerd. Voor het eten van het dagelijkse fruit hebben de kinderen ook altijd nog tijd om vrij te spelen. Vandaag is deze vrije tijd gebruikt om een 'sportief hotel' te bouwen! De kinderen hebben in de Pannakooi allemaal materialen gebruikt om kamers en meubels te maken. Het hotel had zelfs een restaurant en een zwembad! De kinderen waren zo enthousiast dat we de activiteit hebben aangepast aan het nieuwe hotelconcept. Tijdens de activiteit verbleven we in het hotel, maar dat kost natuurlijk ook 'geld'. Een paar kinderen hebben daarom om de beurt een workshop gegeven met hun eigen talent. We hebben onder andere gebreakdancet en geturnd. Iedereen was erg enthousiast en het hotel deed goede zaken vandaag. Na de activiteit zijn de kinderen nog verder gaan spelen tot ze weer werden opgehaald.

  

Woensdag 20 maart

Op woensdag hebben we altijd een kleiner groepje bij Sportstuif Weert. De kinderen waren vandaag al vroeg klaar met school, dus hadden we ruim de tijd om leuke dingen te gaan doen. Als eerste hebben we met z’n allen geluncht en bijgepraat. Na het lunchen kwamen we op het idee om op een uitstapje te gaan naar Wouterbergen. Nadat de ouders waren geïnformeerd, zijn we onderweg gegaan met de Sportstuif auto. In de auto hebben we lekker meegezongen met de muziek en voor we het wisten waren we al gearriveerd. De kinderen hebben eerst zelf mogen spelen en skelteren en daarna zijn we een rondje langs alle dieren gaan maken. Iedereen was erg onder de indruk en de tijd vloog voorbij. Als afsluiter zijn we nog gaan springen op het luchtkussen en hebben we het meegenomen fruit opgegeten, daarna was het alweer tijd om terug te gaan. Het was een erg gezellige middag!

  

Donderdag 21 maart

De dag begon voor Team Weert met een pedagogische coaching op ons kantoor in Asten. Tijdens deze coaching hebben we verschillende vragen en casuïstiek besproken op pedagogisch gebied. Bij Sportstuif vinden we het belangrijk dat we van elkaar leren en dat het welzijn van de kinderen centraal staat. Gedurende de dag waren er ook weer meerdere kennismakingen met nieuwe ouders/verzorgers en kinderen. Sportstuif Weert heeft namelijk nog elke dag plek voor nieuwe kinderen.

Nadat alle kinderen waren opgehaald zijn we eerst lekker buiten gaan spelen. Even afschakelen van de dag op school! Na het eten van de vitamientjes zijn we het veld opgegaan. De kinderen mochten vandaag zelf drie activiteiten kiezen. Als eerste werd er gekozen voor 10 tellen in de rimboe. Na een paar rondes zijn we doorgegaan naar knakworsttikkertje. Na een paar verschillende tikkers was er nog energie voor één spelletje, namelijk Chinese muur. Na deze drie activiteiten was iedereen uitgeraasd en was er weer tijd voor vrij spelen.

Vrijdag 22 maart

Op de laatste dag van de week was het wisselend weer. Dan scheen de zon lekker en dan was er weer een regenbui. De kinderen mochten vandaag zelf kiezen wat ze wilde gaan doen. De kinderen kozen ervoor om een spelletjesmiddag te houden. We hebben verschillende gezelschapsspellen gespeelt. Ook zijn we tussen de regenbuien in lekker naar buiten gegaan om een potje voetballen. Zo zijn we toch nog lekker sportief bezig geweest.

 



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches