Sportstuif Weert is een mooie Sportieve Buitenschoolse Opvang met een breed aanbod en veel mogelijkheden. 

Review Review
5 /5 /5
bij Google reviews

een actieve week bij sportstuif - week 45 - 2023

Maandag 6 november, Reactiespel en bevriestikkertje 

Het is vandaag weer de 1ste dag van de week. De kinderen hebben weer een leuk weekend gehad. Ze vertellen hierover tijdens het fruitmoment. Na het fruit moment staan er weer een paar leuke activiteiten op de planning. We zijn begonnen met een klein warming-up reactie spelletje. De kinderen moeten de leider na doen, met bijvoorbeeld hoofd aantikken of rondje draaien. Als de leider hoedje zegt moet iedereen zo snel mogelijk een hoedje pakken en die optillen. Na dat we goed warm waren zijn we een tikspel gaan doen. vandaag was het tikspel bevriestikkertje. Als je getikt bent moet je helemaal stil staan alsof je bevroren bent. Je kan weer mee doen als iemand jou komt ontdooien door 3 seconden over je schouders te wrijven.  De kinderen hadden flink dorst gekregen dus zijn we nog eventjes wat gaan drinken voor dat de ouders weer kwamen.

 

dinsdag 7 november, heksentikkertje

Ook vandaag hebben we weer alle kinderen opgehaald met de auto. Eenmaal bij de BSO aangekomen konden de kinderen eerst even vrij spelen. Daarna weer samen fruit gegeten en toen stonden weer de activiteiten op de planning. Vandaag stond er heksentikkertje op de planning. De kinderen gingen helemaal op in het spel. Want als je getikt werd moest je in de heksensoeppan van de heks ( de tikker ). Je kon weer bevrijd worden als een ander kind over de steel van de pan deed heen springen. De kinderen vonden dit zo’n leuk spel dat we dit bijna de hele middag gedaan hebben.

 

Woensdag 8 november, glowgolf

Vandaag hebben we met de kinderen een uitstapje gemaakt naar Weerter bergen. Hier zijn we met de kinderen gaan glowgolven. Wie o wie krijg de bal in zo min mogelijk slagen in het putje. De kinderen deden enthousiast mee. De banen waren ook zeer leuk. Zo moest je de ene keer een bal onder een olifant door spelen en de andere keer door een tunnel. En dat in combinatie met de gekleurde glow lichtjes maakte het extra leuk. Na het golven hebben we nog eventjes gespeeld in de speeltuin en daarna zijn we weer terug naar de BSO gegaan want de kinderen werden alweer opgehaald.

GlowGolf - Picture of Roompot Vakantiepark Weerterbergen - Tripadvisor

Donderdag 9 november,  ik tel tot 10 en ik gooi & Kat en muis tikkertje

Vandaag hadden we weer 2 activiteiten op de planning staan. Als 1ste zijn we een balspel gaan doen. ik tel toen 10 en ik gooi. 1 iemand staat in het midden met een bal en telt tot 10. De anderen kinderen rennen weg. Als de teller bij 10 is roept hij stop en dan moet iedereen met de benen uit elkaar gaan staan. De teller mag dan 3x proberen om de bal bij iemand door de benen te gooien. Na dit balspel zijn we nog kat en muis tikkertje gaan doen. Hier konden de kinderen hun energie goed in kwijt. En welke muis wist het langste zijn staartje te behouden.

 

Vrijdag 10 november, voetbal

Vandaag was het een regenachtige dag. We hebben binnen leuke gezelschapsspelletjes gespeeld. Maar we zijn tussen de buien door lekker naar buiten geweest. Hier hebben we potjes voetbal gespeeld. Zo konden de kinderen toch nog hun energie kwijt ondanks het slechte weer.



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches