Sportstuif Weert is een mooie Sportieve Buitenschoolse Opvang met een breed aanbod en veel mogelijkheden. 

Review Review
5 /5 /5
bij Google reviews

een actieve week bij sportstuif - week 40 - 2023

Maandag 2 oktober, diamantenroof

De eerste dag van de week zijn we meteen lekker actief begonnen. Om de middag te beginnen hebben we eerst een warming-up spelletje gedaan zodat de kinderen goed warm waren. Het Warming-up spelletje dat we gedaan hebben is een actieve variant op het spel ‘commando pinkelen’. In plaats van met de handen bol, hol, plat of pinkelen moesten de kinderen nu springen, bukken en draaien. Na het warming-up spelletjes zijn we de diamantenroof gaan doen. Hierbij heb je 2 bewakers die de diamanten goed moeten bewaken. De andere kinderen proberen zo veel mogelijk diamanten te stelen. De bewakers kunnen de dieven aftikken en zo zorgen ze ervoor dat ze de diamanten niet kunnen stelen. De kinderen gingen helemaal op in dit spel en deden allemaal goed mee.

dinsdag 3 oktober, kruiwagenrace en politie en boefje

De kinderen zijn allemaal opgehaald van school. Ze hebben het fruit helemaal opgegeten en zijn klaar voor een actieve middag. Als eerste hebben we de kruiwagenrace gedaan. De kinderen moesten is tweetallen zo snel mogelijk naar de overkant en terug. Na de kruiwagenrace zijn we nog politie en boefje gaan doen. De kinderen gingen helemaal op in de tikspel. Ze hebben dan ook alles gegeven en waren op het einde van de dag ook helemaal uitgeput.

woensdag 4 oktober, dinospel

vandaag waren de kinderen al vroeg uit school. We hebben eerst samen een lekkere boterham gegeten. Na de boterham konden de kinderen even vrij spelen. Tijdens het vrij spel warren de kinderen dinootjes aan spelen. Ze deden allerlei dino’s na. Toen hebben wij een dinospel bedacht. De dino’s moeten hun eieren goed beschermen. De andere mensen moeten proberen de eieren te stelen. Als de dino je opeet ‘getikt heeft’ dan moet je eerst naar het ziekenhuis en mag je dan pas weer mee doen. Na het dino spel hebben de kinderen nog een lekker glaasje ranja gekregen, want de dino’s hadden enorme dorst gekregen van al dat gebrul.

Donderdag 5 oktober, tik-tak-boem en inhaalrace

Vandaag stonden er weer een aantal leuke activiteiten op de planning. Als eerste activiteit hebben we tik-tak-boem gedaan. De kinderen gingen in een cirkel staan en moesten de BOM ‘een grote zware bal’ zo snel mogelijk naar elkaar over gooien. 1 kindje ligt in het midden met de ogen dicht en doet het geluid van een tikkende bom na. Als die gene boem zegt ontploft de BOM. De gene die op dat moment de BOM vast heeft, is af. Daarna hebben we nog een ander balspel gedaan. We deden hierbij de jongens tegen de meisjes. Je moest de bal zo snel mogelijk naar elkaar overgooien en het andere team proberen in te halen. Had je het andere team ingehaald dan heb je een punt. Zo hebben de kinderen ook vandaag weer een actieve middag beleefd bij Sportstuif Weert.

Vrijdag 6 oktober, voetbal

Vandaag is alweer de laatste dag van de week. Maar ook vandaag staan er weer leuke activiteiten op de planning. Eerst hebben we met de kinderen een lekker stukje fruit gegeten zodat ze genoeg energie hebben om goed mee te toen tijdens het activiteit. Als activiteit zijn we vandaag met de kinderen gaan voetballen. Ze hadden genoeg energie en gingen er helemaal voor. Na het voetballen hebben we nog een bekertje ranja gedronken en toen werden ze alweer opgehaald.



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches