Super BSO, zo blij mee. Ze doen zo veel met de kids. Naar binnenspeeltuin, naar andere locaties, Color run maar ook gewoon op eigen locatie spelletjes buiten en binnen. Niets is te gek. Wat ook super is dat er mannen op deze locatie werken, echt top. In overleg zijn ze flexibel betreft uren. Alleen maar lof.

Eliza van der Meijden Eliza van der Meijden
5/5 /5
bij Google reviews

een actieve week bij sportstuif in de herfstvakantie week 42-2023

Maandag 16 oktober, Pokémon knutselen en spellenmiddag

Vandaag is het de 1ste dag van de Herfstvakantie. In de herfstvakantie zijn we hele dagen open. In de ochtend zijn we met de kinderen Pokémons gaan knutselen. Hier konden de kinderen hun fantasie en creativiteit in kwijt. Er zijn hele mooie Pokémons uitgekomen als resultaat. Daarna zijn we met z’n allen gaan lunchen. Na de lunch stond er een spellenmiddag op het programma. We hadden verschillende spelletjes voorbereid en zijn deze met het groepje afgegaan. Het waren van balspellen tot tikspellen. Zo was er een groot gevarieerd aanbod spellen voor de kinderen. De kinderen konden hier al hun energie in kwijt en kwamen goed tot bewegen toe. In de vrije tijd van de kinderen hadden ze nog een hut gebouwd van goaltjes. Hier deden ze leuk in spelen. 

Dinsdag 17 oktober, ranja maken en Kids Plaza

Vandaag stond in de ochtend op de planning om zelf ranja te gaan maken. Eerst hebben we met de kinderen overlegd wat ons leuk/lekker lijkt om ranja van te maken. Toen hebben we een boodschappenlijstje gemaakt en zijn we samen naar de winkel geweest. De kinderen hebben goed meegeholpen met boodschappen doen. Om de beurt het karretje meenemen, samen kijken welke fruit we moeten hebben, de prijzen vergelijken met elkaar en natuurlijk zelf alles scannen bij de zelfscankassa. Weer bij de BSO zijn we aan de slag gegaan om de kannen ranja te maken. De kinderen deden mee helpen met het fruit snijden en stiekem wat fruit snoepen tussendoor. Als resultaat hadden we 2 kannen met ranja. 1 kan met appelranja en de andere met limoen/citroen ranja. Tijdens de lunch hebben we onze zelf gemaakt ranja gedronken. Na de lunch zijn we naar Kids Plaza geweest. Hier hebben de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. We zijn met z’n allen van de glijbaan geweest, op de trampolines gesprongen en zo snel mogelijk naar boven klimmen. Op het einde van de dag waren de kinderen goed uitgeput van al het geklim en gespring.

 

Woensdag 18 oktober, kabouter pad en politie

Vandaag zijn we met de kinderen naar locatie Veldhoven Basko gegaan. Hier zijn we samen met de kinderen van Veldhoven naar het kabouter pad gegaan. Hier hebben we een leuke wandeling gemaakt en tussendoor echte kabouteropdrachten uitgevoerd. De kinderen kregen ook allemaal een kaboutermuts op zodat ze een echte kabouter waren. Na de wandeling in het kabouterbos hadden de kinderen allemaal honger gekregen. We hebben toen met z’n allen lekker geluncht. Na de lunch kregen wij een heel speciaal bezoek. Wij kregen een bezoek van de politie. De politie kwam een kleine uitleg geven van wat zij allemaal doen. Ook mochten de kinderen allerlei vragen stellen aan de politie. En als kers op de taart mochten de kinderen allemaal in de politie bus zitten. Voordat de politie mannen moesten gaan werken kregen alle kinderen nog een zaklamppen en een werkboekje van de politie. In het werkboekje stonden verschillende spelletjes om te doen, met in het midden van het boekje een grote poster van een politieauto.

Donderdag 19 oktober, koekjes bakken en speeltuinroute

Vandaag zijn we in de ochtend koekjes gaan bakken. We hebben eerst samen de boodschappen gedaan. Daarna mochten de kinderen zelf het deeg maken. de kinderen vonden het heel leuk om te ervaren hoe het was om met de handen de deeg te kneden. In de middag hebben we een speeltuinroute gelopen. Helaas begon het te regenen toen we bij de 2de speeltuin waren. Toen zijn we terug naar de bso gegaan en hebben we binnen onze eigen binnen speeltuin gemaakt. Ondanks het slechte weer hebben de kinderen toch kunnen spelen. En stiekem was een eigen speeltuin in de BSO nog veel leuker. Want nu mochten de kinderen dingen doen die normaal eigenlijk niet mogen. Bijvoorbeeld over een tafel een klimmen.



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches