Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van MMC Weert! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5/5 /5
bij Google reviews

een actieve laatste week voor de herfstvakantie - week 41 - 2023

Maandag 9 oktober, reactiespel & allesbal

Het is weer de start van een nieuwe week. Dit is de laatste week voor de herfstvakantie, maar ook deze week zit weer vol met leuke actieve activiteiten. Vandaag hadden we 2 activiteiten op de planning staan. Om een beetje warm te worden hebben we eerst een reactie spelletje gedaan.  De kinderen maken tweetallen. Ze gaan tegenover elkaar staan. De bal ligt tussen de kinderen in. De pedagogisch medewerkster roept ‘hoofd, neus, voeten, benen en Bal’. Wanneer er bal geroepen word, moeten de kinderen zo snel mogelijk de bal pakken. Degene die het snelste de bal boven zijn/haar hoofd houdt heeft gewonnen. Toen de kinderen eenmaal warm waren zijn we allesbal gaan doen. Hier is het iedereen tegen iedereen en je probeert elkaar af te gooien. De gene die als laatste overblijft heeft gewonnen. De kinderen hadden zo hard hun best gedaan dat ze allemaal nog een extra bekertje water wilde drinken.

Dinsdag 10 oktober, stopdans & trefbal ( met goals )

Sleutel tot succes: Grote kinderen bij de kleine kinderen in het team geplaatst. Verder hebben we een bal gebruikt die alleen de kleine kinderen mochten gebruiken. Zo konden de grote en kleine kinderen leuk samenspelen

Ook vandaag hebben we de kinderen met de sportstuif busjes opgehaald op de scholen. Daarna gezamenlijk fruit gegeten en een bekertje ranja gedronken. Maar ook vandaag staan er weer leuke activiteiten op de planning. Vandaag zijn we de activiteiten begonnen met een simpel warming-up spelletje. We hebben de stopdans gedaan. Met de stopdans mochten de kinderen allemaal 1 liedje doorgeven waarop ze willen dansen, en als de muziek stopt moeten ze allemaal stil staan. Degene die dan nog beweegt is af. Na de stopdans hebben we trefbal ( met goals ) gedaan. Tijdens dit spel was iedereen heel fanatiek. Het extra element om een goal neer te zetten waar mee ze extra punten kunnen krijgen pakte goed het. De kinderen probeerde het doel zo goed mogelijk te beschermen.

 

woensdag 11 oktober, de 6kamp

Vandaag was de grote dag voor sportstuif Weert. Vandaag hadden we namelijk de 6kamp op de planning. Voor de 6kamp hadden allemaal basisschool kinderen uit Weert zich kunnen inschrijven. Dit hebben ook veel kinderen gedaan. Om 15.00 waren alle kinderen die zich hadden ingeschreven welkom op het sportpark van mmc Weert. Tijdens de 6kamp hebben we verschillende groepjes gemaakt. In die groepjes ging je alle 6 de spellen af. We hadden estafette spellen, nerf battle, unihockey en goalschieten. om 17.00 werden de kinderen weer opgehaald. Maar voordat de kinderen naar huis gingen kregen ze nog een tas met een sportstuif bidon erin.

 

Donderdag 12 oktober, hoepeldans & verlostikkertje

Vandaag was een muzikale dag. Toen we de kinderen al hadden opgehaald hadden we de muziek box al aangezet. Zo hadden de kinderen tijdens hun vrij spel leuke muziek op de achtergrond. Met de activiteiten hebben we dan ook de muziek box gebruikt. We zijn begonnen met de hoepeldans. De hoepeldans is eigenlijk het zelfde als de stoelendans alleen gebruik je dan hoepels i.p.v. stoelen. De kinderen danste op hun best. Na de hoepeldans hebben we nog verlostikkertje gedaan. Bij verlostikkertje is er 1 tikker en 1 bevrijder. De tikker weet niet wie de bevrijder is. Als de kinderen getikt zijn moeten ze hun hand in de lucht doen. Als de verlosser je dan tikt mag je weer mee doen. Maar als verlosser moet je heel voorzichtig zijn. Want als de tikker doorheeft wie de verlosser is komt de tikker achter de verlosser aan en zo kan de tikker winnen. Tijdens dit spel hadden we ook de muziek op de achtergrond aan staan.

Vrijdag 13 oktober, wandelen naar de speeltuin

Het is vandaag de laatste dag voordat de herfstvakantie beginnen. We hebben met de kinderen een gezellige wandeling gemaakt. Tijdens de wandeling zijn we bij wat speeltuintjes gestopt waar de even vrij konden spelen en al hun energie kwijt konden. Na de wandeling hebben we bij de BSO nog wat ranja gedronken en een koekje gegeten. Zo kwam er ook een einde aan de laatste dag voor de herfstvakantie. We wensen iedereen dan ook een fijne vakantie toe!



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches