Gijs en zijn collega's bieden een goede naschoolse opvang voor onze 5-jarige. Vooral het actief (buiten) spelen is voor ons een reden geweest om met Sportstuif in zee te gaan! Het ophalen van onze zoon op school maakt de goede service compleet.

Joost Leenders Joost Leenders
5/5 /5
bij Google reviews

Weer nieuwe sportieve dagen bij Sportstuif Weert - week 37 - 2023

Maandag 11 september: Watertrefbal met sponzen

Vandaag hadden we een spetterende start van de week bij Sportstuif Weert! Nadat alle kinderen waren opgehaald van school hebben we eerst buiten in het zonnetje fruit gegeten en wat ranja gedronken. Daarna mocht iedereen even vrij spelen zodat ondertussen de activiteit klaargezet kon worden. We speelden watertrefbal met een leuke twist. We gebruikten sponzen in plaats van gewone ballen. De kinderen werden in twee groepen verdeeld. Ze moesten het andere team proberen af te gooien door de sponzen in een emmer water onder te dompelen. De kinderen hadden de grootste lol terwijl ze elkaar nat probeerden te gooien met de sponzen. Als idee van de kids leek het ze erg leuk dat het verliezende team het overige water in de emmers over zich heen gegooid kregen. Waterpret is altijd een hit hier!

Dinsdag 12 september: Fopbal en Kreefttikkertje

Nadat we vandaag ons fruit en water op hadden zijn we het veld op gegaan omdat er weer leuke activiteiten op het programma staan! We speelden "Fopbal", waarbij de kinderen de kunst van het foppen moesten beheersen door te doen alsof ze de bal gooiden zonder hem echt te gooien. Iedereen ging in een grote kring staan en moest zijn handen achter de rug houden. Als je de nepworp probeerde te vangen, was je af!

Ook speelden we "Kreefttikkertje", waarbij één kind de tikker was en als een kreeft liep, terwijl de andere kinderen de vissen waren. Als de vissen werden getikt, moesten ze op de grond gaan zitten en met hun armen zwaaien alsof ze zeewier waren. Sportiviteit en lol gingen hand in hand!

Woensdag 13 september: Color Run

Vandaag zijn we op pad gegaan naar locatie Veldhoven Basko en Veldhoven Rood-Wit voor een fantastische Color Run! De kinderen renden een grote ronde met verschillende obstakels onderweg. Op verschillende punten tijdens de ronde stonden Sportstuif medewerkers klaar om mooie gekleurde poederwolken te creëren. Het was een geweldige manier om samen te werken en aan hun conditie terwijl ze ondergedompeld werden in een regenboog van kleuren. Op het einde van dit mooie spektakel kwam ook de brandweer nog langs om de stoep weer mooi schoon te spuiten. Uiteraard mochten de kinderen de brandweer een handje helpen. De glimlachen op hun gezichten waren onbetaalbaar!

Donderdag 14 september: Voetbal verstoppertje

Het was vandaag weer een warme dag. Na weer fruit te hebben gegeten en ranja te drinken, vonden de kinderen het leuk om vandaag zelf wat invulling te geven aan de dag. De kinderen vinden het heel erg leuk als ze zelf bedachte spellen ook eens mogen uitvoeren en uitleg mogen geven aan de andere kinderen. We gingen Voetbal verstoppertje doen! De medewerkers van Sportstuif verstopten de voetbal en de kinderen moesten hem vervolgens zoeken. Ze werkten samen om de bal te vinden en hadden veel plezier bij het verstoppen en zoeken.

 

Vrijdag 15 september: Flessenvoetbal

Vandaag sloten we onze sportieve week af met een knaller namelijk Flessenvoetbal!

Bij flessenvoetbal draait alles om balans en precisie. Elk kind had een plastic fles gevuld met water, waardoor deze net genoeg woog om stabiel te blijven staan. De uitdaging was om met voetbal de flessen van je tegenstanders om te krijgen, terwijl je je eigen fles probeerde te beschermen. Het was een hilarische chaos van dribbelen, schieten en verdedigen terwijl de flessen wiebelden en wankelden.

 

We kijken nu al uit naar volgende week, waarin we weer allerlei nieuwe avonturen zullen beleven!



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches