Gijs en zijn collega's bieden een goede naschoolse opvang voor onze 5-jarige. Vooral het actief (buiten) spelen is voor ons een reden geweest om met Sportstuif in zee te gaan! Het ophalen van onze zoon op school maakt de goede service compleet.

Joost Leenders Joost Leenders
5/5 /5
bij Google reviews

Een week vol actie bij Sportstuif Weert – Week 38 – 2023

Een week vol actie bij Sportstuif Weert – Week 38 – 2023

 

Maandag 18 september – Geluksspel

Het is weer een nieuwe dag van een mooie week en we hebben weer leuke activiteiten op het programma staan. Nadat alle kinderen waren aangekomen bij Sportstuif Weert hebben we eerst wat vrij gespeeld. Daarna hebben we veel verschillend fruit en groeten gegeten, zo hadden we onder andere: appel, peer, druiven, komkommer en paprika! Nadat we alles op hadden hebben we het geluksspel klaar gezet. Dit spel wordt gespeeld in een veld met vier hoeken. Elke hoek had een andere kleur, groen, zwart, oranje en grijs. Er zit één kind in het midden van het veld op de grond met de ogen dicht. Er wordt afgeteld van 10 naar 0. In die tijd kunnen alle kinderen naar een hoek rennen. Daarna noemt het kind dat in het midden zit een kleur, bijvoorbeeld de kleur oranje. Alle kinderen die dan in het oranje vak staan zijn af. Het spel gaat door totdat iedereen af is of totdat er één kind over is. De kinderen vonden het zo’n leuk spel dat we het net zo lang hebben gespeeld tot iedereen een keer heeft mogen tellen. Na de activiteit hebben we nog een lekker koekje gegeten en lekker van het zonnetje kunnen genieten tijdens vrij spel.

Dinsdag 19 september – Knakworst tikkertje sensatie

We hebben weer een leuke dag gehad vandaag. Nadat we ons fruit ophadden zijn we het veld op gegaan om verschillende tik spelletjes te spelen. Zo hebben we vandaag knakworst tikkertje gedaan! In dit spel is er een tikker die probeert andere kinderen te tikken. Wanneer een kind getikt wordt, verandert het in een ‘knakworst’ en spreidt de armen. De andere kinderen moeten proberen de knakworst te bevrijden door eerst een arm naar beneden te bewegen en “knak” te zeggen, dan de andere arm en “worst” te zeggen. Op deze manier wordt de knakworst bevrijd. De kinderen vonden het een super leuk spel! Deze middag was weer geslaagd!

Woensdag 20 september – Voetbalfestijn

Vandaag was het een voetbalfestijn! We zijn helemaal los gegaan met allerlei te gekke voetbalspelletjes. Van leren dribbelen als echte profs tot spannende penalty shootout-sessies. De energie was ongelofelijk en de kinderen gingen er helemaal voor. Tussen de voetbal acties door hebben we het zweet even van ons voorheeft geveegd en wat fruit gegeten en goed gedronken. Goed en gezond eten is dan ook erg belangrijk als we zoveel spelen op het veld. Deze voetbalmiddag was niet alleen een sportieve gebeurtenis maar ook het leren samenspelen was erg belangrijk. Nadat we nog een koekje hebben gegeten hebben we deze mooie voetbal middag kunnen afsluiten met een grote glimlach op ons gezicht.

Donderdag 21 september – Regen voetbal wedstrijd

Deze middag regende het heel erg hard, maar dat kon onze activiteiten niet dwarsbomen. We zijn niet bang voor een beetje regen en hebben onze voetbal gepakt en zijn naar buiten gegaan om een “regen-voetbal-wedstrijd” te doen. We hebben twee teams gemaakt en elk team heeft een eigen goal. Gelukkig hebben we bij MMC Weert een groot afdak waar we onder kunnen spelen. Het goal van elk team was net voorbij het afdak (in de regen) waardoor je extra je best moest doen om de bal tegen te houden. Schiet je bij iemand in het goal, dan moet je snel door de regen heen rennen om je bal te gaan halen. De kinderen vonden de activiteit heel erg leuk. Ze deden allemaal extra hun best, want niemand wilde graag door de regen heen om de bal te halen. Nadat de wedstrijd was afgelopen zijn we naar binnen gegaan om nog gezellig wat bordspelletjes te spelen met zijn alle. De middag vloog voorbij in een wervelwind van regen en veel gelach. De regenachtige dag bleek een perfecte gelegenheid om te ontdekken dat zelfs een beetje nattigheid geen spelbreker hoeft te zijn. We hebben bewezen dat we altijd manieren kunnen vinden om plezier te hebben, wat voor weer het ook is!

 

 

Vrijdag 22 september – Peutergym

Wat een fantastisch begin van de dag. Vandaag hebben we onze allereerste peutergym gehad bij MMC Weert en het was een groot succes! We begonnen met een vrolijk dansje om de energie op te wekken en de sfeer zat er meteen goed in. Daarna gingen we aan de slag met een heleboel leuke spelletjes. Ballen van allerlei formaten vlogen door de lucht terwijl we ons uitleefden met dribbelen, gooien en vangen. De kleintjes straalden van plezier terwijl ze hun balvaardigheden lieten zien. Maar ook de hoepels waren van de partij! We leerden hoe we er doorheen konden stappen, ballen door de hoepels konden gooien en er doorheen konden springen. De peuters waren ware hoepelkunstenaars! En toen was het tijd om af te sluiten, maar niet voordat we nog een laatste dansje deden om de dag in stijl te beëindigen. De glimlachen en enthousiaste handjes in de lucht spraken boekdelen. Het was een dag vol beweging, plezier en ontdekkingen. Op naar nog veel meer avonturen in onze peutergym!



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches