Gijs en zijn collega's bieden een goede naschoolse opvang voor onze 5-jarige. Vooral het actief (buiten) spelen is voor ons een reden geweest om met Sportstuif in zee te gaan! Het ophalen van onze zoon op school maakt de goede service compleet.

Joost Leenders Joost Leenders
5/5 /5
bij Google reviews

Een sportieve week bij Sportstuif Weert - week 5 - 2024

Maandag 29 januari

Een nieuwe week is weer aangebroken. Nadat we de kinderen hebben opgehaald mochten ze eerst even vrij spelen bij ons. Het was lekker weer dus dit deden we buiten. Daarna gingen we fruit eten. Tijdens het fruit eten bespraken we het weekend. Er was dit keer 1 hoofdonderwerp. De wedstrijd tussen MMC Weert en vv Hebes. De kinderen waren zondag komen kijken hoe goed Siem ( die bij hebes speelt ) nou eigenlijk kon voetballen. Hebes had uiteindelijk met 0 – 1 gewonnen ( in de 95ste minuut ). Maar de kinderen waren het hier niet mee eens. Zij vonden dat MMC had moeten winnen. Hier werd lang over gediscussieerd aan tafel. Toen het fruit op was zijn we het activiteit gaan doen. Als 1ste om warm te worden zijn we een tikspel gaan doen. Het tikspel dat we deden was baltikkertje. Je mocht de kinderen aftikken maar ook afgooien met de bal. Zo moesten de kinderen ten alle tijden goed opletten. Nadat de kinderen goed warm waren zijn we een behendigheidsspel gaan doen. Dit deden we ook nog in een estafette vorm zodat er ook nog een beetje strijd in kwam. Tijdens de balestafette moesten de kinderen in tweetallen een bal tussen hun buik of rug klemmen en naar de overkant en terug lopen. Dit ging de kinderen zeer goed af. Alleen als ze sneller probeerde te gaan ging het soms mis. De kinderen hadden goed mee gedaan dus kregen ze op het einde van de middag nog een wel verdiend koekje.

 

Dinsdag 30 januari

Net zoals elke dag halen we ook vandaag de kinderen op met de Sportstuif auto. In de auto hebben we leuke muziek opstaan en zingen we lekker mee. Tijdens het fruit eten bespreken we met de kinderen wat het activiteit is vandaag. Vandaag stond er een activiteit op de planning waar de kinderen vorige week al naar gevraagd hebben. Het activiteit dat we vandaag gingen doen was verstoppertje. De kinderen waren zeer enthousiast en wilde zo snel mogelijk gaan beginnen. Nadat we het gebied hebben afgesproken waar we mogen verstoppen zijn we dan ook gelijk begonnen. Ik heb zelf geen idee hoe het kan maar de kinderen verzinnen elke keer wel weer nieuwe verstopplekken. Zo zat er deze keer iemand in de prullenbak verstopt ( die vieze zak was er wel uit ). We hebben dit de hele middag gedaan tot dat de ouders kwamen. Maar voordat ze naar huis gingen kregen ze natuurlijk nog eerst een koekje

 

Woensdag 31 januari

We zijn alweer op de helft van de schoolweek en ook vandaag staan er weer leuke activiteiten op de planning. Maar voordat we daar en beginnen zijn we eerst samen met de kinderen een boterham gaan eten. Tijdens het eten vertelde een kind dat vandaag zijn opa jarig was en dat hij graag iets voor zijn opa wilde gaan knutselen. Dit hebben we dan ook gedaan na dat we klaar waren met eten. Verder hebben we deze dag nog leuke maar ook leerzame spelletjes gespeeld. Een van de spelletjes was galgje. Zo zijn we vandaag ook nog eens leerzaam bezig geweest. Maar we zijn natuurlijk ook eventjes naar buiten geweest om alle energie kwijt te kunnen.

Donderdag 1 februari

Vandaag hadden we een nieuw kind bij ons op de BSO. Tijdens het fruit moment heten we die gene dan van harte welkom en doen we een voorstelrondje van wie er allemaal op de BSO zit. Ook doen we de planning van de dag uitleggen. Hier doen de kinderen ons bij helpen. Zo vertellen we dat we na het fruit eten het activiteit gaan doen. En zo ook vandaag. We zijn vandaag begonnen met wc-tikkertje. Hier moeten de kinderen veel bij rennen en worden ze goed warm. Ook vinden de kinderen dit een leuke variant van tikkertje omdat je als een wc moet gaan zitten als je getikt bent. En je kan elkaar bevrijden door door-te-spoelen ( hand naar beneden duwen ). Hierna zijn we nog een estafette spel gaan doen. De kinderen moesten naar de overkant en terug rennen met een bal op een pion. Als de bal op de grond viel moesten ze weer opnieuw beginnen. Gijs en Siem deden allebei mee en zo motiveerde ze de kinderen om nog beter hun best te doen. Ook geeft dit een veiliger gevoel voor het nieuwe kind. En net zoals elke dag sluiten we de dag af met een koekje.

 

Vrijdag 2 februari

Het is alweer de laatste dag van de schoolweek. Nadat we de kinderen hebben opgehaald zijn we met z’n allen fruit gaan eten. Tijdens het fruit eten bespraken we wat de plannen voor het weekend waren. Zo moest een groot deel van de groep zaterdag voetballen. Ze wilde graag al gaan oefenen zodat ze zaterdag extra goed waren. Daarom hebben we vandaag ook veel gevoetbald met de kinderen. Eerst deden we een warming-up om goed warm te zijn voor het partijtje. De kinderen waren zeer fanatiek en gaven alles. Siem en Gijs moesten ook goed hun best doen. Na lang gevoetbald te hebben werden de kinderen alweer opgehaald en stond er een leuk weekend voor de deur.



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches