Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Venray! Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Judy Verbaarschot Judy Verbaarschot
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Groene spelen, speeltuinen en omgekeerd verstoppertje! Week 15-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Een week bom vol leuke activiteiten, gezelligheid en een studiedag. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 8 april
Yes het is weer maandag! We hebben zin om van iedere dag weer een feestje te maken bij Sportstuif Venray SV! We begonnen de middag met alle kinderen van de basisscholen ophalen en gingen fruit eten en ranja drinken, tussendoor hadden de kinderen veel te vertellen over het weekend.
Vandaag hadden we ook 2 spellen op de planning staan. Als eerste gingen we aan de slag met een samenwerkingsspel van de groene spelen. Hierbij moesten de kinderen een hoepel laten rondgaan zonder de handen van elkaar los te laten. Dat was moeilijk. Daarna was het tijd  voor het kleuren ren spel waarbij alle kinderen zijn/haar energie kwijt kunnen door lekker actief te rennen. Wat een leuke middag.

   

Dinsdag 9 april
De tweede dag van de week is aangebroken, we maakte de BSO weer helemaal klaar voor de komst van de kinderen. Fruit snijden, ranjakannen vullen en bekers klaarzetten, allemaal dingen die wij doen voordat de kinderen komen. Toen alles er helemaal klaar voor stond konden de kinderen komen. We haalden iedereen op op school en zorgden dat iedereen veilig op de BSO aankwam. Er werd lekker gespeeld tot dat alle kinderen compleet waren, want toen gingen we aan tafel voor het fruit.

Buiten speelden we vandaag weer een leuke activiteit namelijk stand in de mand en kat en muis. Voor alle kinderen zijn dit bekende spellen dus we konden dan ook telkens lekker vlot beginnen. Bij kat en muis proberen de katten de staarten van de muizen af te pakken en op die manier iedereen af te maken. Wat leuk is dat! Na de activiteiten was er nog voldoende tijd om nog even lekker vrij te spelen. Er werd gevoetbald, geknutseld maar vooral fanatiek geschaakt.

   

Woensdag 10 april
Vandaag hadden we een hele leuke dag, Basisschool De Hommel had een studiedag en waren daarom gezellig heel de dag bij ons. Het zonnetje scheen dus we gingen naar de speeltuin Roefenmart in Grubbenvorst, hier hebben we lekker gespeeld. Er werd geschommeld, met de modder gespeeld en natuurlijk veel gelachen. Nadat we de hele ochtend hadden gespeeld en rode wangetjes hadden gekregen was het dan ook weer tijd om terug te gaan naar de BSO. Op de BSO aten we onze boterhammen en hadden we tijd om wat uit te rusten. Ook de andere kinderen hebben we van de scholen gehaald en zo was het alweer tijd om fruit te eten.

Hierna trokken we onze jassen aan en gingen we met de auto alweer naar een speeltuin, dit keer dus met alle kinderen. Hier werd er weer flink gespeeld en in de bomen geklommen en helaas was het na een tijdje alweer tijd om naar de BSO te gaan, hier kregen we nog een lekker koekje en zo was de woensdag alweer voorbij.

 

Donderdag 11 april
We hadden er weer zin in vandaag, voordat alle kinderen arriveerden op de BSO sneden wij eerst het fruit. Verdeeld over een aantal bordjes lagen lekkere appels, bananen, komkommers, paprika’s en nog veel meer. Ook vulde we de waterkan en hadden we de bekers met wasknijpers klaargezet. Toen alles er helemaal klaar voor was gingen we op pad om de kinderen te halen. In de auto is het altijd gezellig met de kinderen, er wordt lekker gekletst en we kijken naar buiten. Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan. Het was vandaag gelukkig lekker weer, dus konden we er vol goede moed tegenaan.

De activiteiten werden vandaag gegeven door onze stagiaires Marit, Dennis en Joep zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Marit, Joep en Dennis hadden wederom drie superleuke spellen bedacht. Bij Dennis gingen de kinderen aan de slag met het vier doelen spel, bij Joep speelden we een ouderwets potje wie scoort is keep en bij Marit kwamen er allerlei leuke tikspelletjes aan bod. Wat was dit weer een genot voor alle kinderen. Na de activiteit gingen we allemaal snel naar binnen en op de hoge krukken zitten voor een verjaardag, maar niet zo maar een verjaardag. Neeeeee.... de verjaardag van Marlou. Marlou wordt aankomende zaterdag 28 en dit vieren wij vandaag op de BSO. Na flink gezongen te hebben kregen alle kinderen nog een lekkere tractatie om de dag mee af te sluiten.

   

Vrijdag 12 april
Alweer de laatste dag van de week, op vrijdag is het altijd rustig bij ons op de BSO. Wij hebben daardoor op vrijdag per direct plekken vrij! Vandaag haalden we de kinderen weer op en hebben we samen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCV geluncht. Na een tijdje was het ook weer tijd om de andere kinderen van alle scholen op te halen en fruit te gaan eten. We hadden lekker veel fruit en konden dus optimaal smikkelen. Toen al het fruit op was gingen we naar buiten, gelukkig was het lekker warm en scheen het zonnetje, het was tijd voor een gezamenlijk spel, omgekeerd verstoppertje! In plaats van dat iedereen zich verstopt en één zoeker de kinderen zoekt is er nu één verstopper en de rest zoeker. Wanneer je degene gevonden hebt ga je erbij zitten. Zo ga je door totdat alle kinderen gevonden zijn. Na de activiteit hebben de kinderen nog lekker van de zon genoten en buiten gespeeld. Er werd wederom gevoetbald en gespeeld! Fijn weekend en tot volgende week ;)

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches