Zeer leuke buitenschoolse opvang waar kinderen de ruimte krijgen om lekker te kunnen spelen

Niels Denteneer Niels Denteneer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vasteloavend tikkertje, rupsbal en studiedagen in week 5-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif SV. Een week vol leuke activiteiten, studiedagen en gezelligheid! Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 29 januari
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was hebben wij met zijn allen ons warm gaan aankleden en naar buiten gegaan voor de activiteit. Vandaag was het spel dat gespeeld werd vies en lekker land en voetbal. Bij het spel vies en lekker land roept de tikker iets te eten of drinken. Dan rennen de kinderen vervolgens naar het vak wat bij hun klopt. De tikkers proberen de kinderen tijdens het rennen de kinderen te tikken. Bij voetbal speelden wij volgens de ouderwetse regels. Wat een plezier!

   

Dinsdag 30 januari
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op dinsdag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten trekken wij allemaal onze jas aan en gaan wij met zijn alle naar buiten voor de activiteit. De activiteit die vandaag op de planning stond was het spel slingertikkertje en superbal. Bij slingertikkertje proberen de tikkers iedereen te tikken. Als je bent getikt vorm je een slinger, als de slinger meer dan vier kinderen heeft splitst deze weer op in twee slingers van twee kinderen. Superbal is voor alle kinderen een bekend spel dus naar een korte opfris uitleg konden we van start. Wat een plezier.

 

Woensdag 31 januari
We zitten alweer op de helft van de week, gelukkig hebben we nog een paar dagen om leuke dingen te beleven. We begonnen de woensdag ook weer vroeg omdat basisschool de Hommel een studiedag had, dus stond Evie om 7.30 uur klaar om de kinderen te ontvangen. Na het fruitmomentje was het tijd voor een gezellige activiteit, deze keer gingen we de borden van onze bolderkar versieren en verven. We doen namelijk mee met de optocht in Venray met de carnaval en hebben daarom deze bolderkar nodig, natuurlijk moest er ook nog glitter op en waren de handjes van de kinderen op het eind helemaal vies onder de verf en glitter. Snel afpoetsen en zo konden ze nog verder spelen, ook was het alweer tijd om de andere kinderen van school te halen en gingen we samen met de kinderen van Sportstuif SV lunchen. De kinderen konden hierna nog even zijn eigen ding doen, en ook de kinderen die om 14.00 uur de school uit hebben, hebben we opgehaald en zo konden we gezellig om de tafel heen zitten met een bordje fruit en wat ranja. De pedagogische medewerkers moesten nog veel voorbereiden voor een hele leuke activiteit die in de middag plaatsvond en zo konden de kinderen nog even voor zich zelf spelen. Toen alles klaar stond, was het tijd voor de WMA van Sportstuif MHCV, een escaperoom! De kinderen die zich op hadden gegeven stonden ook klaar en zo was het tijd om de escaperoom in te gaan. Er stond spannende muziek op, de lichten waren uit en het doel was om zo snel mogelijk te ontsnappen en de sleutels te zoeken. De escaperoom had alles te maken met Mario en Pokémon, de kinderen moesten puzzels oplossen, samenwerken, goed lezen en sleutels zoeken. Uiteindelijk gingen alle kinderen nog een kistje zoeken en zo konden ze met de gevonden sleutels het kistje openen en zaten er heerlijke snoepjes in die iedereen dik had verdiend. Wil jij de volgende keer ook meedoen met een gave activiteit? >  geef je dan snel op voor onze volgende WMA via: samenbijsportstuif.nl. Hierna was het nog tijd om zelf te spelen en zo was de woensdag alweer snel voorbij gevlogen, wat een leuke dag was het!

  

Donderdag 1 februariVandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Marit, Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Marit, Joep en Dennis hadden wederom superleuke spellen bedacht. We speelden vandaag vasteloavend tikkertje en stand in de mand. Wat een leuke middag

  

Vrijdag 2 februari
Het is alweer de laatste dag van deze week en wat is het toch snel gegaan. De kinderen werden weer opgehaald en het was tijd om onze boterhammen op te eten, hierna was het tijd om vrij te spelen. Ook de oudere kinderen gingen we ophalen en gingen we alles opruimen en was het tijd om fruit te eten. Na het fruit was het tijd voor onze activiteiten en trokken we onze jas aan om naar buiten te gaan. We begonnen met het carnavals hoepeldans en gingen dansen en liepen polonaise op carnavalsmuziek, wat een feest. Stopt de muziek, dan moet je in een hoepel staan, hierna deden we rupsenbal, een spel waarbij je de rups in het vak af moet gooien, mega leuk. Hierna mochten de kinderen nog vrij spelen en werden er kleurplaten gekleurd, gevoetbald en gedanst op de muziek. Iedereen kreeg nog een koekje en zo was de allerlaatste dag van de schoolweek alweer voorbij. Fijn weekend en tot volgende week!

  



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches