Sportstuif is net weer even een andere BSO. Het uitgangspunt ligt bij sport en spel...en laat dat nou net heel goed bij onze kinderen passen. De kinderen gaan er iedere maandag met veel plezier naar toe en hebben nog lang niet alle spelletjes en sporten be/geoefend. Daarnaast worden er leuke uitjes georganiseerd. Verder is de communicatie via whats app heel fijn en krijgen we iedere week weer leuke foto's van de kids waarop te zien is dat ze genieten!

Claire van Wees-Baltussen Claire van Wees-Baltussen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Minute to win it, lasergamen en naar de speeltuin! Week 9-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Het was weer een week vol met leuke activiteiten en uitstapjes naar andere sportstuif locaties! Benieuwd naar waar wij overal geweest zijn? Lees dan snel verder!

Maandag 26 februari
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten is het normaal tijd om de jas aan te trekken en naar buiten te gaan, maar helaas was het vandaag enorm slecht weer. Ook tijdens slecht weer maken wij er bij Sportstuif een feestje van. Vandaag gingen wij binnen aan de slag met allerlei minute to win it spelletjes, dit zijn allemaal spellentjes die je binnen één minuut moet proberen te halen. Een aantal van deze spellen waren flip the cup, vouw een vliegtuig, kaarten flippen en nog veel meer korte spelletjes. Het was vandaag een grote strijd tegen de tijd!

  

Dinsdag 27 februari
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar het voetbalveld gelopen waar de activiteiten van vandaag klaar stonden. Vandaag gaan wij aan de slag met diamantenroof. "Bij diamantenroof zijn een heleboel kinderen boeven, die boeven moeten proberen de diamanten van de politie agenten af te pakken. Dit doen ze door zo stiekem mogelijk een diamant bij de politie te stelen en zo snel mogelijk in zijn/haar huisje te leggen. Op het moment dat een politie agent ziet dat jij iets steelt mag de politie agent jou tikken. Ben je getikt? Dan mag je even 5 seconde wachten in je huisje waarnee je weer mee mag doen". De kinderen vonden het spel enorm leuk en we zijn dan ook een hele tijd bezig geweest met de activiteit. Na activiteit was er nog tijd voor spelletjes, knutselen en sommige kinderen kozen er voor om nog even lekker te voetballen.

 

Woensdag 28 februari
Het is alweer woensdag, tijd om de kinderen vroeg om te halen om vervolgens samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV te lunchen bij ons. Toen de buikjes vol zaten mochten de kinderen nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen was het tijd om de Sportstuiflocatie van Sportstuif Venray MHCV eens op zijn kop te zetten. Want er stond namelijk iets heel leuks op de planning, de WMA Lasergamen! De activiteit staat in het teken van lasergamen, er werden op allerlei verschillende manieren bunkers gebouwd. Stoelen, tafels, krukken echt alle moest er aan geloven, ook de discolampen gingen aan en er was zelfs een rookmachine! Nadat wij alles klaar hadden staan was het tijd om ook de andere kinderen die mee kwamen spelen te ontvangen. De woensdagmiddag activiteit zat helemaal vol, er waren in het totaal met maar liefst 40 kinderen! In drie verschillende teams trokken ze ten strijden. Telkens speelden twee teams tegen elkaar en het derde team ging naar buiten voor een leuk ren spelletje. Wat was het een genot om alle kinderen zo bezig te zien! Na al dat schieten, rennen en springen hadden de kinderen wel een lekker snoepje verdiend en een volle beker ranja. De kinderen die zich op hadden gegeven voor de WMA gingen weer naar huis en ook wij gingen weer terug naar onze eigen locatie. Terug bij ons hebben de kinderen nog met zijn alle een coole hut gebouwt waar ze lekker in konden uitrusten na deze leuke dag!

   

Donderdag 29 februari
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Marit, Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Joep en Dennis hadden wederom een superleuk spel bedacht, Octopustikkertje! De kinderen moesten heel erg goed opletten waar de tikkers zijn zodat ze niet getikt worden. Wordt je wel getikt? Dan houd je samen de hoepelvan de tikker vast, op deze manier vorm je dus tentakels. Als er vier kinderen aan één lintje vast zitten vormen er twee weer een nieuwe octopus. Het spel ging net zolang door totdat er één winaar over was. We speelden uiteindelijk meerdere rondes en sommige kinderen vonden het zelfs zo leuk dat ze er na de activiteit nog mee verder zijn gegaan!

 

Vrijdag 1 maart
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen, toen iedereen bij Sportstuif was, zijn we naar Sportstuif Venray MGCV gegaan om daar gezellig de hele middag te spelen, maar eerst was het tijd voor fruit. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten trokken we onze jas aan en gingen we naar de speeltuin, hier hebben we lekker gespeeld, zijn we van de glijbaan afgegaan, hebben we geschommeld, hebben we gevoetbald en was het super gezellig! Rond 17.00 uur zijn we weer teruggegaan naar onze eigen Sportstuif en mochten de kinderen nog vrij spelen en kreeg iedereen nog een koekje en zo was de allerlaatste dag van de schoolweek alweer voorbij. Fijn weekend en tot volgende week!

  



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches