Sportstuif is een super leuke werkplek! Elke dag samen met de kinderen een sportactiviteit doen in de buitenlucht. Lekker op de ouderwetste manier buiten spelen.

Luc Seelen Luc Seelen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Materialen estafette, voetbal en sproeiers! Week 27-2023

De op een na laatste week van dit schooljaar is aangebroken en er was weer genoeg te beleven op onze sportieve buitenschoolse opvang. Benieuwd naar wat wij allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Maandag 3 juli
We begonnen deze week net als de afgelopen weken weer met prachtig weer. De zon scheen fel op onze opvallende licht blauwe auto's toen wij richting de scholen reden om de kinderen op te halen. Na het ophalen van de kinderen was het weer tijd voor het dagelijks fruit moment. Tijdens het fruit eten komen de verhalen van het weekend aan bod en kletsen we gezellig even bij. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit van vandaag. Het spel van vandaag was materialen estafette. De kinderen ging in teams met allemaal materialen naar de over kant zonder de grond te raken. Raakte iemand van het team toch de grond? Dan moest je hele groepje over nieuw beginnen. Het ging bij alle teams zo ontsettend goed dat we uiteindelijk zelf een ronde hebben gedaan waarbij er ook niet gepraat mocht worden. Er werd super goed samengewerkt door iedereen.

       

Dinsdag 4 juli
Vandaag stonden er na het eten van het fruit weer twee te gekke activiteiten op het programma. We gingen van start met het spel nummertikkertje. Ieder kind krijgt dan een eigen nummer die goed onthouden moet worden. Als de spelleider jou nummer noemt dan wordt jij namelijk meteen de tikker. Als de tikker iemand afgetikt had dan moest de getikte persoon op die plek stil blijven staan. Op het moment dat er dan weer een ander nummer geroepen wordt is iedereen weer vrij en is er natuurlijk ook weer een nieuwe tikker. Uiteindelijk werden er zelfs nog meerde nummers tegelijk genoemt en werd het een groot tik festein. Het tweede spel stond in het thema van het reactie vermogen van de kinderen. De kinderen werden verdeeld in tweetallen, ieder tweetal stond met de gezichten naar elkaar toe met een lintje in het midden. Onze pedagogisch medewerker Pim riep een opdracht. De kinderen moesten deze vervolgens uitvoeren, maar als Pim LINTJE riep dan moesten ze proberen zo snel mogelijk het lintje te pakken. Degene die uiteindelijk het lintje heeft is de winnaar!

      

Woensdag 5 juli
De woensdag is altijd een rustigere dag. Nadat de eerste kinderen waren opgehaald hebben we samen lekker de boterhammen opgegeten. Vandaag stonden er eigenlijk waterspellen op de planning… maar helaas door code oranje van het weer kon het helaas niet doorgaan. Toch hebben we samen met de kinderen tussen de buien door nog heerlijk gespeeld. Vandaag speelden we het safari tikspel. Bij dit tikspel worden de kinderen in 4 groepen verdeeld. Iedere groep is een bepaald dier en staat in een hoepel, vandaag hadden we de olifanten, de tijgers en de leeuwen. Pedagogisch medewerker Marlou roept een dier en die dieren moeten naar de lege hoepel rennen zonder getikt te worden. Je bent veilig als je in de hoepel staat. Welke groep dieren heeft het tot het einde gehaald zonder getikt te worden?? Dit keer waren het de snelle leeuwen. Na de activiteit hebben de kinderen nog vrij gespeeld en zijn ze binnen creatief bezig geweest.

   

Donderdag 6 juli
Wat een geluk, na het vieze weer van gisteren was de zon er vandaag weer. Dat betekent lekker naar buiten met zijn alle. Vandaag werd de groep verdeeld in twee groepen. Groep nummer één ging van start met driegoal voetbal. In plaats van een partijtje voetballen met twee goals werd er gevoetbald met drie goals en drie teams. Er is dus meer kans om te scoren en meer tegenstanders. Het is een super gevarieerd spel waarbij iedereen wel een bijdrage heeft. Superleuk dus! De andere groep begon met het wel bekende spel kat en muis, na 15 minuutjes wisselde we de spellen om en kon iedereen dus beide spellen spellen. Wat hadeen wij een leuke middag!

    
 

Vrijdag 7 juli
Vrijdag, de laatste dag van de week is alweer aangebroken. De eerste kinderen werden opgehaald, we hebben zoals gewoonlijk gezamenlijk de boterhammetjes opgegeten en was er nog wat tijd om even te spelen. Nadat de andere kinderen van school zijn opgehaald hebben we samen wat fruit gegeten en werden de kinderen goed ingesmeerd met zonnebrand, het was namelijk weer een warme dag! Als activiteit van vandaag hebben we de sproeiers bij Sportstuif MHCV aangezet. Na de activiteit hebben de kinderen nog lekker vrij gespeeld. We hebben nog een verjaardag gevierd, er is nog gevoetbald, gefietst en heerlijk gezeten in het zonnetje. Het was een heerlijke middag voor het weekend begon!

   



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches