Bij Sportstuif is er voor ieder kind veel avontuur te beleven! Het is dé perfecte plek om na school fijn buiten te spelen en te sporten.

Rachelle Scheepers Rachelle Scheepers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Eilandbal, speeltuin Vlakwater en tweetalbal! Week 9-2023

Wederom een week bom vol leuke activiteiten en uitstapjes! Benieuwd naar wat wij allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Maandag 27 februari
De carnavalsvakantie zit er weer op en de scholen zijn weer vol op aan de gang. Daarom staan wij weer elke schooldag weer op de schoolpleinen om de kinderen met een grote glimlach van school op te halen. Nadat wij alle kinderen hadden opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hadden gebracht was het tijd voor het dagelijkse fruit moment. Tijdens het fruit eten kwamen de leuke verhalen over de vakantie natuurlijk ook aan bod.
Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit van vandaag... We speelde van twee spellen. Spel één was Eilandbal. Ieder kind heeft een eigen eiland die zij moeten beschermen( een hoepel). De bal mag dus niet op jou eiland komen. Kwam de bal toch op je eiland? Dan wisselde je met een van de wisselspelers langs de kant. Het doel was dus om andere kinderen af te maken maar zelf niet af te gaan. Wat een spannend spel! Het tweede spel van vandaag is een van de favoriete spellen van de kinderen. Namelijk: Steen, papier, schaar estafette. Dit spel wordt regelmatig gespeeld en we konden daarom ook vlot aan de gang. Wat hadden we een plezier!



Dinsdag 28 februari
De vrije plekken bij onze BSO worden er steeds minder. Maar nu het aantal kinderen nog in de auto's past maken wij daar graag gebruik van. Daarom hebben wij vandaag na het fruit eten gelijk onze jassen aan gedaan en zijn we naar speeltuin Vlakwater geweest! Bij vlakwater konden de kinderen allerlei verschillende dingen doen. Zoals, Klimmen, glijden, schommelen, in bomen klimmen, met takken hutten maken en zelfs nog van een kabelbaan af. Hier hebben we lekker de hele middag gespeeld totdat het weer tijd was om naar onze BSO te gaan!

  

Woensdag 1 maart
Op de woensdag staan we altijd al vroeg op het schoolplein, want dan zijn de scholen eerder uit. De kinderen nemen allemaal hun lunch mee, die eten we gezamenlijk met zijn allen op als iedereen opgehaald is. Omdat we op de woensdag maar een klein groepje hebben komt het wel eens voor dat we ergens naar toe gaan met de kinderen. Vandaag gingen we samen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCV naar speeltuin de Eekhoorn in Venray, voor vele kinderen nog een onbekende natuur speeltuin waar genoeg te doen is. Een voetbal/basketbalveld, klimrekken, waterpomp en genoeg bomen om in te klimmen en om bij te spelen. Hier hebben we de rest van de middag heerlijk gespeeld tot het weer tijd was om terug te gaan naar de BSO. Ook is vandaag onze nieuwe collega Micky gestart! Op onze website stelt ze zich uitgebreid aan jullie voor!

  
 

Donderdag 2 maart
Vandaag stond de activiteit in het thema van voetbal. Maar niet zo maar voetbal, maar tweetalbal. Bij tweetalbal zijn er vijf verschillende teams. Ieder team heeft een eigen goal en de goals staan in een grote cirkel. Als er in jouw goal werd gescoort moest je team het veld verlaten en kwam het wisseltweetal op jou plaats in het veld. De kinderen moesten dus supergoed samenwerken en met elkaar afspreken wie er ging verdedigen en wie er ging scoren. De teams waren super eerlijk verdeeld en er werd bij iedereen wel eens gescoord. Een groot succes dus! Na de activiteiten hebben de kinderen nog lekker buitengespeeld. Ook binnnen gingen de kinderen aan de slag met de nieuwe loombandjes, tekenen, bouwen met de lego en ook de knutselbak werd voor de dag getoverd.

 
 

Vrijdag 4 maart
Vandaag hadden wij een leuk uitstapje op de planning staan. Maar dit was niet zo maar een uitstapje. Want wij hadden dit allemaal nog nooit eerder gedaan. We zijn vandaag namelijk met de Sportstuifauto's door de disco waststraat geweest. Bij de entree van de wasstraat werden de kinderen ook nog een verrast met een lolly! Wat een geluk! Daarna was het tijd om de wasstraat in te gaan. Met super coole discolampen en heel veel water wat op de auto kwam was het een super leuke ervaring. Nadat de auto weer helemaal spik en span was hadden wij nog wat tijd over om nog ergens naar toe te gaan. We zijn nog even naar speeltuin de Eekhoorn geweest waar de kinderen zich nog lekker hebben kunnen uitleven. Wat een leuke dag om deze week mee af te sluiten!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches