We hebben gekozen voor Sportstuif vanwege het sportieve concept. Kinderen kunnen lekker hun gang gaan onder hele leuke begeleiding van het team. Toppers!

Ruben Goossens Ruben Goossens
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Chineesemuur, Springkussenfestijn en Ballorig! Week 38-2023

Deze week hadden wij een week bom vol toffe activiteiten, uitstapjes een grote evenementen in de nationale sportweek! Benieuwd naar hoe de week er voor ons uit zag? Lees dan snel verder.

Maandag 18 september
De week begon net zoals alle weken met het ophalen van de kinderen van school. Als wij alle kinderen van school hebben opgehaald gaan wij gezamelijk fruit eten en ranja drinken. Tijdens het fruit eten en het ranja drinken is er voldoende tijd om gezellig bij te kletsen over het weekend. Wanneer alle kinderen de ranja op hebben is het tijd om ons de gaan verplaatsen naar het voetbalveld voor de activiteit. De activiteit van vandaag werd gegeven door onze stagiaire Dennis. Dennis is sinds deze maand gestart bij ons gestart en zal stage lopen tot het einde van het schooljaar. Het spel wat we vandaag speelden was stand in de mand. Bij dit spel is het de bedoeling om de bal bij andere kinderen door de benen wordt gerold. Je mag de bal om te rollen alleen pakken wanneer jou naam wordt genoemt. Heb jij de bal bij iemand door zijn gerold? Dan heb je een punt! Na de activiteit konden de kinderen nog even lekker vrij spelen en daarna was de middag alweer voorbij.

 

Dinsdag 19 september
Ondertussen zijn we alweer aangekomen bij de dinsdag. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif stonden de bordjes met fruit elkaar en was de koude ranja al ingeschonken. Na gezamelijk fruit gegeten te hebben was het alweer tijd voor de activiteit van vandaag. De activiteit van vandaag was een tikspel waarbij de getikte kinderen een chineesemuur vormde waar de andere kinderen die nog vrij waren niet meer doorheen konden. Het doel van de tikker was om alle kinderen te tikken en het doel van de kinderen was om niet getikt te worden en er voor te zorgen dat de muur niet nog groter zou gaan worden.



Woensdag 20 septemeber
Vandaag was het een speciale dag bij Sportstuif. Alle medewerkers mochten vroeg uit de veren want vandaag stond de color run op de planning! In de ochtend werd alles klaargezet zodat we om 8.45 konden beginnen. Maar liefst 600 kinderen uit groep 5 en 6 uit gemeente Venray hebben meegedaan aan de color run! Het was een route van ongeveer 2 kilometer waarbij 5 kleurenpunten waren. De kinderen gingen nog schoon over de startlijn maar de finishlijn kwamen ze heerlijk gekleurd over! Het was een zeer geslaagde ochtend waarbij wij vele lachende gezichten bij de kinderen hebben gezien! Maar ook de vrijwilligers vonden het hartstikke leuk om te doen, hier zijn wij dan ook ontzettend dankbaar voor! Zonder vrijwilligers kunnen wij dit evenement niet organiseren! Nadat om 12.00 alle kinderen over de finishlijn waren gekomen was het tijd om alles op te ruimen. In de tussentijd had pedagogisch medewerker Pim alle kinderen opgehaald en de boterhammetjes opgegeten. Toen alles op was, hebben de kinderen nog even vrij gespeeld tot het tijd was om het fruit om te eten en lekker wat ranja te drinken. Toen de maagjes weer gevuld waren was het tijd voor de activiteit. Vandaag stond piontikkertje op de planning. Werd je getikt dan moest iemand anders een pion op je schoot neerleggen. Wanneer je deze kreeg was je weer vrij en mocht je weer mee doen. De pion die je dan in je handen had mocht je weer bij iemand anders op de schoot neerleggen, zo kreeg iedereen wel is de pion! Een leuk spelletje! Nadat alle kinderen waren opgehaald was het alweer tijd om lekker na huis te gaan. Het was een geslaagde drukke dag waarbij er veel gerend is! Moe maar voldaan!

   

Donderdag 21 september
En toen was het alweer donderdag. Ook vandaag mochten we weer vroeg ons bed uit. Vandaag stond namelijk het springkussenfestijn in de Wetteling op de planning. Samen met Venray beweegt hebben we deze en de color run georganiseerd. Het springkussenfestijn was voor alle kinderen uit de gemeente Venray uit groep 1,2,3 en 4. Voor groep 1&2 stonden er in de hal veel springkussen klaar met grote legoblokken en een kleurplaten tafel. Voor de groepen 3&4 stond een andere gymzaal vol met allerlei springkussens. De kinderen konden over de stormbaan, op de rodeostier zitten, de bal schieten door het grote dartbord en nog veel meer! Er stond van alles wat klaar zodat de kinderen een leuke ochtend konden beleven. De kinderen kwamen vanaf 8.45 binnen en iedere klas mocht een uurtje springen. Tot 14.00 hebben wij meegeholpen zodat alles in goede banen gelijd werd. Hierna was het alweer tijd om alle kinderen van de scholen op te halen. Er zat een beetje haast achter want in de middag mochten de kinderen van Sportstuif MHCV en Sportstuif SV naar de wetteling om te gaan springen! Dit keer was de zaal voor ons alleen en mochten we op alle springkussens springen. Sommige kinderen hadden zelfs geluk omdat zij in de ochtend al met school waren geweest en in de middag nog met ons mochten gaan, dubbel feest dus! Nadat het fruit op was, we snel nog even een verjaardag hebben gevierd was het tijd om te gaan. De kinderen hebben heerlijk rondgerend, gesprongen en geklommen. Na anderhalf uurtje gek doen was het alweer tijd om lekker terug naar de BSO te gaan. De kinderen waren hartstikke moe maar ze vonden het fantastisch, een geslaagde dag!

 

Vrijdag 22 september
Vandaag heeft SPOV een studiedag. Dat houdt in dat alle scholen in de gemeente Venray vandaag vrij zijn! Op studiedagen zijn wij geopend van 7:30 tot 18:30 en plannen wij regelmatig leuke uitstapjes. Vandaag zijn wij gaan spelen bij Ballorig in Venlo. Dit is een binnenspeeltuin waar de kinderen allerlei verschillende dingen kunnen beleven. Er is een mega klimtoestel, reuze glijbanen, trampolines en zelfs helikopters aan het dak. Na een hele dag flink gespeeld te hebben sloten we dag af met een wel verdiend koekje.



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches