Sportstuif MHCV is een leuke en fijne plek voor de kinderen. Sportieve activiteiten worden gegeven door enthousiaste pedagogische medewerkers!

Evie Evie
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vlaggen verovertje, Rambobal en slingertikkertje in week 3-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif MHCV. Een week vol leuke activiteiten, spellen en gezelligheid. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 15 januari
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif. Vandaag stonden wij zoals iedere andere werkdag weer op alle schoolpleinen om de kinderen op te halen. Eenmaal bij onze BSO aangekomen zijn wij gezamenlijk fruit gaan eten en hebben ranja gedronken. Na het fruit eten trokken wij allemaal onze jas aan om de activiteit van vandaag te beginnen, vandaag was het slingertikkertje. Hierbij zijn twee kinderen de tikker. Ze moeten proberen de andere kinderen te tikken, als je bent getikt maak je samen met de tikker een slinger. In deze slinger probeer je de andere kinderen te tikken. Is er een slinger van vier kinderen, dan wordt deze slinger opgesplitst. Gedurende het spel komen er dus steeds meer tikkers, dat betekent dat het ook lastiger wordt om uit handen te blijven van de tikker. Na de activiteit zijn we weer snel naar binnen gegaan, want bbrrrr… wat was het koud, de kinderen gingen lekker iets voor zich zelf doen en kregen nog een koekje van al het harde werken. Zo was de eerste dag van de week alweer voorbij, tot morgen.

  

Dinsdag 16 januari
De dinsdag was aangebroken en rond half drie stonden we vandaag weer te popelen om de kinderen op te halen van school en gezellig de hele middag door te brengen. Toen iedereen op de BSO was, hebben we even bij gekletst met een beker ranja en een bordje fruit. Vervolgens trokken we onze jas aan en zette de muts op, tijd voor de activiteiten. Vandaag stonden er 2 activiteiten op de planning, pionnentrefbal en kat en muis met een twist, hierbij gingen we tellen hoeveel staarten de katten hadden opgehaald, wie de meeste had, die had gewonnen. Bij het trefballen probeerde je de pionnen om te gooien, wie als eerste alle pionnen om had, won. Hierna gingen we snel naar binnen om een verjaardag te vieren, hup iedereen op de trap en zongen we liedjes voor de jarige job, ook kregen we nog een lekkere traktatie. Nog even spelen en zo was de dinsdag alweer voorbij.

  

Woensdag 17 januari
Op de woensdag staan we altijd al vroeg op het schoolplein, want dan zijn de scholen eerder uit. De kinderen nemen allemaal hun lunch mee, die eten we gezamenlijk met zijn allen op als iedereen opgehaald is. Omdat we op de woensdag maar een klein groepje hebben kwam Sportstuif SV naar ons toe en hebben we gezamenlijk fruit gegeten en ranja gedronken, hierna was het tijd voor de activiteit. Deze keer op het hockeyveld waar heel veel sneeuw lag, tijd voor het winterdieren ren spel, je krijgt als groepje een winterdier en zodra dat dier wordt genoemd moet je naar het lege vak rennen, als je getikt word, moet je langs de kant 5 jumping jacks doen en mag je weer mee doen. Wow! Wat konden de ijsberen, pinguïns en zeehonden hard rennen zeg, hierna mochten de kinderen weer iets voor zich zelf doen en was het nog tijd voor een welverdiend koekje, dit was onze woensdag.

 

Donderdag 18 januari
De dag begon weer met de kinderen ophalen van school. Dat blijft toch een van de leukste momenten, al die blije snoetjes weer zien. Toen iedereen bij de BSO was, hebben we ranja gedronken en fruit gegeten, hierna trokken we onze jas aan om naar buiten te gaan voor de activiteit. Vandaag stond er Rambobal op het programma, een soort iemand is ‘m niemand is ‘m maar dan mag je ook iemand tikken zodra degene een bal vast heeft. De andere activiteit was riddertikkertje, een tik spel waarbij als je getikt word, 1 arm op de rug moet doen, wordt je nog een keer getikt, andere arm op de rug enzovoort. Na deze twee leuke spellen mochten de kinderen weer vrij spelen en was het nog tijd voor een koekje, zo was de donderdag alweer voorbij.

  

Vrijdag 19 januari
De laatste dag van de week is alweer aangebroken. We halen om 12:15 de eerste kinderen weer op en daarna om 12:30 de volgende. Samen met deze kinderen gaan we lekker boterhammen eten. Om 14:30 halen we de andere kinderen op. Nadat alle kinderen bij Sportstuif zijn gaan we lekker fruit eten en even bij kletsten. Hierna trokken we onze jas aan om vlaggen verovertje te spelen, als team probeer je de vlag van het andere team te zoeken. Wordt je getikt doe je steen, papier en schaar tegen elkaar, de verliezer rent dan weg. uiteindelijk had team blauw gewonnen en bleven we nog even buiten in het zonnetje om nog lekker te spelen. Hierna mocht iedereen weer naar binnen en werd er nog gekleurd, met de lego gespeeld en buiten werd er gevoetbald, nog een lekker koekje en zo was de vrijdag voorbij, tijd voor weekend! Tot de volgende week!

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches