Fijne BSO. Veel ruimte en genoeg te doen. Mijn dochter zit daar helemaal op haar plek!

Ramon Bellemakers Ramon Bellemakers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Rambal, WMA escaperoom en de bottle-flip estafette in week 5-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif MHCV. Een week vol leuke activiteiten, studiedagen en gezelligheid! Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

 

Maandag 29 januari
Het belooft weer een leuke week te worden bij Sportstuif. Er staan weer allerlei activiteiten op het programma en de temperaturen stijgen een beetje. Daardoor kunnen we deze week weer lekker veel naar buiten om te rennen en plezier te maken. Allereerst begon de week erg vroeg want er stond een studiedag op de planning, basisschool Coninxhof had een dagje vrij, dus gingen we gezellig met de kinderen naar de zorgboerderij in Someren. Hier waren leuke dieren te zien, hebben de kinderen gespeeld en scheen het zonnetje lekker dus was het heerlijk om lekker buiten te zijn. Helaas moesten we ook weer op tijd terug want de andere kinderen moesten natuurlijk ook opgehaald worden, dus was het tijd om alle kinderen op te halen op school en met z’n allen fruit te eten. Het fruit eten is altijd erg gezellig, we zitten met z’n allen aan tafel en kletsen met elkaar over bijvoorbeeld het weekend of de schooldag. Ook de pedagogische medewerkers zitten aan tafel en kletsen ook gezellig mee. We trokken onze jas aan gingen naar buiten voor de activiteit, deze keer stond er verschillende frisbee varianten op het programma en rambal. Twee erg leuke spellen en gelukkig scheen het zonnetje dus was het perfect om lekker lang de activiteit te spelen. Ook stond er nog een verjaardag op ons te wachten en hebben we gezongen voor de jarige job en kregen we iets lekkers. Hierna was het tijd om zelf te gaan spelen, zo vertrokken er een aantal naar binnen om te tekenen, spelletjes te spelen of te puzzelen. Er bleven ook een paar kinderen buiten om te voetballen of om lekker uit te razen.

  

 

Dinsdag 30 januari
Ook vandaag starten we onze dag zoals gewoonlijk met het snijden van het fruit, het klaarzetten van alle bekers en het vullen van de watertap. Zo staat alles helemaal klaar voor de komst van de kinderen. We stapte de auto in en gingen de kinderen ophalen, nadat iedereen er was, gingen we gezamenlijk fruit eten en ranja drinken. We trokken onze jas aan en gingen naar buiten, we speelde vandaag 2 spellen, 3 is te veel en onze stagiaire Quinn gaf ratten en raven. Quinn is elke dinsdag bij ons op de BSO en loopt al enkele weken stage bij ons, hij stelt zich zelf voor op facebook! Helaas was het ook tijd om weer naar binnen te gaan want er stond nog een verjaardag en een afscheid op ons te wachten, helaas gaat Milly bij ons weg en zo kreeg ze een mooi Sportstuif diploma en kan ze zien hoeveel fruit ze heeft gegeten, ranja heeft gedronken en hoeveel ze heeft gesport bij ons, ook kregen we nog iets lekkers van haar. Hierna vierde we nog de verjaardag van onze pedagogische medewerker Evie, zij was maandag 21 geworden en hebben we voor haar gezongen, iedereen kreeg nog een lekker zakje chip en zo was de dinsdag alweer snel voorbij gevlogen.

  

 

Woensdag 31 januari
We zitten alweer op de helft van de week, gelukkig hebben we nog een paar dagen om leuke dingen te beleven. We begonnen de woensdag ook weer vroeg omdat basisschool de Hommel een studiedag had, dus stond Evie om 7.30 uur klaar om de kinderen te ontvangen. Na het fruitmomentje was het tijd voor een gezellige activiteit, deze keer gingen we de borden van onze bolderkar versieren en verven. We doen namelijk mee met de optocht in Venray met de carnaval en hebben daarom deze bolderkar nodig, natuurlijk moest er ook nog glitter op en waren de handjes van de kinderen op het eind helemaal vies onder de verf en glitter. Snel afpoetsen en zo konden ze nog verder spelen, ook was het alweer tijd om de andere kinderen van school te halen en gingen we samen met de kinderen van Sportstuif SV lunchen. De kinderen konden hierna nog even zijn eigen ding doen, en ook de kinderen die om 14.00 uur de school uit hebben, hebben we opgehaald en zo konden we gezellig om de tafel heen zitten met een bordje fruit en wat ranja. De pedagogische medewerkers moesten nog veel voorbereiden voor een hele leuke activiteit die in de middag plaatsvond en zo konden de kinderen nog even voor zich zelf spelen. Toen alles klaar stond, was het tijd voor onze WMA, een escaperoom! De kinderen die zich op hadden gegeven stonden ook klaar en zo was het tijd om de escaperoom in te gaan. Er stond spannende muziek op, de lichten waren uit en het doel was om zo snel mogelijk te ontsnappen en de sleutels te zoeken. De escaperoom had alles te maken met Mario en Pokémon, de kinderen moesten puzzels oplossen, samenwerken, goed lezen en sleutels zoeken. Uiteindelijk gingen alle kinderen nog een kistje zoeken en zo konden ze met de gevonden sleutels het kistje openen en zaten er heerlijke snoepjes in die iedereen dik had verdiend. Wil jij de volgende keer ook meedoen met onze gave activiteiten? >  geef je dan snel op voor onze volgende WMA via: samenbijsportstuif.nl. Hierna was het nog tijd om zelf te spelen en zo was de woensdag alweer snel voorbij gevlogen, wat een leuke dag was het!

  

 

Donderdag 1 februari
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Lise en Noa, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Lise en Noa hadden wederom twee superleuke spellen bedacht. Bij Noa gingen de kinderen aan de slag met een Bottle-flip estafette en bij Lise gingen de kinderen politie en boefje spelen. Na een kwartiertje gingen de kinderen wisselen van spel, zo kwam iedereen bij ieder spel en hadden ze overal net zoveel de tijd om lekker fanatiek mee te doen. Na de activiteiten was het ook nog eens tijd voor een verjaardag en werd er volop meegezongen voor de jarige job, we kregen nog een lekkere traktatie en konden de kinderen nog eventjes lekker te spelen. Sommige kinderen kozen er voor om nog even te voetballen terwijl andere binnen de rust opzochten met een spelletje!

   

 

Vrijdag 2 februari
Het is alweer de laatste dag van deze week en wat is het toch snel gegaan. De kinderen werden weer opgehaald en het was tijd om onze boterhammen op te eten, hierna was het tijd om vrij te spelen. Ook de oudere kinderen gingen we ophalen en gingen we alles opruimen en was het tijd om fruit te eten. Na het fruit was het tijd voor onze activiteiten en trokken we onze jas aan om naar buiten te gaan. We begonnen met het carnavals hoepeldans en gingen dansen en liepen polonaise op carnavalsmuziek, wat een feest. Stopt de muziek, dan moet je in een hoepel staan, hierna deden we rupsenbal, een spel waarbij je de rups in het vak af moet gooien, mega leuk. Hierna mochten de kinderen nog vrij spelen en werden er kleurplaten gekleurd, gevoetbald en gedanst op de muziek. Iedereen kreeg nog een koekje en zo was de allerlaatste dag van de schoolweek alweer voorbij. Fijn weekend en tot volgende week!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches