Ik ken Sportstuif vanuit locatie Sporstuif Helmond. Een sportieve BSO waar er ruimte is voor genoeg bewegingsvrijheid. Veel aanbod van sport en spel! 

Luc Luc
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pietenpret, Chinese muur en pepernoten bakken in week 48-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif MHCV. Een week vol leuke activiteiten, uitstapjes en plezier! Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 27 november
Een nieuwe week brak weer aan en deze keer wel een speciale week, want we hadden heel veel leuke dingen op het programma staan! We begonnen zoals altijd met de kinderen ophalen van alle scholen, dit keer met veel paraplus en iedereen met de auto omdat het heel veel regende. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif gingen we lekker fruit eten en ranja drinken, omdat het nog steeds erg had regende buiten, besloten we om dit keer een binnen activiteit te doen. We deden boven het verjaardag spel van Ik Hou Van Holland en beneden deden we chaos bal en kamelenrace met mikken in de rondjes. De kinderen kwamen bij elk spel aan de beurt en bij het verjaardag spel moesten ze de bom doorgeven als ze het goede antwoord hadden op de vraag die gesteld werd. Het waren moeilijke vragen zoals ‘ork, ork, ork, soep eet je met een ….. of waar zit je trommelvlies?’ zodra de bom afging dan had je een strafpunt. Na al deze spellen mochten de kinderen vrij gaan spelen en bleven we allemaal binnen door de regen. Een lekker koekje mocht natuurlijk niet ontbreken rond 17.00 uur en hierna gingen de kinderen een voor een naar huis, natuurlijk sloten we deze dag af met het sinterklaasjournaal.

  

Dinsdag 28 november
Gelukkig was het de dinsdag droog dus konden we de kinderen lopend en met de autos gaan halen, hierna lekker fruit en ranja gegeten en gedronken om vervolgens naar buiten te gaan met alle kinderen. Wel was het superkoud buiten dus besloten we om wat ren spellen te gaan doen, Chinese muur en ratten en raven. Wat deden de tikkers goed zijn best om alle kinderen te tikken bij Chinese muur zodat er een muur gemaakt werd, ook bij ratten en raven moesten de kinderen goed opletten wat er gezegd werd in het verhaaltje, was het ratten of raven? Na de activiteit hebben de kinderen lekker iets voor hun zelf gedaan, er werden sinterklazen en pietjes getekend, gevoetbald buiten, spelletjes gedaan en meegezongen en gedanst op de sinterklaasmuziek binnen. We kregen een lekker koekje en het was alweer tijd voor het sinterklaasjournaal en toen was de dinsdag alweer voorbij… Wat een vrolijke dinsdag was het!

  

Woensdag 29 november
De woensdag begon met de allerlaatste peutergym en dit keer zelfs peuterpietengym! Er kwamen zelfs 2 pietjes meedoen met de peutergym en wat was dit geslaagd! Volgend jaar in april beginnen we weer met de nieuwe reeks peutergym, maar dan buiten. Houd onze website goed in de gaten om je op te geven! In de middag hebben we de kinderen van de scholen gehaald, hierna moesten we snel onze boterhammetjes eten, want het was tijd voor pietenpret. We stapte de auto in om naar de gymzaal te gaan, hier hebben de kinderen nog even geholpen om de laatste materialen op te zetten. Evie ging nog de laatste kinderen halen bij de andere school en zo waren we compleet, de kinderen die zich op hadden gegeven voor pietenpret, kwamen langzaam binnen en wat was het gezellig zo met alle kinderen. De groepjes kwamen bij elkaar en we deden een begindansje, waarna we hierna meteen gingen beginnen met het beginnen van alle onderdelen. Ook hier kwamen ineens 2 pietjes binnengelopen om goed te kijken of de kinderen een hulppietje konden worden, na een geslaagde pietenpret hebben de kinderen van onze Sportstuif nog geholpen met het opruimen en zijn we teruggegaan naar ons gebouw. Hier konden we onze pepernoten opeten die we hadden gekregen van de pietjes en was het alweer tijd voor het sinterklaasjournaal en om naar huis te gaan. Wil je zien hoe pietenpret 2023 was? klik dan op deze link!

   

Donderdag 30 november
De donderdag brak aan en we gingen alle kinderen ophalen, toen we terugkwamen bij het gebouw was alles overhoop gehaald want rommelpiet was langs geweest. Overal lagen schoentjes, pepernoten, stoelen en tafels overhoop en er waren zelfs zakken met cadeautjes gebracht! We hadden eerst even alles opgeruimd zodat we fruit konden eten en ranja konden drinken, hierna zijn we met alle kinderen op de trap gaan zitten want we wilde natuurlijk wel weten wat rommelpiet allemaal achter had gelaten. We pakte alle zakken met cadeautjes en het gedichtje, deze heeft een kindje voorgelezen en hierna hebben we 3 cadeautjes uitgepakt, we kregen 2 dozen vol met een knikkerbaan en een speelmat. Toen we hier klaar mee waren gingen we naar buiten om de activiteit te gaan doen, deze keer stond er ontwijkbal en sinterklaas tikkertje op het programma. Bij ontwijkbal waren er twee teams die gooien op de 5 personen in het midden van het vak, ze mogen niet uit het vak en moeten alle ballen ontwijken, word je geraakt dan wisselen je om met die gene die jouw heeft af gegooid. De kinderen hebben beide spellen gespeeld en we moesten weer snel naar binnen want we hadden ook nog een verjaardag op de planning staan, deze hebben we goed gevierd en we kregen zelfs nog een traktatie. Hierna hebben de kinderen lekker buiten en binnen gespeeld en was het tijd voor het sinterklaasjournaal en werden de kinderen een voor een opgehaald, een geslaagde donderdag!

 

Vrijdag 1 december
De laatste dag van de BSO brak aan en we gingen de kinderen in het koude weer ophalen van de scholen, hierna hebben we lekker onze boterhammetjes opgegeten en zijn we gaan spelen. Toen het half 3 was, was het ook weer tijd om de andere kindjes van de scholen op te halen en was het tijd voor fruit en ranja. We gingen met alle kinderen op de trap zitten omdat het weer tijd was voor het gedichtje van sinterklaas én de cadeautjes die uitgepakt mochten worden, we kregen 1 doos vol dinosaurussen, een air hockey tafel en 1 doos met autootjes. Deze werden natuurlijk meteen gebruikt voor de speelmat en de air hockeytafel werd in elkaar gezet, als activiteit was het tijd voor pepernoten bakken. Het was koud buiten dus was dit de perfecte activiteit, we deden dit in 3 groepen zodat iedereen kon kneden en mooie pepernoten kon maken en wat rook dat lekker toen ze uit de oven kwamen! De rest van de vrijdagmiddag hebben we buiten gevoetbald, spelletjes gedaan binnen en met het nieuwe speelgoed gespeeld. Een geslaagde vrijdag en laatste BSO dag van de week!

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches