Vanuit mijn eigen ervaring van Sportstuif Asten, is Sportstuif een buitenschoolse opvang waar de kinderen op een sportieve en vooral leuke manier kennis maken met veel verschillende sport en spel activiteiten! Naast de buitenactiviteiten is er ook de mogelijkheid om binnen creatief te zijn door te kleuren, te knutselen enz. 

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Jubileumweek, springkussens en jachtseizoen in week 26-2023

Deze week was het feest, Sportstuif Venray MHCV bestaat 2 jaar! We hebben dit samen met de kinderen de hele week gevierd met springkussens en cadeautjes. Benieuwd naar wat we deze week allemaal voor leuks hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Maandag 26 juni
De start van weer een nieuwe week, maar niet zomaar een week. We hebben namelijk een jubileum week want Sportstuif MHCV bestaat alweer 2 jaar! We begonnen deze week rustig. Nadat we alle kinderen hadden opgehaald was het tijd om eerst lekker wat fruit te eten. Omdat we jarig zijn staat deze week natuurlijk ook in het teken van cadeautjes. Nadat het fruit op was, was het dan ook tijd voor het eerste cadeautje. De kinderen waren allemaal laaiend enthousiast toen ze het open maakte, het was namelijk een spikeball set. Spikeball is een spel waarbij je een bal heen weer speelt tussen teams via een rond staand net dat op de grond wordt geplaatst, een soort kleine trampoline. In dit net wordt de bal door het stuiteren steeds teruggekaatst en zo van de ene speler naar de andere speler gespeeld. De kinderen én pedagogisch medewerkers hebben natuurlijk gelijk grondig gebruik gemaakt van het nieuwe speelgoed! Nadat het cadeautje was uitgepakt was het ook nog tijd voor een sportactiviteit. We speelden trefbal met de hele groep. Werd je geraakt dan mocht je langs de kant gaan staan. Waren er 3 teamgenoten af? Dan mocht je weer in het veld komen staan! Een geslaagde dag!

  

 

Dinsdag 27 juni
De tweede dag van de jubileum week was aangebroken en ook vandaag was het weer feest. De kinderen zijn weer allemaal opgehaald, het fruit is gesneden en de ranja staat koud, tijd om de dag te beginnen. Nadat de kinderen lekker het fruit hebben opgegeten was het tijd voor het tweede cadeautje van deze week. Een aantal kinderen waren al aan het gillen van enthousiasme want ze zagen al snel wat het was. Ze hebben het pittenzakje spel gekregen, ook wel de Bean Bag- set genoemd. Bij dit spelletje moeten de spelers om de beurt kleine pittenzakjes gooien naar een bord met een gat erin en als die raak is ontvang je een punt! Na het open maken van de cadeautjes was het tijd voor de buitenactiviteit. Dit keer hadden we het nog groter aangepakt, er was namelijk een groot springkussen opgezet! Niet alleen leuk voor de kinderen maar natuurlijk ook voor de pedagogisch medewerkers! Naast het springkussen dat was opgezet stonden er nog 4 andere grote spellen klaar, namelijk XL twister, XL 4 op een rij, XL jenga en XL mikado. De kinderen werden opgedeeld in 4 groepen en de activiteit ging van start en hebben we heerlijk buiten in het zonnetje gespeeld! We hebben vandaag alleen maar blije gezichtjes naar huis zien gaan en hier worden wij natuurlijk ook blij van, weer een geslaagde middag dus!

 

 

Woensdag 28 juni
De dag begon vandaag als elke woensdag, kinderen ophalen en daarna samen onze boterhammen opeten bij Sportstuif.  Na het eetmoment moest er van alles klaargezet worden voor de middag want vandaag gingen we ons jubileum vieren! We hadden op social media een uitnodiging hiervoor gezet, dus alle kinderen die zin hadden om langs te komen waren welkom, jong en oud! Vandaag hadden we een koe springkussen, mét een glijbaan en lagen de XL-Games ook weer klaar.  Rond een uurtje of 3 kwamen de eerste kinderen binnen en hebben we heerlijk met elkaar gespeeld. Om 17:00 was het einde van de vrije inloop en gingen alle kinderen weer rustig op huis aan, behalve de kinderen die natuurlijk altijd op woensdag bij ons zijn, die konden nog eventjes doorspelen. Wij vonden het een erg geslaagde middag en willen iedereen die is gekomen hiervoor bedanken! Later op de middag was het tijd voor ons jaarlijks ouder kind toernooi. Tijdens deze avond speelden ouders met hun kinderen verschillende wedstrijdjes tegen elkaar. Met maar liefst 40 ouders en kinderen was het een geslaagde avond. Er werd fanatiek gevoetbald en gehockeyd door de kinderen maar vooral ook door de ouders!

  

Donderdag 29 juni
Vandaag was zoals normaal, weer een drukke donderdag. Nadat de kinderen waren opgehaald was het snel tijd voor wat drinken en een stukje fruit. We moesten vandaag een beetje opschieten want er stond een leuke activiteit op de planning, namelijk Jachtseizoen in het centrum van Leunen! Gezamenlijk liepen we naar de kerk van Leunen en hier begon het spel. Er werden vier teams gemaakt, twee teams mochten eerder vertrekken en stuurde iedere vijf minuten de locatie door. De andere twee teams moesten zo snel mogelijk de verstoppende teams zoeken! Het bleef ontzettend spannend want in de laatste 10 seconde was er nog niemand getikt. Totdat het team van Davey het team van Loes tegenkwam en ze helaas in de laatste seconde getikt werden.. We hebben nog even de rollen omgedraaid, de verstoppers werden de zoekers en de zoekers werden de verstoppers en toen was het alweer tijd om terug naar de BSO te lopen. Alle kinderen waren moe geworden van de spanning en het vele lopen maar wij hebben ontzettend veel lachende gezichtjes gezien. Zeker een geslaagde middag dus!

  

Vrijdag 30 juni
De laatste dag van de jubileumweek is alweer aangebroken. De eerste kinderen werden van school gehaald en samen hebben we de boterhammen opgegeten. De kinderen hebben nog even gespeeld en hierna was het alweer tijd om de andere kinderen op te halen. Nadat iedereen was opgehaald was het tijd voor wat fruit en ranja, even lekker bijkletsen met elkaar. Tijdens deze laatste schooldag van de week hadden we nog wat cadeautjes over die de kinderen mochten uitpakken. Ze hebben veel waterspullen gekregen zoals bijvoorbeeld banden voor op de buikschuifbaan en water pistooltjes! Ook kregen ze nog twee nieuwe ballen, dit was hard nodig want veel ballen hadden we niet meer.. Na het uitpakken van de cadeautjes hebben we de auto's gepakt en zijn we naar het bos gereden. In het bos speelden we in twee teams levend stratego tegen elkaar. Beide vlaggen waren goed verstopt maar toch lukte het team groen om de blauwe vlag te vinden! Na 2 potjes zijn we weer terugwaarts richting de BSO gegaan. Ze kregen nog een koekje en toen was de dag alweer voorbij. Het was een geslaagde jubileumweek met veel lachende gezichtjes!

 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches