Bij Sportstuif kunnen kinderen de hele middag buiten spelen en verschillende activiteiten doen! Leuke medewerkers die graag mee sporten en spelen! 

Yvonne Yvonne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ik hou van holland tikspel, makers en krakers en kamelenrace in week 27- 2023

Wederom een nieuwe week bom vol met leuke activiteiten bij Sportstuif Venray MHCV! Benieuwd naar wat we deze week allemaal voor leuks hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Maandag 3 juni
Het weekend is weer voorbij gevlogen en dat betekent dat wij alle blije gezichtjes weer mogen ophalen bij de verschillende scholen in Venray. Tijdens het fruit eten worden de weekendverhalen gezellig uitgewisseld. Toen het fruit op was, was het alweer tijd voor de eerste activiteiten van de nieuwe week. We begonnen deze week met 2 spelletjes, namelijk kamelenrace en inhaaltikkertje. Bij pedagogisch medewerker Davey en Roy werd de kamelenrace gespeeld. Dit spelletje lijkt precies hetzelfde op de kamelenrace van de kermis. De kinderen moesten een jeu de boules bal in de hoepels rollen. Bleef de bal in de hoepel liggen dan mocht de kameel (de pion) een stapje naar voren. Het team dat als eerste met de kameel de finish had behaald had gewonnen. Bij pedagogisch medewerker Loes werd inhaaltikkertje gespeeld. Iedereen stond in een kring en kreeg een nummer. Werden de nummers 1 geroepen dan moesten zij zo snel mogelijk een rondje rondom de kring rennen en terug staan op hun plaats. Degene die voor hen renden moesten ze proberen te tikken. Werd je getikt? Dan mocht je in het midden van de kring komen zitten. Het was een spannend potje maar uiteindelijk kon er maar 1 de winnaar zijn. Na de activiteit hebben we nog een verjaardag gevierd en kregen alle kinderen iets lekkers! Een mooi einde van een leuke eerste dag na de vakantie.

 

Dinsdag 4 juni
Nadat alle kinderen waren opgehaald en wat gedronken hadden was het tijd voor de sportactiviteiten. Op dinsdag stonden er maar liefst 3 activiteiten op het programma. Zo speelden we makers en krakers, tikkertje met de geheime verlosser en het ik hou van Holland tikspel. Bij makers en krakers liggen er allemaal hoedjes (pionnetjes) verdeeld over het veld, een paar van die hoedjes liggen op de kop en een paar liggen gewoon rechtop. De groep kinderen werd verdeeld over twee groepen; de makers en de krakers. De makers hadden de taak om de hoedjes rechtop te leggen en de krakers hadden de taak om de hoedjes op de kop te leggen. Uiteindelijk is de tijd voorbij en worden de hoedjes geteld, wie heeft de meeste hoedjes goed neergelegd? Die heeft natuurlijk gewonnen! Het ik hou van Holland tikspel was een nieuw spelletje voor de kinderen. Hierbij staat iedereen in een cirkel en wordt  er een bal doorgegeven. Ondertussen wordt een hoepel gedraaid. Als de hoepel plat op de grond ligt is degene de tikker die op dat moment de bal in zijn handen heeft en mag hij iedereen met de bal gaan tikken. Het laatste spelletjes, tikkertje met geheime verlosser is een bekende bij de kinderen. Bij dit spelletje is er één tikker. De tikker moest proberen alle kinderen af te tikken. Als je werd getikt moest je op de plek waar je bent getikt stil blijven staan. Vervolgens konden de vooraf aangewezen geheime verlossers de getikte kinderen heel stiekem bevrijden, want de tikker mag er natuurlijk niet achter komen wie de verlossers zijn! Toen de activiteiten klaar waren was het nog tijd voor een verjaardag en hebben we afscheid genomen van Ikraan. Zij heeft het afgelopen jaar stage bij ons gelopen en het is helaas alweer voorbij. Iedereen kreeg iets lekker en nog een cadeautje van Ikraan, super lief! Ikraan bedankt en veel succes met alles!

 

Woensdag 5 juni
De woensdag is altijd een rustigere dag. Nadat de eerste kinderen waren opgehaald hebben we samen lekker de boterhammen opgegeten. Vandaag stond eigenlijk onze woensdagmiddagactiviteit waterspellen op de planning… maar helaas door code oranje van het weer kon het helaas niet doorgaan. Toch hebben we samen met de kinderen tussen de buien door nog heerlijk gespeeld. Vandaag speelden we het safari tikspel. Bij dit tikspel worden de kinderen in 4 groepen verdeeld. Iedere groep is een bepaald dier en staat in een hoepel, vandaag hadden we de olifanten, de tijgers en de leeuwen. Pedagogisch medewerker Marlou roept een dier en die dieren moeten naar de lege hoepel rennen zonder getikt te worden. Je bent veilig als je in de hoepel staat. Welke groep dieren heeft het tot het einde gehaald zonder getikt te worden?? Dit keer waren het de snelle leeuwen. Na de activiteit hebben de kinderen nog vrij gespeeld en zijn ze binnen creatief bezig geweest.

  

Donderdag 6 juni
Donderdag is altijd een drukke maar ook een gezellige dag. Nadat alle 44 kinderen waren opgehaald was het weer tijd voor wat ranja en een stukje fruit! De kinderen hadden veel gekke en drukke verhalen maar dit vonden wij alleen maar gezellig. Toen alles op was, was het weer tijd voor de activiteit. Meester Ted had weer iets leuk verzonnen, namelijk het chaos doelen spel. De kinderen stonden in twee teams tegenover elkaar met allemaal hun eigen doel. Het was de bedoeling dat ze hun eigen doel gingen beschermen. De kinderen van het andere team mochten ballen door middel van gooien en te schoppen in het doel van de tegenstanders te krijgen. Bij de oudere kinderen werd het nog extra moeilijk gemaakt omdat er tennisballen op pionnetjes voor het doel lagen, deze moesten blijven liggen. Wanneer er gescoord werd dan moest je wisselen met iemand aan de zijkant.

 

Vrijdag 7 juni
Vrijdag, de laatste dag van de week is alweer aangebroken. De eerste kinderen werden opgehaald, we hebben zoals gewoonlijk gezamenlijk de boterhammetjes opgegeten en was er nog wat tijd om even te spelen. Nadat de andere kinderen van school zijn opgehaald hebben we samen wat fruit gegeten en werden de kinderen goed ingesmeerd met zonnebrand, het was namelijk weer een warme dag! Als activiteit van vandaag hebben we de sproeiers aangezet. Het nieuwe speelgoed wat we vorige week hebben gekregen tijdens de jubileumweek kwam hierbij goed van pas! De banden en waterpistooltjes zijn goed gebruikt! Na de activiteit hebben de kinderen nog lekker vrij gespeeld. We hebben nog een verjaardag gevierd en afscheid genomen van stagiaire Bo. Zij heeft het afgelopen jaar stage bij ons gelopen en het is helaas alweer voorbij. Bo bedankt en veel succes met alles! Er is nog gevoetbald, gefietst en heerlijk gezeten in het zonnetje. Het was een heerlijke middag voor het weekend begon!

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches