Een hele leuke BSO, met een super mooie locatie. Kinderen kunnen na school hier lekker actief bezig zijn onder begeleiding van een leuk en sportief team!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetje van de vloer, tweetalbal en escaperoom in week 14-2023

De week is begonnen met een lekker zonnetje. Dit maken de sportactiviteiten buiten natuurlijk nog een stukje leuker. Ben jij benieuwd wat we deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder in onze blog! 

Maandag 3 april 
Het is weer maandag, dat betekent dat we weer met onze blauwe auto's klaar stonden om alle kinderen van de scholen op te halen. Tijdens het fruiteten werden alle weekend verhalen uitgewisseld. De zon scheen, dus na het fruit eten zijn we snel naar buiten gegaan voor de activiteit. Hier had pedagogisch medewerker Loes twee activiteiten klaar gezet. De groep werd opgesplitst in twee groepen. De oudere kinderen speelden het memory fruit spel. Hierbij stonden de kinderen in een cirkel. Er werd een bal overgegooid en je moest dan een stuk fruit benoemen. Nadat alle kinderen de bal hadden gehad, gingen we proberen om de ronde nog een keer na te gooien en hierbij het goede fruit soort te benoemen. Had je het fout? Dan mocht je een rondje om de groep rennen. De jongere kinderen speelden het tikspel voetje van de vloer. Er word een tikker uitgekozen en een afgesproken speelveld. De bedoeling is dat de tikker de kinderen aftikt. Dat mag alleen gebeuren als de voeten op de grond staan. De kinderen moeten dus proberen om hun voeten van de vloer te houden. Dit kon bijvoorbeeld door op de grond te gaan zitten met je voeten in de lucht of wanneer je in een hoepel stond, was je vrij en mocht je niet getikt worden. 

 

 

Dinsdag 4 april 
We hebben weer geluk vandaag, want de zon scheen alweer! Na het fruit eten gingen we dan ook snel naar buiten voor de activiteit. Pedagogisch medewerker Davey had weer twee leuke activiteiten klaargezet. We speelden namelijk tweetalbal. In het veld zijn zes doeltjes uitgezet, in elk doeltje mag één tweetal staan. Het is de bedoeling dat het tweetal bij een ander doeltje gaat scoren. Maar er kan natuurlijk ook bij jou gescoord worden. Bij dit spel is het dus belangrijk dat je goed kan samenwerken met je tweetal. Wanneer er in jou doeltje gescoord werd, word je gewisseld met een nieuw tweetal. We speelden tweetalbal in twee verschillende groepen, de ene groep begon met voetbal en de andere groep met knotshockey. Alle kinderen hebben een potje knotshockeytweetalbal en voetbaltweetalbal gedaan! 

  

 

Woensdag 5 april 
De woensdag is alweer aangebroken en dat betekent dat we de kinderen vroeg van school mogen ophalen. We hebben samen boterhammen gegeten en nog even vrij gespeeld. Vandaag was het namelijk tijd voor de woensdagmiddagactiviteit bij Sportstuif MHCV. Hiervoor konden kinderen uit Venray zich opgeven om mee te doen met de escaperoom. Deze stond in het teken van de spionnenschool escaperoom, de kinderen moest door middel van samenwerken allemaal raadsel oplossen om uiteindelijk de bom te kunnen ontmantelen! 💣 Na afloop hadden alle kinderen een heerlijk ijsje verdiend, wat een bofkonten! 😋

  

Donderdag 6 april
Pasen komt steeds dichterbij en dat betekend paaseieren zoeken! Voordat we de kinderen allemaal gingen ophalen hebben we overal chocolade paaseitjes verstopt, langs de hockeyvelden, op de hockeyvelden, tussen de struiken, in kleine hoekjes, je kunt het je wel bedenken. Terwijl de laatste kinderen werden opgehaald waren er al een paar eitjes gevonden dus het was voor de meeste geen verrassing meer, maar dat mocht de pret niet drukken! Toen ze eenmaal mochten gaan zoeken, werd er fanatiek gezocht. Als je een eitje had gevonden moest je die in een bakje doen bij pedagogisch medewerker Ted. Toen eenmaal alles gevonden was hebben we de eitjes eerlijk verdeeld over iedereen zodat iedereen er lekker van kon genieten. 

    

 

Vrijdag 7 april 
De laatste dag voor het paasweekend is alweer aangebroken. We hebben vandaag tijdens de activiteit het spel piontrefbal gespeeld. In het veld stonden drie pionnen per team in het veld. Elk team verdedigt zijn of haar pionnen, vangen of pakken zij de bal, dan mogen zij proberen de tegenstander af te gooien of de pionnen om te gooien. Het team dat als eerste alle pionnen van de tegenstander omgooit wint.Dit was een leuke afsluiter van weer een leuke week en een goed begin van een lekker lang paasweekend! Wij van Sportstuif Venray hopen dat jullie allemaal een fijn pasen hebben en tot volgende week! 🐰

 

 

 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches