Top BSO waar kinderen lekker actief bezig zijn met allerlei verschillende activiteiten.

Joris Joris
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetbalspelletjes, watergevecht en een ijsje eten in week 25-2022

Weer een niewe zonnige week bij Sportstuif Venray. Ook deze week een planning vol met leuke activiteiten. Zo speelden we verschillende voetbalspelletjes, hadden we een watergevecht en aten een ijsje. In deze blog lees je de precieze invulling van de dag. Veel leesplezier! 

Maandag 20 juni
Er is weer een nieuwe week aangebroken en dat betekend weer een week vol leuke en sportieve activiteiten bij Sportstuif! Wij kijken er altijd erg naar uit om de kinderen op te kunnen halen uit school. Het fruit is alweer gesneden en de ranja staat koud in de koelkast wanneer de kinderen bij Sportstuif aankomen. Ze kunnen meteen hun handen gaan wassen, hun bekertje zoeken en een plekje ergens aan tafel zoeken. De ranja word ingeschonken en de bordjes met fruit worden uitgedeeld. “Eet smakelijk!” roepen we dan en dan kunnen de kinderen rustig het lekkere bordje fruit opeten. Na het fruit gaan we naar buiten voor de activiteit. Vandaag hadden we als activiteit de boer en de hazen en penalty’s schieten. De eerste activiteit ging als volgt: De boeren zijn druk bezig op het land met wortels verbouwen en de hazen die rond de boerderij leven hebben natuurlijk eten nodig. En wat eten hazen het liefst? Wortels! Dus de hazen gaan op pad en gaan proberen de wortels af te pakken van de boeren zonder dat ze gepakt worden. Als ze gepakt worden moeten ze de wortel natuurlijk weer inleveren en krijgen ze weer een nieuwe kans. De kinderen deden lekker enthousiast mee en het spel verliep erg leuk! Aan de andere kant van het veld werden er penalty’s geschoten in twee groepen, hier konden de voetballers onder ons eens laten zien hoe goed ze nu echt zijn. Voor de andere kinderen was het natuurlijk even oefenen om het goede balgevoel te krijgen en de bal richting goal te schieten. Uiteindelijk had iedereen wel een keer gescoord en waren het weer geslaagde activiteiten. Na de activiteit werd er binnen en buiten vrij gespeeld, buiten werd er door gepakt met penalty’s schieten en binnen werden er vooral veel papieren vliegtuigjes gevouwd. Weer een geslaagde eerste dag van de week.

    


Dinsdag 21 juni
Vandaag hadden we weer twee activiteiten op de planning staan, een activiteit voor de jongere kinderen en een voor de wat oudere kinderen. De twee activiteiten leken wel op elkaar, alleen was de ene natuurlijk net wat moeilijker dan de anderen. Bij de oudere kinderen deden we voetslagbal en bij de jongere kinderen rupsbal, beide heeft het iets weg van slagbal. Voetslagbal is eigenlijk gewoon slagbal maar dan niet de bal wegslaan met een honkbalknuppel maar de bal weg schoppen met je voet. Wanneer je de bal weg hebt geschopt is het, net zoals bij slagbal, de bedoeling om zo snel mogelijk rond te rennen langs de honken om punten te scoren. De kinderen schopte de bal soms aardig ver, dan duurt het natuurlijk eventjes voordat de bal weer terugkomt en zo werden er dus wel een paar homeruns gerend! Bij rupsbal schop je de bal ook zo ver mogelijk weg, alleen moet dan niet één iemand de bal gaan halen, maar het hele team. Want wanneer de eerste persoon de bal in de handen heeft, maak je een rijtje en geef je de bal door naar achter door de benen of over het hoofd. Wanneer de bal bij de laatste persoon van het rijtje is aangekomen word er stop geroepen en moet degene die langs de honken aan het rennen was stoppen en tellen hoeveel honken hij/zij voorbij is gerend. Het aantal honken zijn de hoeveelheid punten die je dan hebt verdiend. Het was erg leuk om de kinderen zo goed samen te zien werken, want het moet natuurlijk allemaal snel gebeuren en daar heb je elkaar voor nodig. Samenwerken vinden wij erg belangrijk bij Sportstuif, daarom maken wij ook vaker twee groepen bij de activiteit zodat de kinderen allemaal ongeveer op hetzelfde niveau zitten en dus veel beter kunnen samenwerken!

  


Woensdag 22 juni
Het beloofde vandaag weer een heerlijk warme dag te worden en dat werd het gelukkig ook! Op de woensdag beginnen wij natuurlijk altijd met gezamenlijk onze boterhammen op te eten. Na de boterhammen en het vrij spelen gingen we opzoek naar verkoeling in het dorp van Venray. Een ijsje klonk bij de kinderen als muziek in de oren en bij ons stiekem ook wel. 😉 Deze ijsjes hebben we lekker rustig bij Ijssalon de Verleiding opgegeten en daarna zijn we weer teruggegaan naar Sportstuif waar het tijd was voor de activiteit. De activiteit van vandaag stond in het teken van water, de oberrace! De naam verklapt het spel al een beetje. De kinderen waren de obers en moesten met een dienblad gevuld met bekers met water een parcourtje aflopen en aan het einde van het parcour moesten de bekers geleegd worden in een emmer. Welk team als eerste de emmer vol met water had, had natuurlijk gewonnen. Maar de kinderen vonden het heerlijk om met water te spelen dus hebben de rest van de middag het parcourtje zelf nog gelopen en emmers vol water over elkaar heen gegooid. Het was weer een lekkere zonnige woensdag middag!

  


Donderdag 23 juni
Vandaag stond er een studiedag van basisschool de Petrus Banden op de planning, dus verschillende kinderen kwamen al in de ochtend naar Sportstuif. We begonnen de dag met vrij spelen, maar merkte snel al dat het erg lekker weer was buiten en besloten de badkleding aan te doen en lekker met zijn allen buiten met water te gaan spelen. Hier hebben we dan ook de rest van de ochtend mee gevuld. Maar op een gegeven moment moet er natuurlijk ook geluncht worden, dus hebben we ons even een beetje laten opdrogen en hebben we buiten in de schaduw onze boterhammen opgegeten. Tegen die tijd kwamen pedagogisch medewerker Ted en pedagogisch medewerker Davey ook aan en was het voor hun tijd om de kinderen op te gaan halen. Toen alle kinderen waren opgehaald waren we weer begonnen met fruit eten en hebben we daarna weer de rest van de middag vrij gespeeld, sommige kinderen deden dit binnen met een spelletje en de andere kinderen gingen in badkleding naar buiten om met het water te spelen en om over de buikschuifbaan te gaan! Kortom weer een volle dag gevuld met leuke dingen!

Vrijdag 24 juni
De laatste dag van de week alweer, het is weer voorbij gevlogen door alle leuke activiteiten. Op de vrijdag zijn de meeste kinderen vroeg klaar op school, dus dat betekend dat we samen bij Sportstuif de boterhammen opeten. Na de boterhammen word er vrij gespeeld, vandaag was politie en boefje erg populair en de kinderen hadden er dan ook veel lol in. Wij bij Sportstuif maken vaak een lolletje met de kinderen of de kinderen met ons, deze keer had een van de kinderen een Sportstuif vest aangetrokken en deed net alsof hij pedagogisch medewerker Ted was en hielp ons met dingen die gedaan moesten worden. Zie jij de verschillen? Wij bijna niet hoor! 😉

Nadat we waren uit gegrapt was het natuurlijk nog tijd voor de activiteit, die vandaag ook weer in het teken stond van tegen de bal trappen met de voeten. Het was dan ook voetlummel, lummelen kennen we allemaal wel en dat wordt met de handen gespeeld, dus voetlummel word met de voeten gespeeld. We begonnen rustig aan met één bal en later in het spel hadden we een tweede bal toegevoegd om het toch wat lastiger te maken. Ondertussen was iedereen wel een keer de lummel geweest en sommige kinderen zelfs wat vaker. Het was weer tijd om vrij te spelen totdat de kinderen werden opgehaald en het weekend weer kon beginnen! Tot volgende week!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches