Overgestapt in sept na 11 jaar andere opvang.
Hele fijne leidsters en Leiders , leuke activiteiten en een blij kind dus TOP.

Daniëlle van der Meer Daniëlle van der Meer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vakjagerbal, kaartenestafette en tikkertje met geheime verlossers in week 12-2023

Afgelopen week is weer voorbij gevlogen! Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals vakjagerbal, kaartenestafette en tikkertje met geheime verlossers. Ben je benieuwd wat voor activiteiten we nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder in onze blog! 

Maandag 20 maart
Vandaag ging de week bij Sportstuif Venray MHCV weer goed van start! De ene dag verdelen we tijdens de activiteit de groep in twee, soms zelfs in drie maar vandaag speelden we met alle kinderen vakjagerbal. Iedereen begint in het middelste vak. De andere vakken zijn nog leeg, alleen ligt in beide vakken een bal. Het spel werkt hetzelfde als iemand is hem, niemand is hem. Iedereen mag de ballen oprapen en er iemand mee afgooien. Als je iemand hebt afgegooid schijf je en vak op (richting het ‘winnaarsvak’), maar als je zelf wordt afgegooid, ga je een vak terug. Wie staan er aan het einde allemaal in het winnaarsvak?

  

 

Dinsdag 21 maart
Nadat alle kinderen van school zijn opgehaald en naar onze buitenschoolse opvang zijn gebracht zijn we begonnen met de activiteiten van vandaag. De activiteiten die we vandaag hebben gedaan waren tikkertje met geheime verlossers en kaartenestafette. Bij tikkertje met de geheime verlossers was er één tikker. De tikker moest proberen alle kinderen af te tikken. Als je werd getikt moest je op de plek waar je bent getikt stil blijven staan. Vervolgens konden de vooraf aangewezen geheime verlossers de getikte kinderen heel stiekem bevrijden, want de tikker mag er natuurlijk niet achter komen wie de verlossers zijn!

Nadat we met alle kinderen fruit hadden gegeten was het tijd voor onze activiteit. Vandaag stond er kaartenestafette op de planning. Er werden vier teams gemaakt, elk team een eigen hoepel met kaarten. Om de beurt rent er een kind van elk team naar de hoepel. Hij of zij mag een kaart om draaien. Wanneer het de goede kaart was mocht diegene deze meenemen naar zijn team. Elk team had eerst de 2 nodig, daarna de 3 enzovoort. Wanneer het niet de kaart was die ze nodig hadden, moest je deze kaart terug omdraaien, laten liggen en terug rennen. Het team dat als eerst alle kaarten in de goede volgorde verzameld had is de winnaar! Welk team is de winnaar..?

  

 

Woensdag 22 maart
Vandaag speelden wij opdracht tikkertje. Als je getikt was moest je eerst een opdracht uitvoeren, hierna mocht je weer meedoen met tikkertje. Samen met alle kinderen hebben we de opdrachten bedacht. Zo speelden we de eerste ronde met de opdracht om 5 jumping jacks te doen. De tweede ronde moest je een bal overgooien en vangen naar iemand die nog in het tikspel was. De derde ronde deed iedereen 3 squats wanneer je was getikt. Alle kinderen waren super fanatiek met hun zelf gekozen opdrachten. Wat was het een leuk tikspel!

Naast de leuke activiteiten die wij geven, vinden we natuurlijk veiligheid ook heel belangrijk. Daarom had Eefje vandaag haar jaarlijkse BHV cursus. Naast onze tweejaarlijkse kinder ehbo-cursus volgen een aantal medewerkers de jaarlijkse BHV cursus. Onderdelen die aanbod komen zijn ontruiming van een gebouw, letsel, reanimatie, verstikking en brand blussen. 

  

 

Donderdag 23 maart
Nadat iedereen uit school is opgehaald was het tijd om lekker fruit te eten. Na het fruit was het tijd om met zijn allen op de trap te zitten. De meeste kinderen hadden meteen door wat er ging gebeuren, want vorige week hadden wij namelijk een ontruimingsoefening gedaan. Vorige week werd er uitgebreid uitgelegd wat er moet gebeuren als het brandalarm af zou gaan. Vandaag gingen we het oefenen, zonder dat er nog iets werd uitgelegd. Gelukkig hebben alle kinderen vorige week goed geluisterd en meegedaan, want iedereen wist meteen wat ze moesten doen! Toen we buiten stonden om te controleren of alle kinderen ook buiten waren, kwam er ineens een stortbui over ons heen. We zijn snel met zijn allen naar binnen gerend en hebben hier vrij gespeeld. Zo werd er fanatiek getafelvoetbald, strijkkralen creaties gemaakt en gekleurd aan de verjaardagstaart voor de verjaardagskalender die wij aan het maken zijn van alle kinderen. Toen de regen een beetje minder werd zijn de kinderen die nog lekker naar buiten wilden naar buiten geweest. Hier waren ze druk bezig met wie scoort is keep. Ondanks dat we vandaag geen gezamenlijke activiteit hebben gedaan door de stortbui, heeft iedereen lekker binnen of buiten gespeeld!

 

 

Vrijdag 24 maart
We hadden weer pech vandaag met het weer. Na het fruit eten was het weer mega hard aan het regenen. Gelukkig kunnen wij ook binnen een leuke activiteit bedenken. Vandaag deden we vier minute to win it spellen. We hadden flip cup, kaarten blazen, vlitjes omdraaien en het pantyspel. Alle kinderen probeerden binnen één minuut alle spellen zovaak mogelijk uit te voeren. Ze werden er allemaal heel enthousiast en fanatiek van konden zichzelf elke keer weer verbeteren. Na de activiteit hebben we nog een verjaardag gevierd. Hierna is het gelukkig gestopt met regenen, dus kon iedereen die lekker buiten wilde spelen nog snel even naar buiten. We hebben weer een hele leuke week gehad vol activiteiten!

  

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches