Top BSO waar kinderen lekker actief bezig zijn met allerlei verschillende activiteiten.

Joris Joris
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Studiedagen, tennislessen en sneeuw in week 13-2022

Hoi allemaal, welkom bij een nieuwe blog. Een verslag van een week bij Sportstuif Venray met leuke foto's en video's. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Deze week hadden we twee studiedagen, kregen we tennisles en speelde we sneeuwbal tikkertje in de sneeuw. Veel leesplezier! 

Maandag 28 maart
We zijn de maandag begonnen met een studiedag, tijd om te spelen bij Boegafun! Wat hebben we plezier gehad. In de middag kwamen Tennisclub Venray en Tennisschool Maascourt een tennisles verzorgen aan de kinderen van Sportstuif. Spelenderwijs leerden de kinderen kennismaken met de sport tennis. Zo kregen ze allemaal een eigen tennisracket met een bal, ze kregen verschillende oefeningen. De bal zo vaak mogelijk hoog houden, de bal op het racket laten balanceren en de bal laten stuiteren en weer opvangen. Nadat we dit onder de knie hadden was het tijd voor een estafette, in estafette vorm gingen we deze oefeningen toepassen! Daarna was het tijd voor het echte tenniswerk, we gingen in tweetallen tegenover elkaar staan om de bal naar elkaar over te spelen. De oudere kinderen deden dit met een net ertussen, de jongeren kinderen mochten de lijn gebruiken als 'net'. Met de tips van tennisclub Venray ging het steeds beter! Wat was het leuk om de passie en enthousiasme van Tennisclub Venray te zien, dit hebben ze ook erg leuk overgebracht op de kinderen. Tennisclub Venray, bedankt voor de leuke les! 

 

Dinsdag 29 maart
Vandaag speelden we een bekende activiteit bij onze sportieve BSO: iemand is hem, niemand is hem. Omdat het leeftijdsverschil op dinsdag er groot is hebben we de groep opgesplitst. Hierdoor kunnen alle kinderen het spel op eigen niveau spelen. De oudere kinderen spelen het spel op groter veld, met meer ballen en andere regeles. De jongere kinderen spelen het spel op een kleiner veldje, met zachtere ballen en makkelijkere regels. Zo mogen de kleinere kinderen bijvoorbeeld lopen met de bal. De grotere kinderen mogen dat niet meer, hierdoor wordt het moeilijk om iemand af te gooien. Bij Sportstuif vinden we het belangrijk dat iedereen plezier heeft en mee kan dan op zijn eigen niveau. Hier zijn we dagelijk dan ook volop mee bezig! 

 

Woensdag 30 maart
Ook vandaag stond er een studiedag op het programma, dit keer hadden de leerkrachten van de Petrus Banden een studiedag. Hierdoor kwam een kindje in de ochtend bij ons spelen. Het weer liet het helaas niet toe om naar buiten te gaan, dus tijd voor een uitstapje naa de binnenspeeltuin. Boegafun werd de locatie én wat hebben we hier vandaag ook weer een plezier gehad! We kwamen ook nog andere kindjes van de Petrus Banden tegen, dat was gezellig! In de middag zijn we naar het Tennis evenement van TC Venray gegaan. Hier konden we tennissen, stond er een springkussen én konden we verschillende spelletjes spelen zoals kokosnoten vangen. We hebben genoten van de gezelligheid, de activitieten én het lekkere weer! 

  

Donderdag 31 maart
Bah, wat een vies weer hadden we vandaag. Het regende de hele middag. Bij aankomst bij Sportstuif dan ook eerst even fruit gegeten en ranja gedronken. Nadat we de verjaardag hadden gevierd gingen we toch naar buiten om de regen te trotsteren. Met onze jassen aan en musten op begonnen we de activiteit. De jongeren kinderen speelden broodrooster tikkertje de oudere kinderen speelden het spelletje makers en krakers. De makers moesten hierbij de pionnen rechtop zetten, terwijl de krakers de pionnen op de kop wilden leggen. Dit deden ze in een tijdsbestek van één minuut. Welke groep had na deze minuut uiteindelijk de meeste pionnen op zijn of haar kant. De kinderen waren, ondanks de regen, weer mega fanatiek. Dit blijft een mooi gezicht! 

Vrijdag 1 april 
Wie had dat gedacht, sneeuw op 1 april. Maar het was geen grapje. We zijn de dag rustig binnen begonnen met gezelschapsspelletjes, tekenen en knutselen. Toen eenmaal alle kinderen bij Sportstuif waren zijn we om 16.00 uur naar buiten gegaan voor de activiteit. Sneeuwbaltikkertje, deze activiteit pastte natuurlijk perfect bij het weer. Er waren twee twikkers, de tikkers moeten proberen de sneeuwvlokjes te tikken, werd je getikt? Dan werd je een sneeuwbal en ging je gehurkt op de grond zitten. Als iemand jou weer omhoog trok, veranderde de sneeuwbal weer in een sneeuwvlokje en mocht je weer mee doen. Na 20 minuten flink rennen hadden we het toch nog best warm gekregen! Tijd om naar binnen te gaan en hier de dag af te sluiten. Tot volgende week! 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches