Vanuit mijn vriendenkring weet ik dat Sportstuif de perfecte organisatie is voor jou kind. In de regio zitten meerdere vestigingen waaronder Deurne en Helmond. Allemaal top! Óók zeker in de vakantieperiodes is het een aanrader om je kind naar Sportstuif te brengen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Stoeien, bowlen en het grote dinosaurus spel in week 37-2022

Weer een nieuwe week bij Sportstuif Venray. Deze week hebben we weer allemaal leuke en toffe activiteiten gedaan! Ben je benieuwd? Lees dan mee!

Maandag 12 september

Een nieuwe week is weer van start gegaan en dat betekend ook weer een nieuwe week bij Sportstuif! We zijn de maandag begonnen met een stoere activiteit, namelijk stoeien. De groep werd in tweeën gedeeld en zo begon dus de eerste groep bij het stoeien. De eerste stoeivorm werd uitgelegd en er werden tweetallen gemaakt. Elk tweetal had een bal en de bedoeling was dat een iemand de bal vast had en deze ook vast moest blijven houden, maar de andere van het tweetal ging natuurlijk zijn best doen om de bal af te pakken. De kinderen waren erg gewaagd aan elkaar dus het ging absoluut niet makkelijk! Dit was erg leuk om te zien, want zo zie je bij bepaalde kinderen toch ineens alle kracht naar buiten komen die ze normaal niet zo snel zouden laten zien. Bij de volgende stoeivorm moesten ze met hun tweetalpartner tegenover elkaar staan en de platte handen tegen elkaar aan houden. Vervolgens moesten ze door middel van met hun handen tegen elkaar te duwen, proberen hun tegenstander van hun plek te krijgen. De kinderen vonden het stoeien erg leuk en konden zo ook even alle energie kwijt na weer de eerste dag na het weekend. De andere groep ging steen, papier schaar tikkertje doen. Er waren 3 tikkers in het veld, was je getikt? Dan moest je even langs de kant wachten tot er een andere kindje ook getikt was, die twee kinderen doen dan steen, papier, schaar. De winnaar mag weer meedoen en de verliezer moet weer wachten tot er een nieuwe tegenstander komt, zo wordt er bepaald wie er weer in het spel mag. Na de activiteit gingen sommige kinderen nog door met het stoeien samen met pedagogisch medewerker Davey, zo leuk vonden ze het! De rest van de kinderen gingen lekker vrij spelen totdat ze weer opgehaald werden om naar huis te gaan.

 

Dinsdag 13 september

De kinderen werden weer opgehaald van school en naar Sportstuif gebracht met onze mooie blauwe Sportstuif auto’s, heb je ze al een keer gespot? Ondertussen dat de kinderen worden opgehaald wordt het fruit gesneden en de ranja koud gezet, zodat wanneer alle kinderen zijn aangekomen we zo snel mogelijk fruit kunnen eten en dus ook zo snel mogelijk met de activiteit kunnen beginnen. De activiteit van vandaag stond in het teken van twee overlooptikspellen. De jongere groep ging het safarispel doen en de groep met oudere kinderen ging het gelukspel doen. Bij beide spellen is er een tikker en een opdracht om naar een hoek van het veld te rennen. Bij de jongere kinderen was dit dus in een safarithema. Er waren leeuwen, cheeta’s, zebra’s en hyena’s. Het gelukspel was wat ingewikkelder en dus ook leuker en uitdagender voor de grote kinderen! Na de activiteit werd er nog een verjaardag gevierd, dit is natuurlijk geen verkeerde afsluiter van weer een dag bij ons.

Woensdag 14 september

Vandaag hadden we een wat kleiner groepje, dit is wel wat vaker het geval en soms kiezen we er dan voor om een activiteit buiten de deur te doen. Dit keer gingen we bowlen! De kinderen zochten hun maat bowling schoenen uit de kast en gingen op zoek naar een goeie bal om mee te gaan gooien. En wat waren ze goed! Er werden zelfs meerdere strikes gegooid, wow! Na het bowlen gingen we weer terug naar Sportstuif en werden de meeste kinderen alweer bijna meteen opgehaald. Het was weer een geslaagde woensdag middag!

 

Donderdag 15 september

Het is alweer donderdag, de voorlaatste dag voor het weekend. Donderdag zijn wij compleet met het hele team, dat kan dus ook alleen maar betekenen dat er veel kinderen zijn. Maar veel kinderen wil niet zeggen dat het geen gezellige en leuke dag kan zijn, want dat is het op de donderdag ook zeker! Net zoals elke andere dag beginnen we de donderdag met fruit eten, we wachten tot iedereen het fruit en de ranja op heeft. Wanneer alles op is mogen de kinderen van tafel en meteen naar buiten voor de activiteit. Hier laten we ze nog even rondrennen tot het moment dat ze allemaal op de lijn mogen gaan staan en gaan luisteren naar de uitleg. Pedagogisch medewerker Ted geeft de uitleg, vandaag staat er op de planning het grote dinosaurus spel en boom verwisseltje. Beide zijn al bekend bij de kinderen en zijn altijd een groot succes! Na een tijdje werd er door gewisseld zodat alle kinderen beide activiteiten hadden gedaan. Na de activiteit stond er weer een verjaardag op de planning, zo hebben wij deze donderdag ook weer afgesloten.

Vrijdag 16 september

Op de vrijdag is er een groepje kinderen die al eerder de school uit hebben, deze kinderen halen wij dus op van school. Wanneer we terug zijn bij Sportstuif worden de handen gewassen, pakken we meteen de boterhammen en gaan we aan tafel zitten. De boterhammen gaan op tafel en we gaan gezellig met zijn alle lunchen. Wanneer we geluncht hebben wordt er vrij gespeeld. Op een gegeven moment zijn de andere kinderen ook uit van school en gaan we die ook ophalen. Als we compleet zijn gaan we met zijn alle fruit eten. Na het fruit eten is het tijd voor de activiteit. Die stond vandaag in het teken van hockey! Onze locatie is gevestigd bij een hockeyclub, dus wij hebben al wat hockeyers bij ons rondlopen. Er waren verschillende parcourtjes en opdrachten uitgezet en bij elk parcourtje of opdracht was het doel om uiteindelijk de bal in de emmer te krijgen. Dit werd een paar keer geoefend voordat er werd doorgedraaid. De activiteit kwam langzaam tot een einde en de eerste kinderen werden ook alweer opgehaald. Tijd voor weekend! Tot volgende week!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches