Sportstuif Venray MHCV is een leuke buitenschoolse sportieve opvang waarbij kinderen de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Sport en spel staan hierbij centraal!

Judith Judith
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Samenwerkingsspelletjes, tienbal en het pokemonspel in week 39-2022

Vorige week stonden er weer allemaal leuke activiteiten op onze planning. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 26 september
De week begon frisjes dus na het fruitmoment trok iedereen de jas aan en gingen we naar buiten om even lekker warm te worden. De activiteit van vandaag was tienbal, dit speelde we in meerdere groepjes zodat iedereen ook bezig kon zijn en er niemand stil hoefde te staan. Het doel was om met je groepje tien keer over te gooien, maar je had ook een groepje als tegenstander die het moeilijk voor je maakt en de bal van je af wil pakken. Was de bal op de grond gekomen? Dan moest je weer bij 0 beginnen. Had het andere groepje de bal onderschept, dan mochten zij verdergaan en beginnen bij 0. Iedereen deed lekker mee en niemand had het nog koud na de activiteit! Na de activiteit werd er zelfs nog buiten gevoetbald, maar ook veel kinderen kozen ervoor om lekker warm naar binnen te gaan en daar spelletjes te spelen.


Dinsdag 27 september
Vandaag werd de groep weer in tweeën verdeeld bij de activiteit. Het ene groepje begon bij steen-papier-schaar estafette en het andere groepje ging samenwerkingspelletjes doen. Bij een van die samenwerkingsspellen gingen de kinderen in 2 kringetjes staan met de handen vast. Elke kring had een hoepel en die hoepel moest zo snel mogelijk het kringetje rond gaan. Maar je kon je handen natuurlijk niet gebruiken want die had je vast. Het groepje dat dat het snelste lukte die won en zo werden er nog andere kleine samenwerkingsspelletjes gespeeld. Steen-papier-schaar estafette konden veel kinderen al van de gym op school, daar is het een bekend spelletje. Er zijn 2 groepjes en er is een klein parcourtje uitgezet met hoepels of pionnetjes. Aan de ene kant van het parcour start een team en aan de andere kant van het parcour het andere team. Bij “start” mogen de eerste van beide teams door middel van hupjes te maken zo snel mogelijk het parcour afleggen tot ze bij elkaar komen, wanneer dat gebeurd gaan ze steen-papier-schaar doen. De winnaar mag het parcour verder afleggen tot hij/zij de volgende tegenstander tegenkomt en de verliezer mag weer achteraan sluiten in de rij. De kinderen vinden dit een erg leuk spel en ook al zijn ze zelf niet aan de beurt, doen ze alsnog fanatiek mee en moedigen ze elkaar allemaal goed aan!

 


Woensdag 28 september
Op woensdag begint de dag altijd hetzelfde als de andere dagen, dan gaan we namelijk de kinderen ophalen van school. Wanneer alle kinderen op zijn gehaald, mogen de kinderen hun handen wassen en hun lunch uit hun tas halen. Want op de woensdagmiddag doen wij altijd samen lunchen met de kinderen. Nadat we geluncht hebben kunnen de kinderen lekker vrij spelen. Even later moeten de rest van de kinderen ook van school gehaald worden, dit is altijd rond een uur of 14:00. Als we dan helemaal compleet zijn gaan we gezamenlijk fruit eten. Na het fruitmoment is het natuurlijk tijd voor de activiteit. Deze stond vandaag ook weer in het teken van samenwerken, maar vandaag was het weer net iets anders. De groep werd in tweeën gedeeld en werden elkaars tegenstanders. Beide groepen hadden een paar hoepels en met die hoepels moesten ze naar de overkant raken. Maar! Ze mochten niet de grond aanraken, want wanneer dat gebeurde moesten ze weer opnieuw beginnen. Onderweg werd het nog moeilijk gemaakt door wat obstakels maar beide groepen lukte het om naar de overkant te komen, dus werd het ze nog wat moeilijk gemaakt. Nu hadden ze geen hoepels, maar lintjes. Die zijn natuurlijk een stuk lastiger om neer te leggen en om met meerdere kinderen in te staan. Maar zelfs dit lukte de kinderen makkelijk, wat kunnen ze toch goed samenwerken! Na de activiteit werd er zoals altijd nog vrij gespeeld tot de kinderen één voor één werden opgehaald om weer naar huis te gaan.

 


Donderdag 29 september
Net zoals op dinsdag wordt de groep op de donderdag ook in tweeën verdeeld met de activiteit. Groep 1 t/m 4 bij elkaar en groep 5 t/m 8 bij elkaar. De groep met de jongere kinderen begon bij het pokemonspel, bij het pokemonspel worden er 2 pokemontrainers gekozen. De rest van de kinderen verdelen zich over het veld en zijn de pokemons. Beide trainers hebben een (poke)bal, met deze bal gaan ze kinderen afgooien en dus vangen als hun pokemon. Werd je gevangen door de groene trainer? Dan ging je aan de groene kant staan en zo dus ook met de rode trainer. Nadat alle kinderen getikt (gevangen) waren, werd er geteld welke trainer er meer pokemons gevangen had en dat was dan dus de winnaar. De groep met oudere kinderen begon bij het spel flipperkast, dit is voor de meeste kinderen al een bekende activiteit. De kinderen staan in een kring met hun voeten tegen hun buurman of buurvrouw en de gezichten naar buiten. De kinderen in de kring buigen zo naar voren dat ze door hun eigen benen heen kunnen kijken. In het midden van de kring staat één iemand, diegene ging de ballen ontwijken die vanuit de kinderen in de kring richting het midden werd geslagen. Dit moest je zolang mogelijk volhouden, maar werd je toch geraakt? Dan moest je ruilen met degene die jou met de bal had geraakt. Bij dit spel draait het uiteindelijk ook om samenwerking, samenwerken om degene in het midden te raken met de bal.
 


Vrijdag 30 september
Het is alweer vrijdag, wat betekend de laatste dag van de school en dus de laatste dag van de week bij de BSO. Het was vandaag heerlijk weer, het zonnetje scheen lekker en dus werd er de hele middag veel buiten gespeeld. Van rollen op het veld tot verschillende soorten verstoppertje. Bij Sportstuif hebben wij ook stagiaires rondlopen van het ROC Nijmegen pedagogisch medewerker en Sport en bewegen Boxmeer. Deze stagiaires zijn bij ons om te leren over het vak en zich te ontwikkelen. Zo stimuleren wij de stagiaires dus ook om dingen te organiseren, zoals de activiteit of spelletjes rondom de activiteit. Binnenkort gaan wij de stagiaires aan jullie voorstellen op onze social media. Dus houd ons in de gaten! Als activiteit gingen we pionnenvoetbal doen en wow wat deed iedereen fanatiek mee! Er werd in een raptempo doorgedraaid en zo kon iedereen dus lekker veel mee doen. De activiteit werd lang volgehouden, dus toen we eenmaal klaar waren, waren de meeste een beetje hun energie kwijt en ging iedereen naar binnen om daar rustig spelletjes te spelen. Zo sloten wij deze week af bij Sportstuif en dan zien we jullie weer volgende week!



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches