Vele gave verhalen gehoord over Sportstuif, kinderen kunnen daar lekker zichzelf zijn en fijn sporten/bewegen!

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Overlooptrefbal, auto's wassen en honkbal in week 22-2023

Het zonnetje scheen vol op, dus gingen we lekker naar buiten! We hebben veel verschillende activiteiten gedaan en hebben natuurlijk even extra genoten van de zon. ​Ook zo benieuwd naar de activiteiten en de uitstapjes? Lees snel onze blog!

Maandag 29 mei
Vandaag waren wij gesloten vanwege Pinksteren. Hopelijk hebben jullie allemaal een fijn pinksterweekend gehad!

Dinsdag 30 mei
Na het lange weekend vinden wij het weer fijn om alle kinderen weer van de verschillende scholen op te halen en alle weekend verhalen te horen. Maar wat vandaag ook heel fijn was, is dat de zon vandaag weer volop scheen. Onze activiteit konden wij dus lekker buiten in de zon gaan spelen! Vandaag stond met de hele groep overlooptrefbal op het programma. Overlooptrefbal gaat eigenlijk zoals het woord al klinkt, de bedoeling is dat je van de ene kant naar de andere kant moet lopen zonder geraakt te worden door de kinderen die aan de zijkant met ballen staan te gooien. Op een gegeven moment hebben we een paar regeltjes aangepast om het moeilijker te maken zoals; de bal hoeft niet meer rechtstreeks tegen je aan te komen om af te zijn, alleen aanraken was genoeg, al was dit met een stuit. Als je af was dan mocht je ruilen met een van de ballengooiers. Na de activiteit was er nog genoeg tijd om te genieten van de zon en lekker buiten te voetballen, hockeyen of verstoppertje te spelen. Sommige kinderen kozen ervoor om de verkoeling binnen op te zoeken en waren druk spelletjes aan het spelen, loombandjes aan het maken en mooie strijkkralencreaties te maken. 

 

 

Woensdag
Het is weer woensdag, dat betekent dat we om 12:00 uur de eerste kinderen van school ophalen en met zijn allen boterhammen gaan eten bij Sportstuif. Hierna is er tijd om nog even vrij te spelen totdat we de andere kinderen gaan ophalen. Wanneer alle kinderen bij Sportstuif zijn, is het tijd om fruit te eten. Het is vandaag echt zomers weer, dus wij eten het fruit buiten in de schaduw lekker op. Hierna is het tijd voor de activiteit. Omdat het zo lekker weer is, hebben we gekozen om een activiteit te gaan doen met water! Altijd een favoriet bij de kinderen met dit mooie weer. We speelden oberrace, dit is op warmere dagen ook een bekende activiteit bij de kinderen. Een rustig spel, maar toch met een wedstrijdelement erin. Vandaag was het ook de perfecte dag om onze blauwe auto's weer mooi te laten stralen! Samen met de kinderen hebben wij de auto's gewassen. Met spons en tuinslang gingen we aan de slag, goed boenen op alle vieze plekken en soms stiekem de andere kinderen nat maken natuurlijk. Aan het eind van de middag stonden alle blauwe auto's weer mooi te stralen! 

 

 

Donderdag 1 juni
Nadat alle kinderen zijn opgehaald begonnen we de dag bij Sportstuif lekker met fruit eten. Na het fruit eten gingen wij snel naar buiten voor de activiteiten van vandaag. Vandaag werd de groep in tweeën verdeeld, maar speelden beide hetzelfde spel. Namelijk Honkbal! Maar niet zomaar honkbal, de kinderen hadden keuze uit een voetbal, een bal of een frisbee. De voetbal mochten ze schieten, de bal werd gegooid en de frisbee probeerden ze zover mogelijk te werpen. Verder is het eigenlijk gewoon honkbal maar dan niet de bal wegslaan met een honkbalknuppel maar de bal weg schoppen met je voet, de bal gooien of de frisbee werpen. Wanneer je de bal weg hebt geschopt, gegooid of geworpen is het, net zoals bij honkbal, de bedoeling om zo snel mogelijk rond te rennen langs de honken om punten te scoren. De kinderen schopte de bal soms aardig ver, dan duurt het natuurlijk eventjes voordat de bal weer terugkomt en zo werden er dus wel een paar homeruns gerend!

  

 

Vrijdag 2 juni
De laatste dag van de week is alweer aangebroken! Vandaag hebben we wat extra kinderen, waardoor het een gezellige drukke dag is. Nadat iedereen is opgehaald gaan we lekker fruit eten. Daarna is het tijd voor de activiteit. De activiteit spelen we met de hele groep! We doen namelijk slingertikkertje. Bij slingertikkertje beginnen twee tikkers afzonderlijk van elkaar met tikken. Als je iemand hebt getikt geeft diegene jou een hand en worden jullie samen tikkers. Als je met vier tikkers bent splits je op in twee tikkers van twee. Dit hebben we een aantal rondes gedaan. Na de activiteit was het tijd om met zijn allen op de trap te gaan zitten. Vandaag was namelijk onze Stagiaire Joep voor het laatst. Hij had een grote tas met allerlei cadeaus meegenomen, zodat alle kinderen ondanks dat hij weg is nog met zijn cadeaus kunnen spelen. Er zat een ballenpomp in de tas, maar ook knikkers, potloden, stiften, een grote puzzel van 1000 stukjes en nog veel meer! 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches