Sportstuif Venray MHCV is een leuke buitenschoolse sportieve opvang waarbij kinderen de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Sport en spel staan hierbij centraal!

Judith Judith
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nerfbattle en waterpret bij Sportstuif Venray in week 24-2022

Hoi allemaal, welkom bij een nieuwe blog. Een verslag van een week bij Sportstuif Venray met leuke foto's en video's. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Deze week speelden we een Nerf Battle en hadden we waterpret bij Sportstuif. Veel leesplezier! 

Maandag 13 juni 
Er is weer een nieuwe week aangebroken, een nieuwe week vol leuke en toffe activiteiten. We begonnen de dag weer met alle kinderen ophalen van school, dit vinden wij altijd een leuk moment want dan zien we alle blije gezichtjes weer na het weekend. Terwijl de kinderen worden opgehaald, wordt bij Sportstuif alvast het fruit gesneden en de ranja gemaakt. Als alle kinderen er zijn kunnen ze meteen hun handen wassen en aan tafel zitten. Wanneer alle kinderen aan tafel zitten beginnen we met het inschenken van de ranja en zetten we de bordjes fruit alvast op tafel. Wanneer alle bekers zijn gevuld met ranja mogen de kinderen beginnen aan het fruit. Na het fruit gaat iedereen naar buiten voor de activiteit. De activiteit van vandaag werd weer in twee delen opgesplitst; overlooptrefbal en familietikkertje. Overlooptrefbal gaat eigenlijk zoals het woord al klinkt, de bedoeling is dat je van de ene kant naar de andere kant moet lopen zonder geraakt te worden door de kinderen die aan de zijkant met ballen staan te gooien. Op een gegeven moment hebben we een paar regeltjes aangepast om het moeilijker te maken zoals; de bal hoeft niet meer rechtstreeks tegen je aan te komen om af te zijn, alleen aanraken was genoeg, al was dit met een stuit. Als je af was dan mocht je ruilen met een van de ballengooiers. Familietikkertje werd ook lekker enthousiast meegedaan en er werd genoeg gelachen en bewogen, dat is het belangrijkste! Na de activiteit werd er weer vrij gespeeld buiten en binnen.

  

Dinsdag 14 juni
Vandaag hadden we een specialere activiteit, want pedagogisch medewerker Davey had namelijk de nerfguns meegenomen! Dit is altijd een groot succes onder de kinderen en de fantasie slaat er bij sommige ook heerlijk op los. De groep werd weer in tweeën gedeeld, de jongere kinderen bij elkaar en de oudere kinderen bij elkaar. De jongere kinderen gingen, nadat ze goed hadden geluisterd naar de uitleg, schieten op pionnetjes. Grote en kleine pionnetjes, sommige dichterbij en sommige wat verder weg. Wanneer alle pijltjes opgeschoten waren, gingen we gezamenlijk alle pijltjes rapen zodat we daarna weer aan een nieuwe ronde konden beginnen. Alle kinderen deden lekker mee en hadden veel plezier. 

De oudere kinderen hadden een echt nerfgun gevecht. Er werden twee teams gemaakt, elk team had een paar stoelen ter beschikking en met die stoelen mochten ze in hun eigen vak een fort maken. Nadat beide teams hun fort gebouwd hadden, begon de battle. Wanneer je werd geraakt moest je even langs de kant gaan staan en het spelletje Steen, Papier, Schaar spelen met de andere afvaller. Heb je het spel gewonnen, dan mocht je er weer terug in. Het was weer een hele leuke activiteit en de kinderen hadden er erg veel lol. 

    


Woensdag 15 juni 
Het is alweer woensdag en vanaf vandaag is het heerlijk weer! En wat doen wij bij Sportstuif met zo’n lekker weer? Waterspellen! De buikschuifbaan werd uit de kast getrokken en vol met water en zeep gegooid, nieuwe waterspeeltjes werden uit de verpakking gehaald. Kortom klaar voor een middag vol waterpret! De kinderen hadden eindeloos plezier met het buikschuiven en achter elkaar aan rennen met de waterpistooltjes. Het was een geslaagde middag vol met water en zon, dat is natuurlijk nooit verkeerd. 


Donderdag 16 juni 
Weer een dag in de hoge temperaturen, dus de buikschuifbaan wordt natuurlijk weer uitgelegd. Eerst even fruit eten, de zwemkleren aantrekken en zorgen dat iedereen goed is ingesmeerd met zonnebrand en dan kunnen we weer naar buiten om weer een middag vol waterpret te hebben. De groep werd weer in tweeën gedeeld. Een groep ging beginnen bij de buikschuifbaan, ze gingen één voor één over de baan heen glijden. En de andere groep had een sponzenestafette, het was de bedoeling om de spons vol met water mee te nemen naar de andere kant en de spons te legen in de emmer. Het groepje die als eerste de emmer vol had, had gewonnen. Hierna werd er geruild van activiteit en beide activiteiten eindige in een watergevecht. De kinderen hadden weer erg veel lol en bleven de verkoeling opzoeken door emmers water over elkaar heen te gooien, zelfs pedagogisch medewerkers Anouk en Eefje bleven niet ongeschonden en kregen heel wat emmers water over zich heen. Maar dat vinden ze natuurlijk niet erg met dit weer en ze pakken de kinderen graag weer terug. 😉 Er werd weer heerlijk met water gespeeld tot de laatste kinderen waren opgehaald. Het was dus weer een geslaagde middag!


Vrijdag 17 juni 
Laatste dag van de week alweer en natuurlijk dan ook de laatste dag deze week dat de buikschuifbaan weer klaar ligt om gebruikt te worden. Maar voordat we gebruik van de buikschuifbaan gingen maken, hebben we eerst gezamenlijk onze boterhammen opgegeten. Nadat de boterhammen op waren, maakte iedereen zich weer klaar voor de middag vol waterpret in de zon. Dat betekend dus; zwemkleding weer aan en goed insmeren! Zoals afgelopen twee dagen was het weer een geslaagde middag en een heerlijk begin van het zonnige weekend! Tot volgende week bij Sportstuif!



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches